Aké je vaše povolanie?

12. okt 2022

Žienky, zaujímalo by ma, čo za prácu máte, čomu sa venujete, čo je vaša náplň?
A že či vás práca baví, ,či ste spokojné aj s kolektívom, platom, akú máte pracovnú dobu?

Viem veľa otázok naraz, ale tak stále všade počúvam, ako sú ludia v mojom okoli nespokojní s prácou, ktorú robia, tak si hovorím, naozaj to tak je?

Ja totiž v takej pracujem s prestávkou na matersku už 10 rokov - robim v kancelárii všetky papierovačky - objednávky, faktury, chod kancelarie zabezpečujem, podklady pre učtovnictvo, a ja to milujem. Mnohí mi hovoria, bože kancelárska myš, tak to by mna nebavilo, no ja som maximálne spokojná.
Tak ako to máte vy?

leuska0910
12. okt 2022

Robim v dm, aj by ma to bavilo keby boli normalni ludia..

marsmykkok
12. okt 2022

Ja tak spokojná na 60-70 percent. Robím 95 percent z domu administratívu. Spokojná s flexibilným časom-mám termíny, ktoré musím dodržať, ale kedy robím-či ráno, či večer, či v nedeľu alebo v stredu je na mne. Rovnako netrčím niekde 8 hodín a z toho reálne mám prácu na 1 hodinu, som platená úkolovo na množstvo práce, nie hodiny. Práca nie je môj koníček, ale sú rôzne projekty, takže to nie je nudné a nebaví ma to vyslovene, ale ani pri nej netrpím. Mínus je veľká konkurencia firiem-teda posledné roky plat moc nestúpa a nie je možnosť kariérneho rastu.

althejka
12. okt 2022

ja sestrickujem dva uvazky polovicne. v skole ako skolska a specializovana na mocovu katetrizaciu deti a v druhom ako poradenstvo , ambulanciu, distribuciu pomocok robim, to je take vselico. obcas som neuveritelne unavena, ale potom pride volnejsi den a je dobre

myrepose
12. okt 2022

robím podobnú prácu ako ty a takisto som spokojná. menšia firma, žiadne tlačenie na pílu, šéf mi vychádza maximálne v ústrety. veľa robí aj spokojné prostredie a atmosféra, aká v práci vládne. pracujem v čisto mužskom kolektíve a vyhovuje mi to 🙂 pracovná doba 8,5 hodiny, môžem prísť skôr alebo neskôr, podľa toho ako potrebujem a plat je podľa mňa primeraný.

summerparadise
12. okt 2022

Aj ja som maximalne spokojna.. robim v sukromnej firmne na oddeleni marketingu, praca ma bavi, naplna.. Nehrozi mi tu ziadny stereotyp a este ako bonus sme super kolektiv, vedenie je tiez v pohoe.. Nie je problem ked sa potrebujem "prepnut" na home office, takze som tu naozaj spokojna 🙂

canis_lupus
12. okt 2022

Ja som predavačka v obchode a pomocná sila v e-shope. Pracujem v mini obchode v Tatrách, moc sa nenapracujem, keď nemám ľudí, kľudne môžem byť na mobile, čítať knihu atď, čiže je to iné ako pracovať niekde v supermarkete/OC. Ale robím aj víkendy a to ma neuveriteľne deptá. Tiež zákazníci sú v pohode, ale aj takí, že sa mi zastavuje rozum 😳 V plate mi veľa robia percentá z predaja, takže v mimosezóne stále stresy, že mi príde na účet 600€. Som spokojná tak na 50%. Premýšľam, že si niečo vyštudujem, lebo mám len gympel, ale netuším čo. Aby som sa s tým uplatnila, zarábala aspoň dajme tomu 800-900€ v hrubom a hlavne aby som mala voľné víkendy, lebo chlap je učiteľ a absolútne si nevieme zladiť voľno. Takže sa tu pripnem a čakám na odpovede, nech sa inšpirujem 😀

foxxie27
12. okt 2022

spokojnosť tak 70%....u mňa je kameňom úrazu to, že mám vyštudovaný tretí stupeň VŠ, čiže mám PhD., ale v odbore, kde je ťažko sa zamestnať v menších mestách....po škole sme sa s chlapom rozhodovali, kde zakotvíme a v podstate bolo na výber buď práca v odbore kdesi v krajskom/hlavnom meste a bývať v podnájme v byte, alebo zobrať ponuku od rodiny, ktorá nám bola ochotná predať dom v menšom okrese za smiešnu cenu, čo znamenalo nájsť si prácu, kde nie je treba až takú kvalifikáciu.....zobrali sme dom, robím teraz v malej firmičke presne to, čo aj ty a nedá sa povedať, že mi je tu zle.... len ma občas hryzne taká pochybnosť, načo som zabíjala X rokov na škole, keď prd z toho.....ale vtedy si poviem, že za ten dom a záhradu to stojí.... vždy sa pozriem na to aj z iného pohľadu, že okrem náplne práce mi vyhovujú ostatné aspekty, ako pracovná doba, víkendy voľné, náročnosť práce v pohode, kolektív fajn, pohodový šéf, a to mi k akej-takej spokojnosti stačí..... chvíľu som pracovala trochu bližšie k odboru a tam ma šikanovala šéfka, teraz si vážim hlavne ten pokoj

anjelaa
12. okt 2022

Ja som učiteľka v súkromnej škôlke. Tú prácu milujem, mám tu všetko o čom som kedy snívala. Zbožňujem pracovať s tými drobcami a vidieť ich pokroky. Robím to 9 rokov a nemenila by som. Pracovná doba je viac menej prispôsobená mojim potrebám.

melanta
12. okt 2022

@leuska0910 ja keď vidím, ako sa niektorí ľudia správajú v obchodoch, tak klobúk dole pred každou jednou predavačkou, ktorá sa správa k zákazníkom slušne a s úsmevom.

tululu
12. okt 2022

Ja doobedia pomaham muzovi s grafikou, webdesignom, tera sa ucim motion design a preto som si vzala na zaciatok len dobrovolnicke projekty, kym sa zabehnem. Ja tom mam rada, ale od obeda mam doma deti a to sa uz venujem im, cize mne najviac vadi, ze den ma len 24 hodin, inak praca zaujimava ☹

sirene
12. okt 2022

Robím v marketingu, práca z domu, super klienti, časovo flexibilné (dôležité sú najmä termíny). Kedysi som bola spokojná na 120 %, no posledné obdobie už meliem z posledného. Veľký nápor v online priestore bol cez dobu covidovú, každý chcel mať čo najlepšie pozície, zvyšovať predaj. Sú dni, kedy idem na nejakého autopilota a som asi na hrane vyhorenia. Lebo práca + deti na dištančnom vyučovaní dlhé mesiace bola zlá kombinácia... A čoraz viac túžim robiť niečo, kde za sebou vidím hmatateľný výsledok a nie iba čísla a grafy.

lauriik
12. okt 2022

Robim kalkulantku na polovicny uvazok v malej firme. A praca ma bavi ked je co robit ☺️ Ked mam malo prace tak sa nudim, neubieha to. Ale toto je moj problem zatial v kazdej firme 😅

belllinka
12. okt 2022

@canis_lupus ved za 850 hrubeho mas cistu mzdu necelych 600

canis_lupus
12. okt 2022

@belllinka ja mám teraz 700€ v hrubom 😁 Plus stravné a percentá z predaja, takže výplatu mám pohyblivú, zatiaľ mi nikdy na účet menej ako 700€ neprišlo. Na takej sume by som teda rada aj zostala, kľudne by mi stačilo 700€ vrátane stravného a dajme tomu nejakých príplatkov, ak by som mala fajn prácu s dobrým pracovným časom 😀

canis_lupus
12. okt 2022

@belllinka hodila som si to do kalkulačky čistej mzdy na nete a z 850€ v hrubom je cca 670€ v čistom.

nina004
12. okt 2022

Ja som fyzioterapeut. Robím to 10 rokov z toho som teraz 1,5 roka doma s malým. Mám tú prácu rada a nemenila by som aj keď niekedy je veľmi náročné pracovať s ľuďmi. Pracovná doba je pre mňa fajn 7-15:30h.

dilino
12. okt 2022

Ja pracujem na smetiarskom voze, upratujeme mesto, a služby meste a ľudom triedenie papiera, folii, oblečenia, sadenie kvetov, všetko ked treba čo sa týka mesta aj súkromne malé privyrobenie. A pomimo mám malý sekáč ked že mám prácu na 8 hodín denne od 7:00 do 15:00 jednu smenu a víkendy voľne. A som v práci spokojná. Nemenila by som.

dilino
12. okt 2022

@leuska0910 nie nadarmo sa hovorí najhoršia robota z ľudmi.

17alexis
12. okt 2022

Ostala som robit aj popri MD. Mojou ulohou je hladat zakazky v zahranici, vybavovat byvanie robotnikom, riesit problemy, organizovat, komunikovat s uradmi, administrativa, tlmocenie. Praca ma bavi a zvazujem vlastny biznis casom. Spokojna som aj s pracou aj s placou.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
j93375
12. okt 2022

.

adeladulova
12. okt 2022

Robim čašníčku, v top podniku v meste, prac doba hrôza, od 7.00 do 23.00 krátky dlhy tyzden. Mam 3r syna, ktory prave nastúpil do skolky ale byva chory, tak to nejak zladujeme s manzelom a babkami, ale.. kolektiv je uzasny, šéf je ustretovy, skvely tímový lider a plat? Paráda, ja sa nestazujem (iba akoze mi vadia, ze v gastre byvaju otvorene aj niektore sviatky)

rhodesian
12. okt 2022

Momentálne na MD, ale mimo toho som Manažér výroby 🙈 150-180 ľudí na "zodpovednosť". Zodpovednosť za chod firmy od A po Z 🙈 Niekedy je to veľmi vyčerpávajúce... ale veľmi dobre ohodnotené. Práca prevažne od 7:30 do 15:30, keď treba tak dlhšie, pracovný telefón koľko krát zvonil aj cez víkend o 17-18-19:00.
Predtým som robila vedúceho kvality v automotive. Nemenila by som 🤷‍♀️

bavlnka92
12. okt 2022

robím v reštaurácii a okrem varenia mám na starosti tréning nových (a stálych) zamestnancov. 99% času som v kuchyni za pokladňou ma to nebaví 😎

stanka562
12. okt 2022

Robím sestričku v zubnej ambulancii. Nemenila by som, práca cez týždeň od 7-15. Niekedy sú náročnejsie dni, inokedy pohodové. Nesťažujem sa, práca je super, aj ked pacienti dajú zabrať. Platovo, by to mohlo byt lepšie, no som rada, že mám prácu. 😊

aaadkaaa
12. okt 2022

Momentalne som na md, ale mimo toho som socialny pedagog v zs. Mna ta praca bavi, naplna, ale vela ludi v mojom okoli ohrnalo nosom, ze len "nahanam ciganov" do skoly...z casti ano, pracujem hlavne s Romami, ale nevadi mi to a robim aj kopec inej prace, poradenstvo, preventivne besedy atd. Kolektiv mi vyhovuje, prac.doba 7.00-15.00 tiez fajn, trosku to mam od ruky, ale nic strasne. Co mi vadi je pristup niektorych rodicov problemovych ziakov, ale inak sa nestazujem. Plat tabulkovy, sama by som z toho niekde v podnajme asi nevyzila s detmi, ale kedze sama nie som, tak sa nestazujem

mell27
12. okt 2022

@leuska0910 ja tiež pracujem s ľuďmi. Za tie roky som sa stala imunnou voči ľudskej arogancii. 😃 Vždy si poviem, že aj pre takých sa rožky pečú a žijem si spokojne ďalej 😊😊

4stanka4
12. okt 2022

Momentálne som na RD ale predtým som pracovala ako cukrárska technologička. Pracovná doba pružná, veľakrát som sedela v aute už od 5 rána. Veľa som cestovala po celom Slovensku, na firmu som dochádzala 350km, často som robila aj týždňovky. Keď som nastúpila kolektív bol fajn, s mnohými kolegami sme stále v kontakte, teraz tam z "mojich" nezostal takmer nikto 😞 Robota fajn pre bezdetných, teraz keď mám dcéru tak sa budem musieť poobzerať po niečom inom ale stále by som chcela robiť cukrarinu.Uvidime kde ma vietor zaveje.

aimee77
12. okt 2022

Lekarka.

manzanillaa
12. okt 2022

V banke,klientský pracovnik,práca zaujímavá,rada pracujem s ľuďmi,s platom som tiež spokojna,ako nevýhodu beriem pracovný čas PO-PI 8:30-17:15....