Adaptačné vzdelávanie v školstve

2. aug 2023

Dobrý deň. Otázka pre učiteľky. Ak mám urobené adaptačné vzdelávanie ako asistentka a teraz nastúpim na nové miesto ako učiteľka, zase spadnem do 5. PT a budem musieť robiť znovu adaptačné?

danka2009
2. aug 2023

Nie 🙂 ja som mala adaptáčne ako vychovávateľka a keď som už učiteľkou tak mi bola uznaná prvé adaptáčne

maribell
2. aug 2023

Mne bolo tiež v škole povedané, že adaptačné ako asistenka mi bude platiť aj keď nastúpim ako učiteľka 😊

akinom4
2. aug 2023

Adaptačné vzdelávanie sa robí len pri nástupe do prvého zamestnania. Potom môžte byť asistentka, učiteľka, vychovávateľka a stále to platí.

autor
2. aug 2023

Ďakujem pekne za odpovede.

palicka
2. aug 2023

Adaptacne vzdy iba 1x ako pedagogicky zamestnanec bez ohladu na kategoriu.

shakes
12. aug 2024

Dobrý deň vedel by mi niekto prosím poradiť? V roku 2006- 2008 som prvý krát pracovala na ZŠ ako vychovavatelka. Potom zvyšné roky som pracovala mimo školstva. Od septembra 2023 do augusta 2024 pracujem na inej ZS ako vychovavatelka. Keď som nastupovala riaditeľ mi povedal že adaptacne nemusím robiť lebo to nie je môj prvý nástup do školstva. Takže ma hneď zaradil ako samostatnú. Keďže som nerobila adaptacne nemám ani žiaden papier. Teraz od septembra nastupujem na ZŠ ako asistent učiteľa a v maily mi napísali že mám priniesť aj protokol o ukončenom adaptacnom. Moja otázka znie, či budem musieť na tejto škole robiť adaptacne, keď už mám odpracované v škole spolu 3 roky? Ďakujem za každú radu.