Dobrý deň mamičky. Suseda mať rodinnú oslavu a potrebuje čašníka. Keďže dcéra tento odbor študuje tak ju oslovila či by nešla na brigádu. Koľko je taká prijateľná suma za odpracovaných 8 hodín pre čašníka.. Študenta 3.rocnika strednej školy?
Závisí aj od regiónu, už vidím ako študentka niekde v hornej - dolnej dostane minimálne 8 eur na hodinu
@zmrzlinka2021 8eur na hodinu? Fuuha.. To. Je dosť.. Ale ona ešte neskončila školu tak to je ako brigáda len.. Kávu variť... A riad odniesť zo stolov..
Myslím si že 5€/ hod je férová cena pre obe strany
@pribinak ide o narazovu pracu, nie plny uvazok
A podstatne je, ci tam chces mat sikovneho cloveka, na ktoreho sa vies spolahnut, ktoremu doverujes a vie zamakat
Tak urcite viac ako by dostala za podobnu, ale pravidelnu brigadu. Predpokladam, ze to bude bez nejakeho sprepitneho, tak minimalne 50-60eur.
@autorka
Aj keby skoncila skolu, je to v tomto zmysle len brigada. Ako ked je vela prace, ti casnici sa zvyknu dost obracat a celkovo sikovny clovek vie velmi vela veci zastresit.
Treba si pracu ludi vazit
5€ by som jej dala. Predpokladam, ze to ma na ruku.
@lienka.7 áno má to na ruku.. A bude tam len 20 ľudí maximálne.
@zmrzlinka2021 študentke by som dala aj tu v BA 50 eur na cely deň, ver tomu že by brala. V práci na eventoch mame študentov, nedostanú ani toľko
@pribinak 8 hodín by tam bola.
Akú má dcéra predstavu ? Ja by som jej dala niečo okolo 40-50, podľa priebehu oslavy .
Ty by si jej koľko dala na ruku? (Nepozeraj že je to tvoja dcéra, koľko by si dala študentke)
Za 8 hod by som dala 50tku
@pribinak ja by som dala 5 eur na hodinu.. Je to viac ako niekde v práci na plný úväzok 4.50..daň neodvadza tak je to na ruku 5 eur na hodinu. A plus by som ju odviezla z oslavy domov.
Vidíš, dala by si jej menej ako ja.
Obávam sa,že susedka jej ponúkla "pracovnú skúsenosť",nie plácu.😂
@pribinak no len ja som zohľadníla to že suseda vravela ze potrebujú len kávu variť a riad po tých 20 ľuďoch odniesť... A možno umyť...
Tak od čašníčky sa asi neočakáva že bude porciovat pečene kura/prasa
@pribinak ved to nie.
Myslím ze 5e na hodinu je prijateľné pre obe strany. A keďže to 8 hodín tak jej zabezpečia aj stravu
8-13 eur na hodinu pre susedu na oslavu ? Akože vážne? By som sa hanbila vypýtať od známej toľko... Ale keď neo...eš tak nemáš. Však aj mechanik si zapýta namiesto 40 euro- 100 euro na čierno. Záleží od charakteru človeka.
40 eur, 5 na hodinu.
40/50e za 8h by bolo fajn.
Na hodinu minimalne 8 eur, cize 64 eur