Aká práca je dobrá pre Slováka v zahraničí?

20. feb 2024

Aka praca je dobra pre slovaka zahranici? Jazyk uplne zaklady, a znalosti v odbore ktory tam nevyuzije lebo na to by bolo treba poriadne jazyk vediet cize ake prace napriklad len s kurzom a podobne sa daju robit tam? Chyžná? Upratovačka? Opatrovatelka? Čo ešte? Vela ludi slo nepripravenych bez jazyka a skusenosti, no kde sa zamestnali?

vevesh
20. feb 2024

V nemecku najvacsi nedostatok je v Pflege (osetrovatelstvo). V nemocniciach ti stacia aj zaklady- problem je, ze tieto prace su zvacsa cez agentury a az po urcitom odpracovanom case a jazykovej urovni mas mohnost ziskat zmluvu napriamo. Upratovacky tiez vzdy najdes miesto.

anjelicek26
20. feb 2024

Suhlasim, dorobit osetrovatelsky kurz a v DE si moze vyberat... ale nemcinu treba, aspon na zakladnej komunikacnej urovni, zaklady je taky pojem ze viem 15 slov a dost...

vroni
20. feb 2024

Ja fakt nechápem. Keď má človek znalosti v nejakom odbore, tak snáď nie je polodebilne lolo, aby nebol schopný sa aspoň pár mesiacov venovať jazyku a bol schopný jednoduchej, bežnej konverzácie. Jasné, že si nebude vyberať po troch mesiacoch z ponúk pre najvyšší management. Ale všetky tieto "bezjazykove" pozície majú spoločné hlavne jedno - je to nezaplatena drina a človek je tam ten posledný odpad (keď aj nie je domácich, pre iných cudzincov určite), lebo sám sa nevie vykoktat ani že potrebuje pohár vody.

ivangeline
20. feb 2024

V obchode niekde? Zlepsit jazyk a snazit sa o svoj odbor. Ja som dobrovolnicila v kancelarii. Prislo mitoako superzaciatok,ked saeste necitim na nejake vazne povolanie, xD

oli18
20. feb 2024

Ked nevies jazyk, tak len pod Slovakom, ktory jazyk vie a bude komunikovat za teba a zaroven ta riadit. Mozno cistenie stavieb po stavbaroch?

bale1rinka
22. feb 2024

aká práca je dobrá?podľa toho koľko potrebuješ na základné veci k životu, aby si zaplatila ubytovanie (ktoré je dosť vysoké všade_ak je dostupné hneď) podľa zručností a schopností sa aj učiť, podľa tvojich potrieb a či máš ambície..
žena:
tesco-za kasou, mc donald, obchody kde sa dokladá tovar, pracuje v sklade, za pásom, žehliť v krajčírskej firme, v hoteli upratovačku, chyžnú...a čas ukáže, či sa jazykovo posunieš a potom ideš aj podľa toho koho spoznáš, s kým sa stýkaš, možno bude mať niekto bratranca a bude hľadať šoféra na rozvoz pizze, na umývanie riadov v reštike...