Ahojte, v čom chodievate na vyberové konania? Nechcem ani tak vyobliekať ale aby to bolo elegantne, môže byť čierna blúzka ,bordove nohavice a čierne sandalky také elegantne?
Ja by som v sandáloch išla na pohovor len vonku by muselo byť minimálne 30 stupňov 😉, klasika buď nohavice a blúzka, alebo jednoduché šaty a lodičky, ešte závisí na aký pohovor ideš či do banky alebo do potravín :D
@barbara001 tak ono dost zalezi na tom o aku pracu sa jedna... inak sa obleciem, ked idem na pohovor na pracu napr. predavacky a inak, ked idem na pohovor do banky a tym v ziadnom pripade predavackami nepohrdam... len proste na taky pohovor nemusim ist v puzdrovych satach a lodickach.
Kľudne rifle a blúzku, sako, pekne topánky a kabelka (pracovná ju volám)
@jankalukasova
@marcellka32 je to praca v kancelarii, taka prepravna spoločnosť, ale rifle asi nie podľa mna..
Velmi zalezi, ako maju vo firme nastaveny dress code, v aktualnej aj predch. praci bolo viac nez vitane neformalne oblecenie, takze uchadzaci chodievali aj v rifliach a zapadli.
Niekde aj v administrative vyzaduju decentne oblecenie, ale tak hadam v prepravnej spolocnosti by podla mna nemuseli riesit, ci mas na sebe sandalky 🙂
tak keď sa oblečieš žensky nič nepokazíš, taký priemer, ja napríklad som šla v šatách, ale zase takých klasických, nič špeci 🙂
Cierna bluzka? To nemas inu?
@oli18 taká ale v čiernej..
@barbara001 ja by som zvolila niečo aktuálnejšie a prevedením jednoduchšie, kde nie je toľko volánov a naberania...
@barbara001 Neviem prečo ale mne tento typ blúzky pripomina korzet. :D
@barbara001 toto vyzerá schodnejšie, s béžovými nohavicami by to bolo pekné ... tú volanovú by som ja osobne už nenosila vôbec...
Radšej si dať nohavice (nie rifle) a bielu blúzku.
píšeš že budeš mať bordové nohavice, klasickú bielu blúzku nemáš ? alebo si nevieš požičať ?
@barbara001
@barbara001 Ja by som nešla ani v tej ružovej. Ružová sa mi celkovo nehodí na takéto akcie. Pôsobí tak barbie-ovsky.
Tieto blúzky sa mne osobne nepáčia skôr by som šla do kombinácie nohavice+košela+ lodičky alebo sukna+košela+lodičky prípadne šaty+lodičky
Najlepšie obidve blúzky vyhodit zo svojho šatníka. Mne to pripomína rok 2000. Dnes sa da obliect za par supov, staci klasická biela košeľa, cierne nohavice alebo béžové a lodičky. K tomu taska, nejaky maly šperk, hodinky a vybavene.
@lenkakravcova to je bordova
Ja nemám veľa elegantného oblečenia,takže u mňa čierne nohavice také sedminkove, tmavomodrá blúzka,taka ľahká, nosím ju aj k rifliam hocikedy.na tom taky voľný cardigan a čierne topanky (niečo na štýl baleriniek ale s vyššou podrazkou). Podľa mňa na pohovor akurat
@barbara001 tie blúzky určite nie, blúzka je myslená klasického strihu bez zbytočných ozdôb, nevtieravej farby - biela, béžová, sivá, bledomodrá.
@barbara001 Niečo takéto nemáš v šatníku?
@barbara001 tie blúzky okamžite zahodiť. Určite sa treba obliecť jednoducho, nevtieravo. Nehýriť zbytočne farbami a vzormi. Lesklé materiály v tomto prípade môžu pôsobiť veľmi lacno a nevhodne. Ako píšu baby. Jednoduchá jednofarebná košeľa (blúzka), nohavice, sukna a hlavne topánky s uzavretou špičkou. Je ale dôležité aby ste s tým boli stotožnená a cítili sa dobe. Každú nervozitu by to len zhoršovalo ak by ste mali na sebe niečo v čom sa cítite vyslovene zle
@barbara001 vzdy sa treba prisposobit poziici, na ktoru je dane vyberove konanie. Je rozdiel na administrativu, na veducu poziciu..
@barbara001 prepac, ale suhlasim s babami, obe bluzky vyhodit, nosili sa tak v 98-mom. Toto si na pohovor urcite nedavaj, vy zera to staromodne, lacne, nevkusne. Ak by mi v tomto prisla na pohovor nejaka kočka, silno by mi to evokovalo, ze je malo flexibilna a tazske sa uci nove veci, rigidne lipne na zauzivanych postupoch (ake sa kedysi naucila). Chcelo by to nieco smrncovnejsie, pokojne cierne rifle, biela volnejsia bluzka alebo aj kosela, zaujimavy opasok k tomu.
Ak môžem odporučiť, sla by som tymto smerom ( nie rifle ale jednofarebné nohavice, jednoduchý sveter/ košeľa/ tričko a sako). Záleží ale od kúskov, ak nemáš niečo podobného štýlu tak by som zbehla do obchodov. Tieto klasické kúsky sa ti zídu a super kombinujú.
A ako človek čo robí na ľudských zdrojov ťa upokojím - ja som nikdy nejak neriešila módnu políciu, vždy boli prioritou schopnosti, nie to či má osoba najnovšiu kolekciu. Za 3 roky mi utkveli v mysli iba 3 ľudia podľa oblečenia a to už šlo o extrém.
@barbara001 v sandáloch by som na pohovor nešla... Aj keď sú elegantné. Okrem toho, bez siloniek je v nich ešte zima, a silonky do sandálov sú dosť veľký prešľap...