Aké zamestnanie prináša ľuďom radosť?

elviku11
16. feb 2016

Ahojte,
už som v poslednej dobe zo svojej práce psychicky unavená. Robím "niečo ako kontrolórku", mám na starosti vypracovať hodnotiace správy a analýzy na prácu iných ľudí. Je to zaujímavá robota, často sa zahĺbim v nejakom inom odvetví, veľa sa pritom aj naučím. Niekedy sú správy pozitívne, niekedy negatívne, ale väčšinou také neutrálne, len informačné. Lenže spätná väzba od ľudí, o ktorých píšem, je niekedy hrozná. Ja ich chápem, že sa im to nepáči, keď ich niekto hodnotí... Ale na všetko mám papiere, doklady a proste to tam musím napísať.
Sú obdobia keď je všetko ok a potom sú také ako teraz, že aj trikrát za týždeň mi niekto napíše naštvaný mail alebo zavolá alebo sa príde vykričať atď. (pritom niekedy je to aj za pozitívne hodnotenie. Ale nájdu si tam nejakú prkotinu, ktorá im nesedí). Ja viem, že ľudia sú na seba samých najviac precitlivelí a hákliví.
Ale je to blbý pocit robiť prácu s tým, že viem, že tým vlastne niekomu ublížim. A že ma za to niekto otvorene alebo skryte nenávidí.

O mesiac a pol idem na materskú, to už nejak v starej robote vydržím. Rozmýšľam, že sa potom niekedy ku koncu materskej rekvalifikujem a budem robiť niečo iné. Ale čo? Chcem mať z nového povolania dobrý pocit, že neškodím ľuďom, ale že im prinášam radosť. Manžel mi hovorí, že v každej robote sú ľudia, ktorí budú rozširovať negatívne emócie...
Ale predsa len. Možno ani nemusím robiť s ľuďmi. Máte tip na nejakú pohodovú prácu, čo človeku prináša dobrý pocit, že po ňom niečo dobré a užitočné ostalo a urobil druhým radosť? (stačí za priemerný plat)

evittam
16. feb 2016

@elviku11 Tvoj manžel má pravdu, a aké zamestnanie prináša ľuďom radosť - no také, ktoré ju prináša hlavne tebe. 😉 🙂 Práca musí človeka najskôr baviť a napĺňať a potom je všetko v poriadku. 😉 🙂

dominikav123
16. feb 2016

@elviku11 ahoj, pekna tema. Podla mna neexistuje povolanie, kde pracujes s ludmi bez toho aby si sa stretla s negativnymi emociami. Vies, robis kontrolne posudky a ludia na teba zhadzuju vlastnu neschopnost, lenivost, ale to nie je tvoja vina, ze niekto nerobi v praci maximum.

Ja robim v advokacii a poviem ti, ze najhorsi nepriatel nie je protistrana, ale vlastny klient. Lebo ten tiez nie je spokojny skoro nikdy 🙂 Alebo, minuly tyzden na mna na pojednavani zacala strasne nadavat pani z protistrany za nieco, co jej udajne mal sposobit klient. Podotykam, stala som tam s velkym bruchom, lebo tiez o par tyzdnov rodim a nebolo to nic prijemne.

Na druhej strane sa snazim kazdy pol rok mat klienta pro bono, naposledy mladu mamicku, ktora nemala peniaze na advokata, tak som jej nachystali predbezko lebo sa bala manzela, ze jej vezme dcerku aj navrh na rozvod...predbezko uz ma 🙂 bol to prijemny pocit len tak niekomu pomoct lebo mozes. Vzdy najdes aj nedobrych ludi, no sustred sa na to pozitivne.

elviku11
autor
16. feb 2016

@evittam mňa tá práca práveže baví, aj napĺňa, chcela som to robiť. Aj šéf je so mnou zrejme spokojný. Len tá spätná väzba je niekedy ubíjajúca.... a vie mi pokaziť aj dva dni vkuse, aj kľudný spánok, aj chuť do jedla... :/

elviku11
autor
16. feb 2016

@dominikav123 Dik. Viem, že na súde a v advokácii to máte ešte horšie. Tiež som počula bývalú spolužiačku hovoriť o zážitkoch zo súdu a to by som teda zažiť nechcela... Preto hľadám niečo také, kde sa podobné konflikty vyskytnú len minimálne.

natalym
16. feb 2016

Vždy bude niekto komu sa to čo robíš a ako robíš nebude páčiť. Na to si treba zvyknúť.

elviku11
autor
16. feb 2016

@dominikav123 a chceš tam robiť dlhodobo? Nevadí ti, že klienti nie sú spokojní skoro nikdy? Ja sa práveže bojím, že zo všetkých tých sťažností a negatívnych kritík raz dostanem nejakú chorobu alebo čo... že skončím ako vynervovaná uhundraná ženská...

bonaqa2013
16. feb 2016

moja teta robila na súde a jednoducho to nezniesla ako sa ľudia na súde vadili, ako si nadávali a tak radšej išla robiť inde. Dala výpoveď a odišla.... Nie každý je stavaný na takú prácu....

sonula
16. feb 2016

Najdi si robotu, ktora ta bude bavit. Co rada robis? K comu mas vztah? K cislam? K slovam? Si kreativna?

Co sa tyka odozvy od ludi. Stojis si za svojim hodnotenim? Je spravne? Ak ano tak ich neries, kritiku nema nikto rad a keby si mala uspokojit kazdeho jedneho z nich, by si sa zcvokla. Je to proste praca s ludmi a ludia nebudu nikdy spokojni. Dolezite je, ze si stojis za svojim hodnotenim, si s nim spokojna ty.

sonula
16. feb 2016

Ja robim v IT firme, konflitky s klientami su tu rovnake ako vsade inde. Pokial budes pracovat s ludmi, nevyhnes sa tomu.

sovicka6
16. feb 2016

Pracujem v MŠ ako učiteľka a svoju prácu milujem. Rodičia sú kadejaký ale vždy sa dá nájsť zlatá stredná cesta aby bolo všetko ok 🙂

alaguema
16. feb 2016

@elviku11 v takej funkcii budeš stále vystavená negatívnym emóciám ľudí, ktorých prácu hodnotíš a možno tak trochu oprávnene, keďže tento systém, ktorý ľudí vníma ako roboty na výkon, je zvrátený. Za to, samozrejme, ty nenesieš zodpovednosť, ale si ten styčný bod, kde sa to prejavuje. Nakoniec aj keď napíšeš niečo pozitívne, tak sa to ľuďom nepáči možno už len pre samotný fakt, že tam je kvázi potrebný niekto, kto hodnotí ich prácu, pričom výsledky predsa hovoria sami za seba.
Pre mňa sú mimoriadne pozitívne kreatívne profesie, prípadne aj kvalitné služby prinášajú radosť, odpočinok, úľavu. Vzťahy sú komplikované všade, ale v tvojom prípade je to extrém a asi vždy bude.

dominikav123
16. feb 2016

@elviku11 urcite to chcem robit dlhodobo...prave kvoli tomu ze mam moznost pomoct ludom, ktori na to nemaju peniaze a casto ani odvahu riesit svoje prava sudnou cestou...a naucila som sa selektovat uhundranych a nespokojnych klientov, ktori su len proste chronicki stazovatelia na vsetko od opravnenej kritiky, ktorej je ale malo...ludi nezmenis, mozes ich ale mat viac v pazi 😀

tigrica8
24. feb 2016

tigrica8 Hľadám nových ľudí pre náš rýchlo rozvíjajúci sa tím. Činnosť je možné vykonávať z domu vo voľnom čase , bez toho aby ste ohrozili Vaše zamestnanie. Náplňou práce je maloobchod a starostlivosť o klientov a ovládať PC. Všetkým poskytneme zaškolenie. Ak ste pripravený zmeniť svoj život kontaktujte ma : mail : bartosova.lubomirka@gmail.com , mobil : 0911246514, www.vyliectesa.webnode.sk