Ak niekto odíde z práce počas 3-mesačnej skúšobnej doby, odporúčate to uviesť do CV?

23. máj 2024

Ahojte, ak niekto odíde z prace počas 3 mesačnej skúšobnej doby, odporúčate túto skúsenosť uviesť do CV ? Myslím hlavne kvôli budúcemu zamestnávateľovi a jeho otázkam, že prečo sa pracovný pomer skončil a pod. Ja som odišla dobrovoľne,v práci sa to nedalo vydržať, bol tam veľmi zlý kolektív, ktorý robil naprieky. Bolo tam zjavné porušovanie Etického kódexu, ale nemalo zmysel to riešiť - podľa toho čo som tam stihla zažiť, tak tam fungujú už dlhé roky. Neviem ako by to bolo najlepšie vykomunikovať na pohovoroch, na ktoré pôjdem, lebo povedzme si pravdu, keď človek povie, že odišiel kvôli zlému kolektívu, tak to neznie veľmi dobre.

vyrovnanaosoba
23. máj 2024

Nespomínať

ms_green
23. máj 2024

Úprimne si myslím, daj to tam. Keď to tam nedáš, myslím že by sa aj tak pýtali prečo máš tri mesiace dieru v životopise a predpokladám, že klamať im nechceš. Nevidím nič zlé na tom keď sa ťa opýtajú tak povieš, že ti tá práca nesadla a dohodli ste sa, že budeš hľadať niečo iné ale tak aby z toho bolo jasné, že ty si odišla, nie že oni ťa nechceli. Nehovorila by som priamo, že zlý kolektív aj keď to môže byť pravda ľudia z HR sa na to pozerajú dosť cez prsty, lebo nikdy nevieš, či to bol divný kolektív alebo si ty divná. Radšej povedz, či ti to "nesadlo".
Druhá vec. Ak máš pomerne dlhý životopis alebo veľa skúseností, možno to tam nedaj, nebudú sa tomu aj tak venovať. Ak je toto ale tvoje druhá tretia práca a aj to, že si sa tri mesiace niekde zaúčala ti pomôže, dala by som to tam.

personality
23. máj 2024

Ako sa cítiš, ak je skúsenosti dostatok, uvádzaj tie. Ak máš prázdny životopis, no tak môžeš uviesť aj toto. Ak má niekto prax 20 rokov v čomsi, pre neho je zbytočné uvádzať krátke epizódy svojho života...

neviditelnypes
24. máj 2024

Ne. Ak personalista jedine co vie je hladat medzery v datumoch tak nech ide do prdele. 🙂