Co ma aj nejakú perspektívu v budúcnosti? Lepšie sa zamestnat?
@jaja8_9 ja som sa najviac rozbehla s uctovnictvom ked som zacala robit v uctovnickej firme. Nebola som odchovana na kurze ale strednej ekonomickej skole. Mala som v tej firme fajn sefa, vela som sa pri nom naucila. Plus pomohlo mi to prostredie...si medzi ostatnymi uctovnikmi, auditormi...ked mas chut a motivaciu tak sa to na Teba nalepi. Ale mozem Ti potvrdit co pise evittam, je to tvrdy chlebik a neustala drina. Po mnohych rokoch su stale chvile kedy sa radim lebo mam pochybnosti. V tejto oblasti sa proste vkuse ucis. Ak s tym chces zacat tak nerataj ze sa o Teba bez adekvatnych skusenosti potrhaju a dostanes super plat. Najprv budes naozaj len taky zakladac/prekladac papierov a manualny nahadzovac. A este jedna vec. Ak sa zamestnas vo velkej firne kde budes nahadzovat len cast uctovnictva (napr.len pokladnu, len bank.vypis...) tak sa uctovnictvo nikdy komplexne nenaucis. Ja som mala vzdy nervy ked sa takyto clovek nazyval uctovnikom. Je to skor len manualny nahadzovac udajov.
@jaja8_9 ide o to, čo by si chcela a čo od toho očakávaš. Účtovníci budú asi vzdy potrební, avsak samostatne hneď robit nebudeš môcť, nakoľko si nebudeš vo veľa veciach ista a budeš potrebovat mentora, aj keď su telefonické linky, kam si mozes zavolať ako ktorý účtovný pripad riesit.