Ako by ste reagovali?

11. jún 2024

Moja práca je rozdelená na 2 "pozície", jedna v kancelárii a jedna v teréne. Každému vyhovuje niečo iné, ja osobne uprednostňujem kanceláriu. Došla som sem pred necelými 3 mesiacmi, keď som prišla dali ma do terénu. Jeden kolega bol v kancelárii avšak robil bordel, vyvolával hádky atď, tak ho vedenie preložilo do terénu a mňa do kancelárie. To sa jemu nepáčilo, vypísal sa na PN a počas PN dal výpoveď. To bolo približne pred mesiacom. Teraz po mesiaci sa rozhodol, že by sa v Júli vrátil ale len ak môže ísť späť do kancelárie.
Popritom firma prišla o dosť ľudí, takže sa každého drží zubami nechtami. Práve preto mu dovolili vrátiť sa späť do kancelárie a mňa chcú poslať opäť von do terénu.
Vyslovene fakt, že mám ísť do terénu mi až tak neprekáža ako to, že sa cítim využitá. Predtým som pracovala s rovnakým systémom ako tu a na vyššej funkcii, veľa vecí som ich mala možnosť naučiť. Prácu s programi, so systémom, servery atď. Teraz keď som im už poukazovala čo ako, už ma tu nepotrebujú a môžem ísť von. Aspoň keby sa somnou o tom porozprávali, no dozvedela som sa to len od kolegu.
Poučila som sa do budúcna, avšak neviem ako sa k tomuto postaviť.
Uvažujem, či hľadať inú prácu ak po necelých 3 mesiacoch sa správajú takto alebo len veličujem?

pribinak
11. jún 2024

Začala by som si hľadať novú pracu
Tie by sa mi nepáčil takýto postoj zamestnávateľa

0silvia0
11. jún 2024

A preco nerobite tu pracu aj aj napolovicu? Ze aj teren, aj kancelaria? Obaja? A nemozes vyslovit nesuhlas?

pusinka_1
11. jún 2024

ahoj, pises, ze si drzia zamestnancov zubami nechtami. mozes im aj ty skusit navrhnut, yza halo, aj ja mozem odist. alebo jeho potrebuju viac?

syslik81
11. jún 2024

mozes sa stazovat,ale pokial vyslovene nemas v zmluve,ze si v kancelarii ale mozu ta prehadzovat nic nenarobis..kazdopadne by som sa aspon ozvala a napisala staznost

domkakvet
11. jún 2024

Skus navrhnut aby ste si to rozdelili.

maxalla
11. jún 2024

Ja by som sa so zamestnavatelom porozpravala, povedala, ako to vidis. Aj s tym, ze sa ti tento styl preradovania nepaci a rada by si ostala v kancelarii. Tiez by som povedala, ze zvazujes kvoli tomu zmenit zamestnanie (ak je to pravda). Mozno ti vyjdu v ustrety, alebo ta pustia. Nie si tam dlho, tak je mozne aj to, ze sa s tebou nebudu chciet zapodievat. Alebo ta mozno prekvapia. Kym sa so zamestnavatelom neporozpravas, nebudes vediet. Hlavne vecne, bez emocii, prejavit snahu urovnat to tak, aby doslo k obojstranne vyhodnemu rieseniu. Ak zamestnavatel odsuhlasi tvoju pracu v kancli, poziadaj ho, aby si to mala aj na papieri, v zmluve. Lebo sluby sa slubuju...

autor
11. jún 2024

Áno, zo zákona si to môžu dovoliť. Nepodpísala som to, že som len v kancelárii. Tiež nemám v láske terén, ale vydržala by som. Štve ma ten princíp, bola som dobrá na to aby ma tam dali keď nemali nikoho a aby som ich naučila čo ako, teraz sa už môžem spratať.
Kolega na polovicu nechce, chce byť len v kancelárii. Pritom ani jeden z nás nemá v zmluve presne určené.
Ja do terénu pôjdem ale otázkou pre mňa je, či by ste naozaj zvažovali zmenu zamestnávateľa? Nepáči sa mi tento ich štýl jednania, prehadzujú si ma, odkomunikovať to poriadne nie sú schopný len cez kolegu sa to dozviem, cítim to tak, že ma využili len..
Neviem či tu chcem ostať, zároveň neviem či nezveličujem a odísť kvôli tomuto je hlúposť

gribka1
11. jún 2024

Určite by som nadriadeným povedala ako to vidím. Nemáš sa čoho báť, ak majú taký problém so zamestnancami. Môžeš len získať.

syslik81
11. jún 2024

pozri ak ti je jedno cio tam ostanes alebo nie tak sa ozvi-nestratis nic... povedz im ako sa citis a ako je nefer,ze jemu i napriek zlej pracovnej moralke skacu okolo zadku ,kym ty bez odvravania robis co chcu a oni niesu schopny sa s tebou ani porozpravat ... a bud ta vypociju a zamyslia alebo odides ..

januska12323
11. jún 2024

Ozvi sa a pýtaj si týždenné striedanie.

cukroska
12. jún 2024

Ja by som sa snažila najprv sa dohodnúť ,skúsiť sa s nadriadeným porozprávať a ak nie tak asi dovi dopo...