Aká je pracovná doba chirurgov?

8. aug 2024

Chcela by som sa opýtať, aká je pracovná doba chirurgov, konkrétne neurochirurgov v Česku a na Slovensku.

luliu
8. aug 2024

Tak ako všetkých lekárov, denne, nočné, víkendy, sviatky

zaba21
8. aug 2024

Mám v rodine chirurga, pracovnú dobu má od 7.00 do 15.00/15.30...to neviem presne, samozrejme, ak sa pretiahne operácia, musí ostať aj dlhšie. Plus cca 5 služieb v mesiaci, príde ráno, odíde ďalší deň ráno.

janinah
8. aug 2024

Po atestácii môže mať aj svoju sukr.amb.a tam je prác.doba " normálna". Bez služieb a víkendov.

autor
8. aug 2024

@zaba21 mohla by som sa spýtať, má v pohode čas na rodinu a trvanie času s deťmi?

tinka_1807
8. aug 2024

Mám 2 chirurgov známych. Pracovná doba je cez týždeň cca od 7 do pol štvrtej. No je to plus služby a prípadne operácie alebo netradičné operácie, keď je napríklad ťažšia nehoda a pod. ... Je to náročné skĺbiť s rodinou, ale dá sa to. Ich to baví ... Sami povedali, že je to pre nich fascinujúce a radi chodia aj na ťažšie operácie. Ale teda ich manželky to majú náročnejšie, to áno. Nuž ... Je to povolanie aj služba. No platovo je to celkom dobre ohodnotené, na plát sa nikto nesťažuje.

prihlasenemeno
8. aug 2024

Času na rodinu ma zrejme menej, operačné výkony trvajúce hodiny - zväčša 3 až 5 hodin, v prípade komplikovaných stavov aj 12 hodin. Služby, prislužby,...

janinah
8. aug 2024

Chirurg určite nemá čas ani energiu na plnohodnotné venovanie sa rodine.Tie manželky vedia svoje a ťahajú rodinu väčšinou ony.Viem o tom svoje .
Napr.nebudes muža volať.aby okúpal deti.ked vidíš.ze študuje materiály na zajtrajsiu operáciu a už pri tom aj podriemkava od únavy....

palicka
8. aug 2024

Pozri, pokiaľ je “len” chirurgom v nemocnici, v bežnej pracovnej dobe nestojí ako operatér 8 hodín za stolom. Teda ma čas si aj naštudovať, konzultovať… pokiaľ je ale prax taká, ako v okolí, tak okrem nemocnice je to úväzok na jednodňovke raz dvakrát týždenne, súkromná ambulancia trikrát (dokonca aj viac) a úplný strop je, keď ešte i učí na zdravotke alebo fakulte…nie, nejdem sa naťahovať a znevažovať prácu lekárov. Naozaj tu mame niektorých skvelých ľudí a odborníkov! Ale potom sú i takí, pre ktorých má deň 50 hodín… takže ak myslíš lekára, ktorý sa venuje práci v nemocnici a svojim pacientom, myslím, že to nebude o nič horšie ako iné profesie…aspoň je to tak u mojich známych… ale pokiaľ myslíš lekára vsesediacieho, ten nebude mať ani na seba, nieto rodinu…

miriamzba
8. aug 2024

Bratranec je chirurg, dosť uspesny, ale času na rodinu moc nemá. Žena sa stazuje že je s nimi málo.

chrobak7
8. aug 2024

Chirurgov neviem, ale gynekológovia majú pracovnú dobu - cez týždeň do druhej a cez víkend do svojej.

zaba21
9. aug 2024

V prípade, ktorý spomínam ide o vekovo mladého lekára, pracuje v nemocnici, nemá žiadne ďalšie úväzky. Majú malé deti s malým vekovým rozdielom, takže v začiatkoch to bolo pre manželku náročné. On sa v čase keď je doma snaží zapojiť do práce v domácnosti, aj tráviť čas s deťmi. Je tam však aj pomoc rodiny, hlavne v čase služieb. Ale postupne sa to lepší, deti sú už väčšie, samostatnejšie. Tam je veľmi dôležité, že manželka vie koho si brala a snaží sa vytvárať rodinné zázemie. Vybral si špecializáciu, ktorá ho napĺňa, berie svoju prácu zodpovedne a zaplatený je slušne. Samozrejme, že je to práca, ktorá ovplyvňuje rodinný život významným spôsobom a bude to tak vždy. S tým treba rátať

unicornlady
9. aug 2024

Mne k tomuto len napadlo, ako jeden doktor, ktorý bol v relácii Dámsky klub (cez rok to na STV1 chodí na obed), hovoril, aký je vďačný svojej manželke, ktorá mu vytvárala zázemie. Že bez nej by nebol tam, kde je, lebo ona mu vytvárala ten domov.

elenkaba
9. aug 2024

@palicka keby to bol tvoj muz, tak neviem ci mas rovnaky nazor...

palicka
9. aug 2024

@elenkaba vieš, oni ani keď je úspešný právnik, riadi svoju firmu, … nemyslím si, že v tomto smere je to iné… ako u muža, tak aj ženy… ak zakladajú 2, zvlášť úspešní ľudia, rodinu, toto by mali mať vyjasnené dopredu… myslím, že kompromisom sa dá riešiť všetko, dokonca budovať 2 úspešné kariéry a tvoriť aj zázemie rodiny…