Aké máte zamestnanie?

jessica6
19. dec 2012

Aká je Vaša profesia?Plánujete sa vrátiť do súčasného zamestnania aj po MD/RD?Napĺňa Vás táto práca alebo sa budete obzerať po inej?

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radddus
19. dec 2012

Ja som učiteľka. Práca sa mi veľmi páči a myslím, že ju ešte viac ocením, keď budem mať deti (vďaka pracovnej dobe a dovolenke) - takže by som sa po (dúfam, že niekoľkonásobnej;) RD určite chcela vrátiť🙂 ale najskôr sa musím prepracovať k MD🙂

lulana79
19. dec 2012

ja pracujem pre medzinárodnú firmu na oddelení nákupu, ale vyštudovala som ekológiu... do práce som sa vrátila, ale moc ma nenapĺňa a obzerám sa po niečom inom

pimpulienka
19. dec 2012

Bola som učitelkou v sukromnej škôlke momentalne som 2,5 roka doma s dcerkou. Nie nechcem sa vratit spät do pôvodnej prace..a to z viacerych dôvodov. Som vyštudovana liečebna pedagogička, tak sa možno pustim do tejto, či inej oblasti

nili
19. dec 2012

Som ucitelka 🙂. Som na RD, ktora mi konci v marci, od septembra idem naspat do prace. Momentalne mam sukromnu jazykovku. Milujem deti, moja praca ma naplna a bavi. Trosku vaham, ci sa vratit priamo do skolstva alebo ostat a ucit dalej na ZL. Taktiez mam moznost pracovat ako uctovnicka v dvoch rod. firmach / skoncila som OA/. Mam na vyber, ale vzdy vyhrava ucitelstvo.

emilii
19. dec 2012

som učiteľka a po materskej sa k tej to práci opäť rada vrátim 🙂

velvet26
19. dec 2012

ja pracujem v banke,moment. som na materskej a chcem byt az do troch rokov malej, potom sa vratim aspon na 1 rok do zamestnania, praca to nie je zla, ale dost hekticka a stresova, ale peniazky treba a tie sa tam daju zarobit a mozno potom este jedno dietatko .... 🙂

lunnita
19. dec 2012

som psychológ-pracujem čiastočne aj počas MD určite plánujem zostať v praxi

firstbaby
19. dec 2012

ja som momentalne na druhej rodicovskej dovolenke za sebou, druha dcerka ma len pol roka, takze este 2,5 roka mi zostava a planujem si otvorit podnik u nas v meste. Viem, ze som to vzdy chcela a som si ista, ze ma to bude naplnat 🙂

bianca
19. dec 2012

som zdr.sestra a praca ma uz davno nenaplna.Vsetky iluzie o tomto povolani su fuc.Trosku sa to sice po navratu do prace po MD zlepsilo ale pri pohlade na vyplatnu pasku predpokladam ze nie na dlho

mimikas
19. dec 2012

pracuje vo vyskume, po MD som sa vratila na ciastocky uvazok a planujem tam ostat, praca ma bavi a ma vela dalsich vyhod ako praca z domu a tak. Nehladam si inu pracu a dufam ze ani nebudem musiet 😀

salma22
19. dec 2012

ja som tmelicka vo svetoznamej firme vyrabjucej nabytok...a na materskej budem uz 6rokov a po MD chcem sa vrhnut do skoly dokoncit strednu a potom uvazujem sa obzriet po praci v mojom okoli...praca ma niekedy naplnala ...no zmenilo sa to

anet1812
19. dec 2012

Aj ja som zdravotná sestra,aj keď mám vyštudovanú aj pedagogiku ako výšku,ale nikdy som to nerobila...mala som to šťastie ,že som sa po druhej materskej dostala pracovať na najkrajšie oddelenie aké v nemocnici existuje-na fyziologických novorodencov...momentálne má naše najmladšie zlatíčko 3 mesiace,takže o návrate ešte neuvažujem,ale tiež pri pohľad na naše výplatné pásky ku pomeru služieb cez víkendy a nočné som už uvažovala o zmene,smerom do toho školstva,tam majú aspoň viac voľna,nie ako my-sviatky,piatky,Vianoce neraz strávené v práci...

usiko
19. dec 2012

som lektorka anglictiny , po skonceni RD by som sa uz ale musela vratit do skolstva ako ucitelka, uz by som nemohla robit lektorku na volnej nohe /ako som robila 10 rokov pred MD/, takze aj ked ma tato praca velmi bavi a milujem ju, budem sa snazit zamestnat niekde inde, za vyssi plat..... ☹ ☹ ☹

nicky07
19. dec 2012

ja som momentalne na MD no pracujem ako sestra na ARE väčšinou som však na operačnej sále ako anesteziologická sestra.Prácu milujem aj napriek žiadnym víkedom a sviatkom strávenými v práci a naozaj vtipnému platu... teším sa až sa tam vrátim, no teraz mám oveľa väčšiu lásku -4.mesacného Mateja a chcem si ho zatiaľ naplno užívať...

liz_lemon
19. dec 2012

do svojej povodnej prace by som sa vratila len ak by som si nenasla nieco ine, adekvatne mojmu vzdelaniu (pravo)

katulik851
19. dec 2012

ja som zamestnaná v automobilke na oddelení logistiky. Syn má 5 mesiacov,no pomaly zvažujem že by som sa po zime, alebo v lete, ak sa bude dať vrátila do práce na 4 hodiny. Keďže môj manžel ma prácu, ktorú môže robiť aj doobeda z domu. A peniažky sa nám tiež zídu a tiež nechcem úplne vyjsť "z cviku" ...

misa0411
19. dec 2012

ja som zootechnička...práca ma veľmi baví a napĺňa, po RD sa chcem k tomuto zamestnaniu vrátiť...ale nie k môjmu, ešte stále, terajšiemu zamestnávateľovi. Toho chcem určite zmeniť...

sissy27
19. dec 2012

v dnešnej dobe obrovskej nezamestnanosti je väčšina žien rada, že sa vôbec má kam vrátiť po materskej a nie ešte špekulovať o zmene, keďže je to takmer nemožné - kto zo zamestnávateľov sa trhá o ženu zamestnankyňu, ktorá tri roky "nič nerobila" a ešte má aj malé dieťa, pri ktorom sa predpokladajú častejšie PN, OČR, paragrafy, dovolenky v najnevhodnejšiu dobu pre firmu kvôli prázdninám a samozrejme žiadne nadčasy... samozrejme, ak by sa jednalo o nejaké výnimočné povolanie, kde je tá žena tak dôležitá pre firmu, že si môže vyberať a klásť podmienky, je to asi iné...

dai
19. dec 2012

ahoj... som menezerka a moja praca ma naplna - planujem sa urcite vratit do tej istej firmy ci na tu istu poziciu ukaze aktualny popis miesta z ktoreho som odchadzala😉

baklik
19. dec 2012

ja som pred MD pracovala ako projektova manazerka v jednej firme s medzinarodnou ucastou. po 2 rokoch maleho sa planujem vratit, bud na ciastocny uvazok, alebo aj na plny, to este neviem. pracu by mi bolo tazko menit uz aj z dovodov, ktore uviedla @sissy27.
praca ma niekedy bavi, inokedy nie, vyzaduje si dost nadcasov a komunikacie s roznymi vekovymi aj odbornymi urovnami napriec firmou, plus stres, ale peniaze su potrebne, ze ano. a ja rada cestujem. 😎

mia551
19. dec 2012

pred MD som pracovala v oblasti uctovnictva a dani, na veducej pozicii. praca ma velmi bavila, len si vyzadovala vela cestovania a vela nadcasov... co si pri detoch neviem predstavit... takze po RD sa budem musiet / chcem poobzerat inde... 🙂

nanulik
19. dec 2012

Ja som pred md robila ako operatorka vo vyrobe.mam strednu ekonomcku ale je tuvelka nezamestnanost rak som si nemohla vyberat. Teraz si robim vs ekonomia a manaz.verej.spravy. Este netusim kam pojdem po md ale za pas na tri zmeny uz velmi nechcem...

gombocka
20. dec 2012

ahojte, ja som pracovala ako socialna pracovnicka v krizovom centre pre matky s detmi

nika82
20. dec 2012

Ja som cukrarka

katka121
20. dec 2012

15 rokov sekretárka v obchodnej spoločnosti, z toho 16 mes na prvej a 7 mes na druhej materskej (s malou zostal manžel.....) Mal zdrav problémy a ja mám lepšiu prácu takže sme sa rozhodli takto....... Svoju prácu milujem, stále niečo nové......žiadne rutina, 80 % písania mám v angličtine, komunikácia v angličtin a ruštine, robím snád úplne všetko od leteniek po obchodné listy, pravidelne prevetrám nožičky pri nesení kávičky, takže nie je to ani tak velmi sedavé zamestnanie, šéfovia vynikajúci, som tam šťastná, práca dobre platená.... som rada že som rada, že sa tam mohla vrátiť.....dnes máme firemný večierok a tak sa teším na zábavu...juchúúúú

Idem pracovať, bo pred ochdodom z domu musím navariť, alebo ožehliť, alebo iné veci...... vacsinou vstávam o piatej a makááám.....

mima4
20. dec 2012

sissy27 prepac, na toto musim zareagovat...
Jasne, ze zena moze uvazovat o zmene smerovania kariery, o budovanie si kariery, ale to musi splnat tieto podmienky:
1) musi byt sikovna, mat v hlave, vediet sa obracat, rada sa ucit novym veciam byt flexibilna....
2) zeny co su doma tri a viac rokov, obycajne nemaju zaujem mat nejaku karieru, preto prirodzene sa nevracaju skor do prace, nepracuju na sebe. Pre nich ich kariera je domacnost, hackovanie, vysivanie, vypekanie... takze v tomto by som urcite rozlisovala... Lebo zeny, co pracuju na sebe, aj nieco chcu a obycajne to dosahuju
3) PN, OČR atd... treba sa zariadit, babky, tety, opatrovatelka, ale predovsetkym manzel!!! Rodicia su vzdy dvaja, ale to ma zvazit zena este predtym ako sa rozhodne mat s konkr. muzom dieta
4) Pokial ma zena Muza, nie "muza", ktory je jej rovnocenym partnerom v zivote, v domacnosti, vo vychove, vo vsetkom... vsetko si delia, vzajomne spolupracuju a zena moze pokojne zmenit smerovanie svojej kariery a realizovat sa v tom, co ju naozaj bavi...

Prepac, musela som zareagovat na tvoj prispevok, aj ked ja neodpvedam na tuto temu, ale to co si pisala, nie je dane, to je volba... No mnohe sikovne zeny su aj tu na MK dokazom toho, ze sa to da! Kto chce hlada sposoby, kto nechce-hlada dovody. 🙂

kubuliatko
20. dec 2012

ja som fyzioterapeutka. som 2 roky na materskej a pracujem pre 2 rehabilitacne firmy. prac cas si volim sama prisposobujem sa synomi. je to tvoja volba ci budes aktivna aj pocas MD

weverka11
20. dec 2012

ja som pracovala v banke ako poradca po pol roku na MD mi ponukli pracu mobilneho bankara s tym ze mi budu drzat aj miesto na pobocke... zobrala som to po roku na MD a rok uz pracujem ako mobilny bankar s volnym prac. casom... A uz sa vobec neplanujem vratit na pobocku, chcem robit toto lebo praca ma bavi.. aj ked to je o drzku... A velka pravda je ze keby som nemsla 2 babicky tak to robit nemozem ...

miminika
3. jan 2013

Ja som zdravotná sestra a v apríi t.r. by som sa mala vrátiť do roboty tak som zvedavá ako to dopadne keď všade prepúšťajú ☹