Vykonávate niekto takúto prácu? Čo je jeho úlohou, v akej platovej oblasti sa najčastejšie pohybuje, ako načerpať potrebné skúsenosti. Bolo mi povedané, že takéto ponuky sú hlavne na živnosť, čo si nemyslím že je pravda.
@maruska24 takúto funkciu ponúka konkrétna firma a tá aj určí konkrétnu náplň práce a plat... v podstate asistentka celej firmy, nie len jedného človeka a na živnosť asi sotva... ale obávam sa, že na túto pozíciu nebudeš vhodným adeptom, keďže si si ani nevedela cez google alebo profesiu vyhľadať základné info 😅
@sissy27 😀 Ja asi založím tvoj fanklub 😀
@materina_duska len neviem, či by sa nazbieralo dostatok členov 😅 ale som za každú srandu, a budem aj ústretová 😀
presne tak - honosnejší názov pre sekretárku, tak ako asistentka predaja = predavačka, kozmetička podlahových krytín = upratovačka. 😉
@maruska24 tieto pozicie byvaju aj na zivnost, to su ti "nepravi" zivnostnici, na ktorych tento stat nadava, lebo nemaju realne naklady na vykonavanie zivnosti. Na druhej strane, niektore firmy (ktore sa nechcu zatazovat odvodovymi povinnostami), tlacia ludi do zivnosti... a napriklad v tretom sektore je to uplne bezne, pretoze na ten stat nedava ani euro, financie do nich tecu napriklad z roznych eurofondov alebo projektov, ale tie su zase nastavene tak, ze peniaze castokrat nesmu ist na zamestnancov, ale na dohodarov a zivnostnikov ano.
@sissy27
@materina_duska takže dievčatá, fakt nie som taká sprostá, aby som si nevedela minimálne do googlu vhodiť názov takejto pozície. A neuveríte, nakoniec sa z toho vykľul obyčajný poisťovací agent, to len tak pre info.
@maruska24 ešte raz - záleží od konkrétnej firmy, ktorá túto pozíciu ponúka, čo bude náplňou práce... ale medzi poisťovacím agentom a office managerom je naozaj rozdiel, lenže office manager znie lukratívnejšie a teda sa asi na takýto inzerát prihlási viac záujemcov a väčšia šanca, že niekoho predsa len ukecajú...
hmmm a keď si si vedela vygoogliť, tak potom prečo si sa pýtala tu? 😉
@sissy27 pýtala som sa preto, aby som vedela argumentovať spätne na takýto blaf, na ktorý dotyčná osoba nachytala viacero ľudí, nielen mňa. Či tebe by bolo príjemné ísť s dobrou vierou na pohovor na pozíciu s takýmto názvom, v náplni práce opísané asistenské práce a nakoniec z toho vznikne poisťovák? asi nie, že. No ale nechcela som veriť, že na tomto fore sa už nemožno nič opýtať, lebo poniektoré čakajú len na to, aby dotyčné osoby len výsmeškom pod čiernu zem zvozili. Každého však napĺňa niečo iné. 😉
Je fakt, ze dnes firmy nazvu hocijaku poziciu hocijako a uz vobec sa z nazvu neda vydedukovat , co vlastne dany clovek bude robit. A vacsinou potom nejde o inzerat, ktory si clovek najde na internete aj s popisom prace, ale kontaktuju oni Vas a telefonicky. Ked som este bola absolventkou, tiez sa mi to stalo, nechcela mi do telefonu pani nic povedat, ze nech len pridem. A ked som prisla a ona sa ma pytala, ci by ma bavilo robit toto a hento... chap tiez poistovaci agent na zivnost, povedala som, ze nie. A ona na to, ze preco som potom prisla. Tak som jej argumentovala, ze preto lebo nechcela prezradit o co ide. 😀
Ale bolo to prvy a posledny krat, kedy som sa tohto typu pohovoru zucastnila.
@maruska24 ak by v inzeráte bolo uvedené, že sa jedná o prácu asistentky a na pohovore by sa z toho vykľulo čokoľvek iné, o čo nemám záujem, tak sa zdvihnem, pozdravím a odchádzam, nepotrebujem zdôvodňovať nikomu nič... a ver mi, sama som si hľadala prácu, a nebol najmenší problém hodiť si do googlu názov spoločnosti, ktorá ma oslovila, a hneď som vedela, či sa oplatí ísť na pohovor alebo ten čas budem vedieť využiť lepšie...
nebolo mojím cieľom "zvoziť ťa pod čiernu zem" - nemám na to najmenší dôvod a ty by si nemala byť tak strašne vzťahovačná... ale z tvojho úvodného príspevku som mala dojem, že si niekde počula o takejto pozícii, dobre to znie, tak by to mohlo byť aj fajn zaplatené a chcem to robiť, aj keď netuším o čom to je...
@maruska24 no neviem podla mna toto nie su ponuky na zivnost a napln je povacsinou ako kedysi sekretarka, asistentka, proste starat sa o chod kancelarie, objednavat kancelarske potreby, riesit napr. recepcne ak su ... pripravovat podklady pre uctovnictvo, riesit postu resp. dozerat na jej riesenie, pripravovat podklady .... atd atd... zavisi aj od konkretnej firmy ... cim sa zaobera... niekde to moze byt aj kvalita riesena, alebo auta ... kompletne ... priprava skoleni zabezpecovanie akcii zo soc. fondu..
no asi dievca pre vsetko je navhodnejsie pomenovanie