Ak dám výpoveď počas PN, budem stále PN?

lara1128
16. sep 2019

Ahojte je tu niekto kto by mi vedel poradit? Som zamestnana ale momentalne na PN. Ak by som dala vypoved pocas PN dohodou mozem dalej but PN?

babikadaska
16. sep 2019

Ano

babikadaska
16. sep 2019

Bud das 1.vypoved s 2 mesacnou vypovednou lehotou
Alebo 2.ukoncis pracovny pomer dohodou k datumu na akom sa so zamestnavatelom dohodnes,moze to byt kludne aj dnes.

gdulskadarina
16. sep 2019

@babikadaska no mozes dat pocas pn dohodou, ale to ze budes na pn aj po datume ukoncenia pracovneho pomeru neviem ci ti zaplati niekto

lubik87
16. sep 2019

@lara1128 ano mozes.byť pn

korunka1
16. sep 2019

@gdulskadarina niekto sa nájde...taká SP 😉

lubik87
16. sep 2019

@gdulskadarina zaplatí ak doteraz.poberala € za pn tak bude dostávať ďalej

babikadaska
16. sep 2019

@gdulskadarina prvych 14 dni ti plati zamestnavatel. Potom socialka... socialka jej to bude platit aj po ukonceni pracovneho pomeru.

korunka1
16. sep 2019

@babikadaska preklep to asi nebude, medzi 0 a 4 je ešte 1...netreba zavádzať, zamestnávateľ platí prvých 10 dní PN

babikadaska
16. sep 2019

@korunka1 pardon. Je to preklep, lezim a kojim a pisem lavou rukou. Dakujem za opravu.

tanalyn
16. sep 2019

Môžeš dať výpoveď, najlepšie by si to mala keby ste sa doholid, že k istému dátumu ukončujete pracovný pomer, pnka by ti mala ďalej chodiť zo sociálky

eliaska101
16. sep 2019

@lara1128 a prečo chceš dávať výpoveď, keď si na PN? Veď buď na PN a potom daj až výpoveď.

anabella2016
16. sep 2019

som pn na rizikovom tehu a sestricka mi hovorila, ze aj cez PN mozem dostat vypoved. Vsak to nie je mozne??

lubik87
16. sep 2019

@anabella2016 ako.tehotnú led.si.uz.po skúšobnej.ta vyhodiť.nesmú ale.ak.sa.ti.ukončí pp v priebehu pn tak.to sa kludne môže

anabella2016
16. sep 2019

nechapem:((((. pracujem 13rokov a som na dobu neurcitu. Moze Ukoncit pracovny pomer mne zamestanavatel v priebehu PN?

veronikaszabova
16. sep 2019
korunka1
16. sep 2019

@anabella2016 a sestrička od gynekológa sa ako dostala k info o tvojej výpovedi? Či ste sa bavili v hypotetickej rovine?

babikadaska
16. sep 2019
lubik87
16. sep 2019

@anabella2016 nemôže pokiaľ si.odovzdala pnku a.ohlásila.zamestnávateľovi.tehotenstvo.nemôže prepustiť ppcas pn.

anabella2016
16. sep 2019

chcela som vyuzit dovolenku pred 2tyzdnami pred nastupom na MD s tym, že by som mozno vyuzila prispevok od zamestnavatela na rekreaciu..a sestricke som spomenula, že ci by sa dala skor ukoncit PN a ona, ze to je jedno, ci som na dovolenke alebo na PNke, ze ma pacientky, ktore vraj dostali vypoved pocas PN. Tiez sa mi to nezdalo. Dakujem za odpoved, nejdem riesit dovolenku, ale paralelne ukoncenie PNky a prechod na MD🙂 a kvoli horsiemu stavu rekreaciu nevyuzijem🙂

lara1128
autor
4. okt 2019

@tanalyn ok. a pokial predložim vypoved dohodou k urcitemu datumu a zamestnavatel mi to odmietne podpisat, no ja by som teoreticky mohla mat uz novu pracu ale tym ze mi to nepodpise tak nemozem nastupit. rozmyslala som ze co by bolo ak by som teda ukoncila PN a nastupila do novej prace na dohodu a do tej starej uz nie co sa stane,?? dakujem

lara1128
autor
4. okt 2019

@tanalyn ok . a co v pripade ze nastane taka situacia: nasla som si novu pracu so zamestnavatelom som bola ustne dohodnuta ze teda mi podpise dohodou.. no teraz ked som realne tu vypoved doniesla odmieta to podpisat. no ja uz mam tu novu pracu .... co sa stane ak spravim to ze ukoncim PN a nastupim do novej prace na dohodu zatial a do tej starej uz nenastupim.