Aké sú výhody pracovnej zmluvy na dobu neurčitú?

ljarabek
26. feb 2020

Dobrý deň , mám nastúpiť do nového zamestnania pracovná zmluva bude postavená na dobu neurčitú aké sú nevýhody prípadne ak by som chcela do 3 mesiacov odísť budem môcť?

sabca99
26. feb 2020

Pre teba nevýhody? Nemyslím si, že pre teba sú tam nejaké nevýhody. Skôr sa veľa ľudí usiluje mať takto postavenú zmluvu 🙂

ibrunova
26. feb 2020

Ak budeš mať v zmluve skúšobnú dobu, tak počas nej môžeš odísť, ale môžu ťa aj prepustiť.

lula313
26. feb 2020

Ano, skúšobná doba plati aj pre teba, aj zamestnávateľa. Keď máš zmluvu na dobu neurčitú, pracovný pomer mozes rozviazat vypovedou(v prvy rok - 1 mesačná výpovedná lehota) alebo uzavretím dohody, čiže ti nekončí pomer automaticky k určitému datumu.

ljarabek
autor
26. feb 2020

@ibrunova ak by tam skúšobná doba nebola?

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
27. feb 2020

@ljarabek na 99% tam bude, ak ti dávajú na neurčito. Aj pre nich je to ochrana..

nevludna
27. feb 2020

@ljarabek ja som nemala skusobnu dobu. Mozes dat 1 mesacnu vypoved alebo sa dohodnete na datume

mogaa
27. feb 2020

@ljarabek ešte som sa nestretla s tým že by v zmluve nebola skúšobná zmluva🙂a teda mám dosť prac.miest za sebou u rôznych zamestnávateľov🙂ak by tam ale skúš.doba náááhodou nebola - nemôžeš odísť ani ty len tak ale dať výpoveď alebo ukončenie prac,.pomeru dohodou.

mogaa
27. feb 2020

@ljarabek skúšobná doba

kitycat
27. feb 2020

ani nenastupuj ked uz teraz patras po moznostiach vypovede :D :D :D Co to je :D

Kazdy sa snazi mat zmluvu na dobu neurcitu pretoze ma istotu zamestnania....ak sa rozhodne dat vypoved ma vypovednu dobu a zamestnavatel si moze trhnut, rovnako ak dostanes vypoved mas tam odstupne a to zamestnavatelia neradi platia...V banke tiez vyzera dobre zmluva na dobu neurcitu...Obcas sa dava zmluva bez skusobnej doby aby zamestnanec neutiekol

Preco uz teraz spekulujes ako skoncis?

lilalila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz