Aká je náplň vedúcej jedálne?

14. jan 2022

Pekny vecer,otazka skor na tue ktore tuto pracu vykonavaju.mam ist na pohovor veducu jedalne nakolko som to este nerobila tak mi do tel povedali ze sice skolu mam nato vhodnu ale je tam aj vela administrativy ako je objednavanie tovaru... Prosim vas v com vsetkom ta administrativa v jedalni spociva,su nejake tabulky alebo vzorce....? Je to narocne? Dakujem velmi pekne

jumama
14. jan 2022

Moja mama kedysi robila, praca spociva to v tom, ze robis vlastne cele uctovnictvo. Od nakupu objednania a naplanovania tovaru, cez zauctovanie na sklad, vydanie zo skladu.... tiez vydaj sekov, zauctovanie... Robis jedalnicek, ktory musi byt presne nanormovany, co kolko tyzdenne jednotlivych druhov zivin musi obsahovat, rozpisane alergeny a pod.... vela ludi si mysli, ze ako otrasne v skolskych jedalnach varia, v skutocnosti tie predpisy su zastarale, podla ktorych sa vari. A moc sa to nemeni.

hipuska
14. jan 2022

Ja som v jedálni priamo vedúcu nerobila ale robila som v škole. A pomáhala vedúcej. Keď ideš do zabehnutého systému, podľa mňa, nebude problém. Nakoľko sú to veci, čo sa opakujú každý mesiac. A záleží od školy. U nás máme účtovníčku, na šeky a faktúry. Nerobí to vedúca jedálne

renab
14. jan 2022

Ani u nas veduca jedalne neuctuje, robi skladovu evidenciu, jedalne listky, objednava tovar, robi verejne obstaravania, zabezpecuje kuchynu po personalnej stranke, ma na starosti prijmy a vydaje na bankovych uctoch.

autor
14. jan 2022

Dakujem vam velmi pekne...keby to bolo bez toho uctovania..tak by to bolo super aj ked jasne da sa naucit len neviem ci nebudu chciet potom skor niekoho kto ma prax v uctovnictve.
A prosim vas to normovanie jedalnicka.. nato maju nejake tabulky podla ktorych to ide? Je to zlozite to normovanie a alergeny?

gabriellka
14. jan 2022

Ja som raz bola na pohovore na túto pozíciu. Mám ekonomické zameranie aj som všetky prace vykonávala v oblasti administratívy
Vysvetlené mi bolo že hlavne to normovanie jedál. Naplánovať jedalnicky a administratíva ako už bolo vyššie spomenute

jumama
14. jan 2022

Ano, na normovanie mala take tabulky, no verim, ze sa to uz odvtedy zmodernizovalo a existuje na to nejaky program v PC.

sendy1977
15. jan 2022

na normy bola niekedy kniha, teraz je už program, keďže normy sa menia. Užívateľka s menom traktor je vedúca jedálne, skús jej napísať, je veľmi milá 😉

autor
18. jan 2022

Dakujem vam velmi pekne.prosim vas v akom programe sa aktualne robia tie jedalne listky,normy,skladove hospodarstvo a pod? Pani co mala nastarost pohovor mi nevedela povedat a vraj nevie stym programom robit... Ze mi da vediet ked pride pani co mi to ukaze..len by som si to chcela zatial skusit a pozret

qsookie
18. jan 2022

Existuje aj web o škol. stravovaní https://www.jedalne.sk/diskusia/

martina584
19. jan 2022

Ahoj baby. Možno je to trochu mimo mísu, ale hľadám prácu ako vedúca ŠJ - ZŠ ,MŠ. Mám potravinárske vysokoškolské vzdelanie, robila som aj kalkulácie jedál a sklad v jednom hoteli v Blave.
Neviete o niečom v Bratislave - ideálne BA 2,3?