mojmu synovy bol ponuknuty polovycni uvezok ake ma vyhody a nevyhody, ?? on platy odvody alebo zamestnanec a moze byt dalej v evidencii urad.prac.????? poradte sur.e!!! dakujem. ☹
osobne si mylim, ze v evidencii ostat nemoze, ved aj praca n polovicny uvazok je praca ale istejsie asi urcite na urade
Obrovskou nevýhodou polovičného úväzku je polovičný plat 😀 😀 😀 😀 😀
Odvody platí zamestnávateľ a na úrade podľa mňa zostať nemôže, je v pracovnom pomere preto na to nie je dôvod. Iné by to bolo keby pracoval na dohodu, vtedy ho na úrade evidujú naďalej........
samozrejme, ze ani pri polovicnom, stvrtinovom ci este mensom uvazku nemoze clovek zostat evidovany na urade prace. K nevyhodam patri okrem nizsieho platu aj menej dovolenky ci nizsie odvody (plati ich zamestnavatel). K vyhodam zase patri viac casu na rodinu ci na brigady.
vsetko je take iste ako na plny uvazok, len mas polovicny plat, polovicnu dovolenku...
no neviem, ako to je ked niekde nastupis ako novy zamestnanec, ale ak si v praci, kde pracujes na plny uvazok tento znizis, tak obvykle ti len znizia plat a uberu z dovolenky, ale roboty ti ostane rovnako....
Pri polovičnom úväzku nie je polovičná dovolenka... dovolenku má rovnakú, akurát mu netrvá 1 deň dovolenky 8 hod. ale 4 hod....
znamená to, že pracuješ polovicu času - a z toho je samozrejme nižší plat, menej dovolenky, nižšie odvody (všetko podľa odpracovaných hodín). Na ÚP určite byť evidovaný nemôže.
evidencii na úrade práde môže byť ak má dohodu o vykonaní práce a jeho príjem nie je vyšší ako okolo 149eur, ak je jeho príjem vyšší tak ho vyradia z evidencie.
Všetko zaplatí zamestnávateľ, nemusíš si robiť starosti. Či môže ostať v evidencii ti najlepšie povedia na úrade práce.