Aké zvoliť oblečenie na výberové konanie?

barbara001
8. máj 2021

Ahojte, v čom chodievate na vyberové konania? Nechcem ani tak vyobliekať ale aby to bolo elegantne, môže byť čierna blúzka ,bordove nohavice a čierne sandalky také elegantne?

miriam_s
8. máj 2021

@barbara001 v sandáloch by som na pohovor nešla... Aj keď sú elegantné. Okrem toho, bez siloniek je v nich ešte zima, a silonky do sandálov sú dosť veľký prešľap...

zuzubb007
8. máj 2021

Ja by som v sandáloch išla na pohovor len vonku by muselo byť minimálne 30 stupňov 😉, klasika buď nohavice a blúzka, alebo jednoduché šaty a lodičky, ešte závisí na aký pohovor ideš či do banky alebo do potravín :D

barbara001
autor
8. máj 2021

@miriam_s mám aj čierne lodičky 🙂 tak zoberiem tie 🙂
@zuzubb007 taký stred ani potraviny ani banka 🙂

jankalukasova
8. máj 2021

@barbara001 tak ono dost zalezi na tom o aku pracu sa jedna... inak sa obleciem, ked idem na pohovor na pracu napr. predavacky a inak, ked idem na pohovor do banky a tym v ziadnom pripade predavackami nepohrdam... len proste na taky pohovor nemusim ist v puzdrovych satach a lodickach.

marcellka32
8. máj 2021

Kľudne rifle a blúzku, sako, pekne topánky a kabelka (pracovná ju volám)

barbara001
autor
8. máj 2021

@jankalukasova
@marcellka32 je to praca v kancelarii, taka prepravna spoločnosť, ale rifle asi nie podľa mna..

savanna
8. máj 2021

Velmi zalezi, ako maju vo firme nastaveny dress code, v aktualnej aj predch. praci bolo viac nez vitane neformalne oblecenie, takze uchadzaci chodievali aj v rifliach a zapadli.
Niekde aj v administrative vyzaduju decentne oblecenie, ale tak hadam v prepravnej spolocnosti by podla mna nemuseli riesit, ci mas na sebe sandalky 🙂

kammik
8. máj 2021

tak keď sa oblečieš žensky nič nepokazíš, taký priemer, ja napríklad som šla v šatách, ale zase takých klasických, nič špeci 🙂

oli18
8. máj 2021

Cierna bluzka? To nemas inu?

barbara001
autor
8. máj 2021

@oli18 taká ale v čiernej..

miriam_s
8. máj 2021

@barbara001 ja by som zvolila niečo aktuálnejšie a prevedením jednoduchšie, kde nie je toľko volánov a naberania...

lenkakravcova
8. máj 2021

@barbara001 Neviem prečo ale mne tento typ blúzky pripomina korzet. :D

barbara001
autor
8. máj 2021

alebo takáto s čiernými nohavicami

miriam_s
8. máj 2021

@barbara001 toto vyzerá schodnejšie, s béžovými nohavicami by to bolo pekné ... tú volanovú by som ja osobne už nenosila vôbec...

mpg
8. máj 2021

Radšej si dať nohavice (nie rifle) a bielu blúzku.

sendy1977
8. máj 2021

píšeš že budeš mať bordové nohavice, klasickú bielu blúzku nemáš ? alebo si nevieš požičať ?
@barbara001

lenkakravcova
8. máj 2021

@barbara001 Ja by som nešla ani v tej ružovej. Ružová sa mi celkovo nehodí na takéto akcie. Pôsobí tak barbie-ovsky.

lalenka33
8. máj 2021

Tieto blúzky sa mne osobne nepáčia skôr by som šla do kombinácie nohavice+košela+ lodičky alebo sukna+košela+lodičky prípadne šaty+lodičky

vendulka80
8. máj 2021

Najlepšie obidve blúzky vyhodit zo svojho šatníka. Mne to pripomína rok 2000. Dnes sa da obliect za par supov, staci klasická biela košeľa, cierne nohavice alebo béžové a lodičky. K tomu taska, nejaky maly šperk, hodinky a vybavene.

barbara001
autor
8. máj 2021

@lenkakravcova to je bordova

lusyyy36
8. máj 2021

Ja nemám veľa elegantného oblečenia,takže u mňa čierne nohavice také sedminkove, tmavomodrá blúzka,taka ľahká, nosím ju aj k rifliam hocikedy.na tom taky voľný cardigan a čierne topanky (niečo na štýl baleriniek ale s vyššou podrazkou). Podľa mňa na pohovor akurat

elizabet173
8. máj 2021

@barbara001 tie blúzky určite nie, blúzka je myslená klasického strihu bez zbytočných ozdôb, nevtieravej farby - biela, béžová, sivá, bledomodrá.

lenkakravcova
8. máj 2021

@barbara001 Niečo takéto nemáš v šatníku?

kkovacovak
8. máj 2021

@barbara001 tie blúzky okamžite zahodiť. Určite sa treba obliecť jednoducho, nevtieravo. Nehýriť zbytočne farbami a vzormi. Lesklé materiály v tomto prípade môžu pôsobiť veľmi lacno a nevhodne. Ako píšu baby. Jednoduchá jednofarebná košeľa (blúzka), nohavice, sukna a hlavne topánky s uzavretou špičkou. Je ale dôležité aby ste s tým boli stotožnená a cítili sa dobe. Každú nervozitu by to len zhoršovalo ak by ste mali na sebe niečo v čom sa cítite vyslovene zle

mmmonika
8. máj 2021

Takéto niečo nemáš?

dmk_1
8. máj 2021

@barbara001 vzdy sa treba prisposobit poziici, na ktoru je dane vyberove konanie. Je rozdiel na administrativu, na veducu poziciu..

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
8. máj 2021

@barbara001 prepac, ale suhlasim s babami, obe bluzky vyhodit, nosili sa tak v 98-mom. Toto si na pohovor urcite nedavaj, vy zera to staromodne, lacne, nevkusne. Ak by mi v tomto prisla na pohovor nejaka kočka, silno by mi to evokovalo, ze je malo flexibilna a tazske sa uci nove veci, rigidne lipne na zauzivanych postupoch (ake sa kedysi naucila). Chcelo by to nieco smrncovnejsie, pokojne cierne rifle, biela volnejsia bluzka alebo aj kosela, zaujimavy opasok k tomu.

c_est_la_vie
8. máj 2021

Ak môžem odporučiť, sla by som tymto smerom ( nie rifle ale jednofarebné nohavice, jednoduchý sveter/ košeľa/ tričko a sako). Záleží ale od kúskov, ak nemáš niečo podobného štýlu tak by som zbehla do obchodov. Tieto klasické kúsky sa ti zídu a super kombinujú.

A ako človek čo robí na ľudských zdrojov ťa upokojím - ja som nikdy nejak neriešila módnu políciu, vždy boli prioritou schopnosti, nie to či má osoba najnovšiu kolekciu. Za 3 roky mi utkveli v mysli iba 3 ľudia podľa oblečenia a to už šlo o extrém.