Advokátska koncipientka v neskoršom veku

6. apr 2024

caute, studovala som pravo, aj robim v odbore, taha mi uz na 40 a rozmyslam,zeby som skusila pracu advokatskej koncipientky a keby ma to chytilo, tak by som si spravila aj advokatsku skusku. Problemom je,ze mam nejaky blok v hlave alebo co to je. je mi trapne, neverim si, v mojom veku sa uchadzat o tuto poziciu. vacsina ludi si to robi tesne po skonceni vysky a ludia v mojom veku su uz advokati s dlhsou praxou. Neviem ten pocit trapnosti nejak prekonat. Nerobila si niektora z vas tuto prax vo vyssom veku? Alebo co si o tom myslite.

slovenka753
6. apr 2024

osobne by som do toho nesla najme kvoli platu. okrem toho vo vacsine kancelarii najme mensich robis ako koncipient aj pomocne prace co by mi uz bolo proti srsti. tiez pracovny cas nie je vacsinou do presne stanovenej doby ale dokedy treba. ale mozes najst samozrejme aj miesto kde to tak nebude, ale myslim ze to bude na dlhsie hladanie. ale mam znamu co si zacala robit koncipienturu v 37 pri dvoch detoch. dala to ale chodila casto o 8 vecer, tak si zvaz ci mas partnera co to za teba doma potiahne.

any3108
6. apr 2024

Na seminároch sme mali koncipientov aj vo "vyššom veku" tzn. Po 35tke. Práca advokátskeho koncipienta je ale otročina, pracovná doba nekončí keď odbije 8 a pol hodiny pracovného času ale keď je práca dokončená a plat je minimálny. Ak by som nebola presvedčená o tom, že chcem robiť advokátku tak by som to robiť nešla.

taksomtu
6. apr 2024

Hmmm...súhlasím s komentármi predo mnou...vieš reálne, čo práca koncipienta obnáša? Práca od nevidím do nevidím za minimálnu mzdu, spravíš advokátsku skúšku a potom čo? Odkiaľ vezmeš klientov tak, aby ťa to reálne uživilo? Nehovoriac o tom, že je vôbec problém sa dostať za koncipienta, uchádzačov je veľa. Netvrdím, že sa to nedá, len nerozumiem tvojím pohnútkam. Máš aspoň nejakú prax,ktorá by sa dala započítať? Prečo chceš meniť prácu? Čo ťa na tom láka v tomto veku?

aliaray1
7. apr 2024

Ahoj, som v tvojom veku a do advokacie by som nesla aj ked rozumiem. Tiez som to zvazovala po dlhej dobe v korporate. Vek je len cislo a nie je to ziaden problem, ziadna hanba ani nic neobvykle a uz vobec nie divne. Ak mas na do podmienky a chut sa na niekolko rokov obmedzit platovo a za maximum casu co nad tym stravis, preco nie. Spravis skusky a budes si vlastnou panou...alebo mat aspon tu moznost. Ja som sa rozhodla pre upgrade a rozsirenie praxe, som spokojna.
Neboj sa, chod do toho 🤗