Akú prácu by ste poradili niekomu kto má stredne ťažkú depresiu? Má síce VŠ ale nedokáže v týchto stavoch v tom odbore pracovať.
Niekde pri konoch, zahradnictvo mozno? Ak si pracovita mozno by prizmurili oko ze nemas skusenost.
niekde kde nemas terminovanu pracu a nie si pod tlakom a ak bypadnes na PN budes postradatelna drzim palceky
My sme mali v bývalej firme kolegu s touto diagnózou na celkom vysokej pozícii. (IT). Aj to je inklúzia, nielen ako to vidí naša ministerka kultúry pretláčanie LGBTI.
Vedeli sme o jeho ťažkostiach, robil vysoko kvalifikovanú prácu, len sme vždy zabezpečili, aby bolo všetko zdokumentované, tak aby v prípade PN neohrozil fungovanie firmy.
Pracuje tam dodnes.
Aku pracu , to si netrufam povedat, najdolezitejsie je tu asi to pracovne prostredie. Nebyt prilis pod tlakom alebo stresom, mat chapavych a priatelskych kolegov alebo nadradenych. A taktiez mozno nepracovat hned na plny uvazok, ale iba na polovicny , 3/4 a podobne, a popri tom sa venovat zalube alebo relaxovat.
Pracovanie v zahrade,pri zvieratach.urcite nie ziadne plnenie noriem,ci deadlinov
@tamara_234 chapavych kolegov dobry kolektiv to je zaklad a ano, ziadna praca s DDL
Mali sme kolegu,ktory napriek Crohnowej chorobe robil dispecera..gro dna presedel na wc,este len mu zazvonil mobil a uz zacal hapkat a utekal na toaletu...absolutne podcenil svoju diagnozu,vsetko mu sposobovalo stres..bohuzial po mesiaci musel odist,aj ked mu kolegovia vychadzali v ustrety,pracovat zanho nemohli🤷♀️
Fyzickú.
Kazdy ma vztah k niecomu inemu, ja by som chcela ist do kvetinarstva :D bezstresova robota… ale viem, ze by nevzali, nerobila som v inom kvetinarstve min 20rokov to iste, preto nemam sancu :D
S poruchami psychického spektra sa ťažko niečo robí. Určite sa treba odraziť od hobby, príp.arteterapia je najlepšia voľba. (Napr. vychovávateľ v chránenej dieľni, niečo v záhrade, okolo zvierat)
lieky neberieš?