Žienky, zaujímalo by ma, čo za prácu máte, čomu sa venujete, čo je vaša náplň?
A že či vás práca baví, ,či ste spokojné aj s kolektívom, platom, akú máte pracovnú dobu?
Viem veľa otázok naraz, ale tak stále všade počúvam, ako sú ludia v mojom okoli nespokojní s prácou, ktorú robia, tak si hovorím, naozaj to tak je?
Ja totiž v takej pracujem s prestávkou na matersku už 10 rokov - robim v kancelárii všetky papierovačky - objednávky, faktury, chod kancelarie zabezpečujem, podklady pre učtovnictvo, a ja to milujem. Mnohí mi hovoria, bože kancelárska myš, tak to by mna nebavilo, no ja som maximálne spokojná.
Tak ako to máte vy?
Ja tak spokojná na 60-70 percent. Robím 95 percent z domu administratívu. Spokojná s flexibilným časom-mám termíny, ktoré musím dodržať, ale kedy robím-či ráno, či večer, či v nedeľu alebo v stredu je na mne. Rovnako netrčím niekde 8 hodín a z toho reálne mám prácu na 1 hodinu, som platená úkolovo na množstvo práce, nie hodiny. Práca nie je môj koníček, ale sú rôzne projekty, takže to nie je nudné a nebaví ma to vyslovene, ale ani pri nej netrpím. Mínus je veľká konkurencia firiem-teda posledné roky plat moc nestúpa a nie je možnosť kariérneho rastu.
ja sestrickujem dva uvazky polovicne. v skole ako skolska a specializovana na mocovu katetrizaciu deti a v druhom ako poradenstvo , ambulanciu, distribuciu pomocok robim, to je take vselico. obcas som neuveritelne unavena, ale potom pride volnejsi den a je dobre
robím podobnú prácu ako ty a takisto som spokojná. menšia firma, žiadne tlačenie na pílu, šéf mi vychádza maximálne v ústrety. veľa robí aj spokojné prostredie a atmosféra, aká v práci vládne. pracujem v čisto mužskom kolektíve a vyhovuje mi to 🙂 pracovná doba 8,5 hodiny, môžem prísť skôr alebo neskôr, podľa toho ako potrebujem a plat je podľa mňa primeraný.
Aj ja som maximalne spokojna.. robim v sukromnej firmne na oddeleni marketingu, praca ma bavi, naplna.. Nehrozi mi tu ziadny stereotyp a este ako bonus sme super kolektiv, vedenie je tiez v pohoe.. Nie je problem ked sa potrebujem "prepnut" na home office, takze som tu naozaj spokojna 🙂
Ja som predavačka v obchode a pomocná sila v e-shope. Pracujem v mini obchode v Tatrách, moc sa nenapracujem, keď nemám ľudí, kľudne môžem byť na mobile, čítať knihu atď, čiže je to iné ako pracovať niekde v supermarkete/OC. Ale robím aj víkendy a to ma neuveriteľne deptá. Tiež zákazníci sú v pohode, ale aj takí, že sa mi zastavuje rozum 😳 V plate mi veľa robia percentá z predaja, takže v mimosezóne stále stresy, že mi príde na účet 600€. Som spokojná tak na 50%. Premýšľam, že si niečo vyštudujem, lebo mám len gympel, ale netuším čo. Aby som sa s tým uplatnila, zarábala aspoň dajme tomu 800-900€ v hrubom a hlavne aby som mala voľné víkendy, lebo chlap je učiteľ a absolútne si nevieme zladiť voľno. Takže sa tu pripnem a čakám na odpovede, nech sa inšpirujem 😀
spokojnosť tak 70%....u mňa je kameňom úrazu to, že mám vyštudovaný tretí stupeň VŠ, čiže mám PhD., ale v odbore, kde je ťažko sa zamestnať v menších mestách....po škole sme sa s chlapom rozhodovali, kde zakotvíme a v podstate bolo na výber buď práca v odbore kdesi v krajskom/hlavnom meste a bývať v podnájme v byte, alebo zobrať ponuku od rodiny, ktorá nám bola ochotná predať dom v menšom okrese za smiešnu cenu, čo znamenalo nájsť si prácu, kde nie je treba až takú kvalifikáciu.....zobrali sme dom, robím teraz v malej firmičke presne to, čo aj ty a nedá sa povedať, že mi je tu zle.... len ma občas hryzne taká pochybnosť, načo som zabíjala X rokov na škole, keď prd z toho.....ale vtedy si poviem, že za ten dom a záhradu to stojí.... vždy sa pozriem na to aj z iného pohľadu, že okrem náplne práce mi vyhovujú ostatné aspekty, ako pracovná doba, víkendy voľné, náročnosť práce v pohode, kolektív fajn, pohodový šéf, a to mi k akej-takej spokojnosti stačí..... chvíľu som pracovala trochu bližšie k odboru a tam ma šikanovala šéfka, teraz si vážim hlavne ten pokoj
Ja som učiteľka v súkromnej škôlke. Tú prácu milujem, mám tu všetko o čom som kedy snívala. Zbožňujem pracovať s tými drobcami a vidieť ich pokroky. Robím to 9 rokov a nemenila by som. Pracovná doba je viac menej prispôsobená mojim potrebám.
@leuska0910 ja keď vidím, ako sa niektorí ľudia správajú v obchodoch, tak klobúk dole pred každou jednou predavačkou, ktorá sa správa k zákazníkom slušne a s úsmevom.
Ja doobedia pomaham muzovi s grafikou, webdesignom, tera sa ucim motion design a preto som si vzala na zaciatok len dobrovolnicke projekty, kym sa zabehnem. Ja tom mam rada, ale od obeda mam doma deti a to sa uz venujem im, cize mne najviac vadi, ze den ma len 24 hodin, inak praca zaujimava ☹
Robím v marketingu, práca z domu, super klienti, časovo flexibilné (dôležité sú najmä termíny). Kedysi som bola spokojná na 120 %, no posledné obdobie už meliem z posledného. Veľký nápor v online priestore bol cez dobu covidovú, každý chcel mať čo najlepšie pozície, zvyšovať predaj. Sú dni, kedy idem na nejakého autopilota a som asi na hrane vyhorenia. Lebo práca + deti na dištančnom vyučovaní dlhé mesiace bola zlá kombinácia... A čoraz viac túžim robiť niečo, kde za sebou vidím hmatateľný výsledok a nie iba čísla a grafy.
Robim kalkulantku na polovicny uvazok v malej firme. A praca ma bavi ked je co robit ☺️ Ked mam malo prace tak sa nudim, neubieha to. Ale toto je moj problem zatial v kazdej firme 😅
@canis_lupus ved za 850 hrubeho mas cistu mzdu necelych 600
@belllinka ja mám teraz 700€ v hrubom 😁 Plus stravné a percentá z predaja, takže výplatu mám pohyblivú, zatiaľ mi nikdy na účet menej ako 700€ neprišlo. Na takej sume by som teda rada aj zostala, kľudne by mi stačilo 700€ vrátane stravného a dajme tomu nejakých príplatkov, ak by som mala fajn prácu s dobrým pracovným časom 😀
@belllinka hodila som si to do kalkulačky čistej mzdy na nete a z 850€ v hrubom je cca 670€ v čistom.
Ja som fyzioterapeut. Robím to 10 rokov z toho som teraz 1,5 roka doma s malým. Mám tú prácu rada a nemenila by som aj keď niekedy je veľmi náročné pracovať s ľuďmi. Pracovná doba je pre mňa fajn 7-15:30h.
Ja pracujem na smetiarskom voze, upratujeme mesto, a služby meste a ľudom triedenie papiera, folii, oblečenia, sadenie kvetov, všetko ked treba čo sa týka mesta aj súkromne malé privyrobenie. A pomimo mám malý sekáč ked že mám prácu na 8 hodín denne od 7:00 do 15:00 jednu smenu a víkendy voľne. A som v práci spokojná. Nemenila by som.
@leuska0910 nie nadarmo sa hovorí najhoršia robota z ľudmi.
Ostala som robit aj popri MD. Mojou ulohou je hladat zakazky v zahranici, vybavovat byvanie robotnikom, riesit problemy, organizovat, komunikovat s uradmi, administrativa, tlmocenie. Praca ma bavi a zvazujem vlastny biznis casom. Spokojna som aj s pracou aj s placou.
.
Robim čašníčku, v top podniku v meste, prac doba hrôza, od 7.00 do 23.00 krátky dlhy tyzden. Mam 3r syna, ktory prave nastúpil do skolky ale byva chory, tak to nejak zladujeme s manzelom a babkami, ale.. kolektiv je uzasny, šéf je ustretovy, skvely tímový lider a plat? Paráda, ja sa nestazujem (iba akoze mi vadia, ze v gastre byvaju otvorene aj niektore sviatky)
Momentálne na MD, ale mimo toho som Manažér výroby 🙈 150-180 ľudí na "zodpovednosť". Zodpovednosť za chod firmy od A po Z 🙈 Niekedy je to veľmi vyčerpávajúce... ale veľmi dobre ohodnotené. Práca prevažne od 7:30 do 15:30, keď treba tak dlhšie, pracovný telefón koľko krát zvonil aj cez víkend o 17-18-19:00.
Predtým som robila vedúceho kvality v automotive. Nemenila by som 🤷♀️
robím v reštaurácii a okrem varenia mám na starosti tréning nových (a stálych) zamestnancov. 99% času som v kuchyni za pokladňou ma to nebaví 😎
Robím sestričku v zubnej ambulancii. Nemenila by som, práca cez týždeň od 7-15. Niekedy sú náročnejsie dni, inokedy pohodové. Nesťažujem sa, práca je super, aj ked pacienti dajú zabrať. Platovo, by to mohlo byt lepšie, no som rada, že mám prácu. 😊
Momentalne som na md, ale mimo toho som socialny pedagog v zs. Mna ta praca bavi, naplna, ale vela ludi v mojom okoli ohrnalo nosom, ze len "nahanam ciganov" do skoly...z casti ano, pracujem hlavne s Romami, ale nevadi mi to a robim aj kopec inej prace, poradenstvo, preventivne besedy atd. Kolektiv mi vyhovuje, prac.doba 7.00-15.00 tiez fajn, trosku to mam od ruky, ale nic strasne. Co mi vadi je pristup niektorych rodicov problemovych ziakov, ale inak sa nestazujem. Plat tabulkovy, sama by som z toho niekde v podnajme asi nevyzila s detmi, ale kedze sama nie som, tak sa nestazujem
@leuska0910 ja tiež pracujem s ľuďmi. Za tie roky som sa stala imunnou voči ľudskej arogancii. 😃 Vždy si poviem, že aj pre takých sa rožky pečú a žijem si spokojne ďalej 😊😊
Momentálne som na RD ale predtým som pracovala ako cukrárska technologička. Pracovná doba pružná, veľakrát som sedela v aute už od 5 rána. Veľa som cestovala po celom Slovensku, na firmu som dochádzala 350km, často som robila aj týždňovky. Keď som nastúpila kolektív bol fajn, s mnohými kolegami sme stále v kontakte, teraz tam z "mojich" nezostal takmer nikto 😞 Robota fajn pre bezdetných, teraz keď mám dcéru tak sa budem musieť poobzerať po niečom inom ale stále by som chcela robiť cukrarinu.Uvidime kde ma vietor zaveje.
Lekarka.
V banke,klientský pracovnik,práca zaujímavá,rada pracujem s ľuďmi,s platom som tiež spokojna,ako nevýhodu beriem pracovný čas PO-PI 8:30-17:15....
Robim v dm, aj by ma to bavilo keby boli normalni ludia..