Aké má vyzerať oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi?

anitka86
18. sep 2012

Ahojte baby mám problém v robote som oznamila ze som tehotná a dnes došli za mnou ze potrebujú nejaké oznámenie. Na méte som nič nenašla.niekto my vie poradiť?

aduskatt
18. sep 2012

normalne im to pisomne oznam, inak pokial im to povies len ustne, tak ta za tehotnu povazovat nebudu

traktor
18. sep 2012

asi myslia oznamenie, kedy nastupujes na matersku dovolenku..to ti da tvoj gynekolog

monhla
18. sep 2012

My sme si v robote s babami "vymysleli" také oznámenie : Vážený zamestnávateľ ....oznamujem vám, že som tehotná, .... s predpokladaným nástupom na materskú dovolenku dňa ..... /to si vypočítaš termín pôrodu mínus 6 týdňov/ Možno Ti aj tak lekár určí iný termín, ale to nevadí, lebo je tam slovko "predpokladaný".

lejlla
18. sep 2012

tiez si myslim ze nejake potvrdenie od gynekologa...ja osobne som sa s tym este nestretla 😒

liz_lemon
18. sep 2012

treba to oznamit pisomne spolu s potvrdenim od gynekologa
@traktor to urcite nemyslia, ved termin ma az vo februari a na MD sa nastupuje 6/8 tyzdnov pred terminom porodu

p4
18. sep 2012

normalne napis na zdrap papiera VEC: Oznamenie o tehotenstve, nejaky kratky text o tom ze si tehotna tolko a tolko, pridaj datum terminu porodu, podpis to s datumom a priloz kopiu tehotenskej knizky.

moon1979
18. sep 2012

listovou formou - teda písomne - oznámiš zamestnávatelovi graviditu, ku ktorej priložíš potvrdenie od gynekologa, že si tehotná. bez písomného oznámenia a potvrdenia gynekologom ťa zamestnávateľ nebude považovať za tehotnú a teda sa na teba ani nebudú vzťahovať ochranné opatrenia, na ktoré máš zo zákonníka nárok 🙂

nika82
18. sep 2012
sisaha
18. sep 2012

ja som davala list A4, kde som ho informovala, ze som tehotna a predpokladany termin pôrodu je stanoveny na ..... a doplnila, ze ako prilohu prikladam kopiu tehu knizky (staci odfotit prvu stranu - ak tam mas nejake citlive udaje napr. o prechadzajucich potratoch, tak to odfot, zatri bielym a este raz odfot.) Zamestnavatelovi staci hlavne, aby tam bolo tvoje meno a peciatka lekara. 😉

erikasadek
18. sep 2012

nika82 ti najlepsie odpovedala... 😉