Ahojte, neviem si predstaviť ako by mal vyzerať životopis matky dvoch detí , ktorá otehotnela v prvom roku VS . odvtedy som bola na materskej a nikde nepracovala. Školu mám gymnázium , jazyková trieda, no žiadny certifikát. Krátka stáž v zahraničí , brigáda v kvetinárstve, upratovanie , telefónna operátorka .
čiže nič čo by sa patrilo vôbec spomenúť. No predsa prázdny životopis poslať nemôžem ale začať niekde musím keďže som slobodná mama a otec deti ,,nežije,, uživiť ich musím. Ináč si myslím ,že som šikovná a fakt sa rýchlo učím aj to čo mi je úplne nové, nie som dáky antitalent s oboma rukami lavymi.
vsak kludne tam spomen aj tu staz aj brigadu aj ostatne. vsak praca ako praca, tak preco to tam nenapisat.
uved realitu a nemaj velke oci nemas kvalifikaciu skoda ze si si neurobila nieco pocas dvoch rd ale to uz zbytocne riesit skus sa skor znamych popytat ci ti nevedia nieco dohodit odporucit tak ak nie tak lidl tesco macdonald to isti
a zo svojich vlastnosti spomen flexibilitu, chut ucit sa novym veciam, pocitacove zrucnosti, ak mas... za pokus nic nedas
preco by si to nemohla spomenut? smelo do toho, ved ked tam nedas ani tie brigady, budes mat prazdny zivotopis a to uz ta kto zamestna potom?
Koľko máš rokov? VŠ si nedokončila?
Napíš pravdu, brigády a viac nič, čo sa týka skúseností. Samozrejme, je to veľké mínus, že tam nič nemáš, že počas RD si neurobila aspoň nejaké kurzy. Pohraj sa s tým, aby si zaujala tým ostatným, nejakými zručnosťami a kompetenciami, v ktorých si dobrá napriek chýbajúcej praxi. Určite ich máš. Viem, je veľmi veľa zamestnávateľov, ktorí majú problém s matkami po RD, ale je nás dosť aj takých, ktorí v pohode mamičku po RD zamestnáme, ak je vidieť, že naozaj chce pracovať a vie, čo ju čaká. Začni čímkoľvek, aby si mala príjem a postupne si môžeš hľadať niečo lepšie platené a niečo, čo ťa zároveň aj bude baviť. Nevzdávaj sa pri nejakom neúspechu. Držím palce.
Prácu by som mala mať viac menej istú, pomohla mi rodinna známa. Nepožaduju ani prax a berú aj absolventov.
Tých kurzov je naozaj škoda a prácu za pokladňov alebo obsluha ľudí u mňa neprichádza do úvahy, keďže mám z predošlého vzťahu psychické problémy. Ale ďakujem za rady.
tak potom co spekulujes napis zivotopis tak aby si vyzdvihla svoje kompetencie smerom k tej novej vybavenej praci
a btw v tescu mozes napr aj vykladat tovar nemusis byt za pokladnou ale na tom popracuj lebo to ze nie si schopna robit s ludmi (obsluha a pod) ta znevyhodnuje asi najviac
tak do životopisu sa píšu aj také veci, ktoré si ty spomenula a presne, niekde sa začína, veď ako by si ostatní ľudia hľadali robotu aj po vysokej škole keď pred tým nikde nerobili to je to isté. len potom svoje silné a slabé stránky treba prispôsobiť tomu, na akú pozíciu sa hlásiš.
Nedá mi nedoplnit 😁😉 tu sú tvoje silné stránky (a nás všetkých matiek): https://g.cz/10-profesnich-dovednosti-ktere-si-...
Ahojte. Musí žena v životopise uvádzať že má dieťa resp deti? 😀
@janulik2008 Nie. Ani svoj vek, ani dátum narodenia. Ani stav.
Uvádzaju sa schopnosti a nádherne vysvetlené hore od
@slavkadi
@slavkadi áno, hlavne bod 3 treba uviesť ako najväčšiu prednosť. Glorifikujme matky za to že dokážu vytriet decku prdel.
Každý deň tu puse nejaka že nic nestíha, že potrebuje so všetkým pomoc, nevie čo decku obliecť, či môže zjesť kus banánu a podobne bludy a pritom každá matka je podľa tvojho linku superzena so superschopnostami.
@janulik2008 nie, a ani by sa to nemali pýtať, ale realita je ina
Autorka napíš pravdu a tu telefónnu operátoru vieš trocha prikraslit na administratívne práce plus niečo dopln....niečo si vymysli ľudia v životopise aj klamú🙂ak máš prácu istú nebudu sa tak zaoberať životopisom veď asi už vedia koho prijimaju
@katkamatka7 ďakujem. Ja prácu mám len sestra hľadá hľadá a dokonca ani do Lidla ju nevzali vraj uprednostnili tých kt spĺňali požiadavky viac. Sestra má obchodnú akadémiu. V inzeráte bolo pri požiadavkách "stredoškolské s výučným listom" tak akurát rozmýšľame či to nie preto, že si dala do životopisu že má dcéru.
@luccija písala som vyššie 😀 akoby automaticky keď má žena dieťa bola niečo menej 😒
@lesana25 😀 Že žena dokáže utrieť ho.no šéfovi /šéfovej a ostatným kolegom je naozaj veľké plus v CV. Tá schopnosť by mohla byť ukrytá niekde v odstavci: odolnosť voči extrémnemu stresu a rozličným požiadavkám ".
@ivkazba V CV je potrebné uvádzať pravdu. Nevymýšľať lož. Schopnosť predať svoje schopnosti 😉
@katkamatka7 ja som reagovala na príspevok kúsok vyššie, kde bolo autorke odporúčané vymyslieť si, lebo že veď ľudia si vymýšľajú. Akože áno, vymýšľajú a možno kvôli tomu ich niektorých neprijmú, lebo sa to na pohovore odhalí a žiadny vzťah nie je dobré začínať klamstvom. A keď človek nemá žiadne skúsenosti, no tak nemá. A čo, veď všetci sme začínali na nule.
@ivkazba To sa odhalí buď priamo v písomnom prejave CV alebo na pohovore. Kvalitný HR to nedá najavo. Privedie uchádzača do stavu, kedy jasne vie, že sa rozhodol prijať alebo neprijať, ale nemôže to povedať.
Vždy je potrebné uvádzať pravdivé informácie v životopise. Niektoré osobné info nie je potrebné uvádzať. Ak na to príde, na pohovore sa na to HR opýta a lož odhalí okamžite.
@ivkazba ja jej nepíšem, že si ma vymyslieť cudzí jazyk či nejaký SAP na ktorom by ju nachytali, ale aj telefónna operátorka sa dá opísať trocha rozsiahlejšie, keď ide po známosti neviem vôbec čo rieši.Vsimla som si, že si viac x písala, že dávaš šancu ľuďom s nižším vzdelaním bez VS či bez praxe, ale u iných je to skôr výnimka ako pravidlo
@janulik2008 skôr sa im možno zdalo, že im hneď odíde, keď ma maturitu.Minule tu niekto písal, že tiež ju neprijali do Lidlu a pracovala ako predavačka a prax mala
@luccija prečo myslíš že hneď? 🙂
@autorka, životopis napíšeš chronologicky. Na jednu A4 stranu.
Rok- roky Najvyššie dosiahnuté vzdelanie, forma ukončenia
Rok -roky Ďalšie vzdelanie (VŠ,stáž)
Rok - roky Pracovné skúsenosti ( brigáda v kvetinárstve sa dá napríklad napísať ako Príprava a predaj prírodných produktov, poskytovanie služieb, pomocné práce), upratovanie tiež môžeš napísať spôsobom : pomocné práce pri triedení, zapoj fantáziu 😉
,,Pomocné práce" sú pre potenciálneho zamestnávateľa ako pohladenie, lebo ich vo firme nik nechce robiť len tak pre pekné oči. Vždy záleží, komu adresuješ životopis, či udrieš na jeho strunu. Ľudia sú rôzni, čo pre jedného platí ako plus, pre iného je mínusom cez plnú čiaru.
A dôležitá kolonka bude Špeciálne schopnosti, zručnosti. Tvoja fantázia nepozná hranice, jedine tie, že to musí byť pravda 😉
Jazykovú triedu a telefónny operátor do CV zapasuješ Ako lusknutím prsta 😉 Materskú cez : špeciálne schopnosti, zručnosti, domáce kurzy, hobby)
Tak by som napísala, čo si spomínala... iné tam predsa spomenúť nemôžeš, keďže by to nebola realita.