Aké máte zamestnanie?

5. sep 2023

Baby,ake zamestnania mate vy? V com vidite vyhodu/nevyhodu?

Ja pracujem ako ucitelka v MŠ,ale zacinam uvazovat o zmene. Uz som unavena z deti, z rodicov,ktori su z roka na rok horsi a horsi a hlavne celkovo skolstvo a kazdeho,kto si mysli,ze v skolke nerobime nic,len sa hrame.

Vystudovala som pedagogicku skolu,rovnako ako aj VŠ a obavam sa,ze nebudem vediet robit nic ine🙂
Jasne,ma to aj svoje vyhody,ale fakt realne uvazujem nad tym,ze skoncim

doriiis
5. sep 2023

Ako tak čítam posledné dni MK a iné fóra,sa ti ani nečudujem.Vobec.
Toľko ufnukanych,ubrblanych,utlocitnych a rozmaznanych rodičov....je to des.

mogaa
5. sep 2023

za mňa je učiteľka v MŠ nezaplatené povolanie....platovo nič moc a k tomu si stále jednou nohou v base, lebo stať sa môže deťom čokoľvek...k tomu kopec mamičiek ktoré si predstavujú že budeš vždy milá a usmiata a budeš sa venovať hlavne ich dieťaťu a oči budeš mať všade....ako je možné že ich dieťa spadlo alebo ho buchol iný chlapček? lebo im sa to pri iných deťoch nikdy nestalo🙉

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
5. sep 2023

@monsterablue ale tie to majú aj zaplatené🙂a zase v lietadle nie je kopec premotivovaných mamičiek ktoré by za svoje dieťa aj dýchali🙂v leitadle sa o dieťa stará mamička, nie personál, takže ak tam deti nebudú vedieť čo so sebou nebude to chyba personálu ako v škôlke🙂

triss83
5. sep 2023

Úplne ťa chápem. Každý rok je to čoraz horšie, mamičky sa idú s prepáčením, posrať zo svojho princa, či princezny. Včera bol prvý školský deň a tu boli všetko témy o tom, aké sú učiteľky v materskej škole hrozné, ako si dovolia ich miminka nevšímať, ani sa matke nepredstavili....a podobné chuťovky 🤦. Tu už chýba zdravý rozum niektorým rodičom.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veltraud
5. sep 2023

Tak podla toho, co by ta bavilo ;) na vacsinu kancelarskych prac specialne vzdelanie nepotrebujes, staci jazyk, office, a splnat pozadovane soft skills...zavisi od toho, na co mas predpoklady.

timilv
5. sep 2023

@autorka ja sa Ti nečudujem, ja som stále hovorila našim učiteľkám v MŠ, že ich obdivujem. Cca 20-25 detí v triede, každé iné, niektorí rodičia už naozaj nevedia čo so sebou... A plat taký aký je. U muža v práci zarobí hociktorá trošku šikovná žena za pásom aj o pár stovák viac. A to si odrobí 8 hodín a ide domov 🙂

zenulkaaa
5. sep 2023

ja by som učitelku robit nemohla. Nemám na to nervy a ani povahu.
Ja som kancelarska myška.. odjakživa robim v kanccelárii za počitačom, administrativa, papiere, faktury, objednávky, učtovnictvo, a mna to bavi 🙂

spadnutaslivka
5. sep 2023

Každá práca má svoje pre aj proti. Pokojne si choď vyskúšať nejakú "fabriku" a možno sa budeš čudovať, ako rada sa vrátiš do škôlky. A možno nie. Ale platy ani inde nie sú zrovna wow. Nie všade máš možnosti kariérneho rastu a ak by aj, určite pre to musíš niečo aj robiť.
@timilv kde sa tak dobre za pásom zarába? Možno by viacerí išli...

hankab
5. sep 2023

Zmenit povolanie nie je taky velky problem, ak vies minimalne 1 jazyk na komunikativnej urovni. Staci sa uchadzat na nejaku junior poziciu, ale pocitaj s tym, ze prve roky, kym ziskas nejaku prax to platovo bude slabsie.

tetapetra
6. sep 2023

Všade je dobre tam, kde sme ešte neboli. Poznám také, čo dávajú výpoveď každý mesiac už 16 rokov a aj viac a stále si v jednej robote 🙄😉

engynka
6. sep 2023

A nerozmyslala si nad opatrovanim deti full time? Casto vidim inzeraty na plny uvazok do nejakej zahranicnej rodiny co ziju na SK. Po opatrovatelke so vzdelanim a jazykom by sa len zaprasilo keby si este mozno nejaky zdravotny kurz dorobis tak mas uplne vyhrate.

kvetinka75
6. sep 2023

25 rokov som robila účtovníctvo a pod. a potom sa ,,prrerekvalifikovala,, na sestru. Kým budem aj z tohto vyhorená snáď už budem v dôchodku a nebudem musieť hľadať tretie povolanie 😉. Ale tak toto ma baví viac. tu som sa našla.