Aké sú moje povinnosti pri skončení zmluvy?

something
11. dec 2012

Ahojte, chcem sa opytat, ake su moje povinnosti ked mi konci pracovna zmluva dnom 13.12.2012 a som na materskej dovolenke. Zmluvu som mala na dobu urcitu. Mam sa ist niekam nahlasit? Niekam nieco dorucit?

liz_lemon
11. dec 2012

nemusis ist nikam

zuzana909
11. dec 2012

keďže si na materskej nemusíš sa nikam hlásiť, po skončení materskej bude chcieť od teba zdravotná poisťovňa potvrdenie zo sociálnej poisťovne, možno to budeš môcť vydokladovať po skončení rodičovskej. keďže si na materskej a končí ti pracovná zmluva, zamestnávateľ by ti mal preplatiť zostatok starej a novej dovolenky. pozor nárok na dovolenku vzniká aj počas materskej dovolenky!!!

matozazzo
11. dec 2012

na tvojom mieste si radsej pre istotu obehnem socialku (ak materska), UP (ak rodicovsky) aj poistovnu. Mne sa stalo, ze to "nezaevidovali" a prisiel mi nedoplatok za zdrav. poistenie, kt. som musela zaplatit :( . Maju v tom bordel, pracovnicky sa striedaju a ak nahodou niekto nieco nezaeviduje, uz je problem...

zaneta08
11. dec 2012

tak ako vraví zuzana909, na sociálke si už nahlásená, keďže si už na materskej a zamestnávateľ pri skončení zmluvy odošle odhlášku. Neviem ako to je pri rodičovskej dovolenke, to by bolo vhodné zistiť 🙂