Absurd v práci

lenotazka
4. júl 2024

Ahojte,

chcela som sa len podeliť o absurd, ktorý som zažila. Kľudne napíšte aj vaše podobné skúsenosti.

Našla som si prácu technicko ekonomického referenta na strednej škole.

Tešila som sa na nástup, všetko čo odo mňa personalistka potrebovala som si pripravila, prišla som dobre naladená.

Realita bola taká, že ma moja nadriadená posadila k bočnému stolu so starou vŕzgajúcou stoličkou,nič pre mna nebolo pripravené a celý prvý deň som nemala počítač. Po troch hodinách, čo som sama sedela v miestnosti prišlo dievča, ktoré tam pracovalo tri mesiace. Moja nadriadená jej oznámila, že bude moja “mentorka”. Toto dievča prevrátilo očami, ze nechápe prečo ma má zaúčať, robila si svoje a povedala mi za cely deň tri vety. :D

Prešla som si teda šanóny, veci z minulých rokov tam mali nepopodpisované, nedotiahnuté. Povedala som to mojej nadriadenej a ona na to arogantne: “Tak sa naučte podpisovať”. Ja na to: “ To akože mam podpisovať cudziu osobu spätne? “ “No a ako inak,čo ste čakali” :D

Na druhý deň, som jej povedala, že IT technik ju žiada aby mi dala prístup k programu. “ To ja viem aj bez neho” :D

Stále mi nikto nepovedal čo presne mám robiť, aké sú požiadavky ani len ma nepreniedli po škole.

Pristáli mi na stole nejaké papiere tak som sa snažila nájsť čo stym a urobila som to podľa minulých mesiacov. Nabehla ku mne, začala sa v tom hrabať, že kto to robil. Že to je cele zle, ze všetko to je zle či som nemala účtovníctvo. Ja som sa už v tej chvíli nasrala, ukázala som jej veci z minulých mesiacov, že som to robila podľa toho, či vtedy to tak byť mohlo. Na konci dňa mi prišla oznámiť ze moje správanie bolo nevhodne. :D

Tretí deň sa mal v škole varit guláš. Nikto mi to nepovedal a keď sa jej na to kolegyňa pýtala tak bolo vidno, že nechcela aby som o tom vedela. :D Keď som bola v kuchynke a bola tam ona aj iná kolegyňa, tak čakala kedy odídem.:D Počula som ako ma ohovára, ze aká panička. Na konci tohto dňa prišla za mnou spýtať sa ako mi to ide.

Ja jej hovorim: Prosím Vás a čo mi má ísť, tri dni si ma tu nikto nevšimol a venovali ste sa mi tak, že ste ma zvozili co všetko je zle aj keď som to robila podľa predchádzajúcich mesiacov. :D Vysmešne začala ako sa mi teda ospravedlňuje a ze či mi mala povedať ze to je dobre keď to bolo zle.

Ja som na to už nemala nervy, hodila som jej na stôl čip, že teda ďakujem ale pôjdem niekam, kde si človeka vážia na toľko, ze mu aspoň povedia čo ma robiť a čo od neho očakávajú a odišla som preč:D

Slušný absurd

stanulienkat
4. júl 2024

Ty kokos...A takto "funguju" mnohe firmy.😁

evaachesa
4. júl 2024

Dobre si urobila. Prišla by si akurát o nervy. 👍

muchotrafka298
4. júl 2024

Toto co popisujes su bezne praktiky. A dobre ze si odisla, lebo tam by si mala stresy vo dne v noci. To ti za to nestoji. Ono niekedy je to aj tak, ze oni na to miesto mali niekoho ineho zobrat, takze to daju tomu cloveku vyzrat, co za nic nemoze.

lenka.25
4. júl 2024

Bohužiaľ realita asi viacerých firiem . Aj u nás vo firme minulý piatok takto odišiel veľmi schopný človek . Smola, dostal sa na oddelenie , kde je vedúca totálna pizna a od začiatku ho tam nechcela, lebo sama videla, že je veĺmi schopný a asi by sa pod ňou zatriasla stolička.
Ty si veľmi dobre urobila, držím ti palce , aby si si našla prácu , ktorá ťa bude baviť a ľudia sa k tebe budú s právať s úctou a rešpektom

lenotazka
autor
4. júl 2024

@evaachesa išli sme skontrolovať stav majetku v učebni, tak jej hovorim 30 stoličiek. Ona nadvihla obočie: “no ja som napočítala 31” :D Hovorim dobre no, tak si to spočítajte ešte raz :D “Aha 30”

Nechcem vedieť, čo by narobila s človekom, čo si nestojí za svojim.

petamich
4. júl 2024

och tak toto ma velmi mrzi :( a dobre si spravila, ze si odisla, drzim paste, nech najdes pracu, kde si cloveka vazia (alebo sa k nemu aspon normalne spravaju)

moonlight1210
4. júl 2024

To su tie pani ekonomky, ktore najprv kava, potom nechty, potom klebety a na konci dna nieco najsurnejsie porobit, co uz nepocka. A vzdychat, kolko toho maju, ako ich kazdy nahana a nestihaju nic. A kiez by dostali daku pomocnu pracovnu silu...

muchotrafka298
4. júl 2024

@moonlight1210 toto moju kolegynu opisujes???? Ona este ide 100 x denne fajcit, vzdycha ze nic nestiha, hodiny prevola s frajerom a vlastne je najlepsia zamestnankyna este.

oliolijanka
4. júl 2024

A uz si niekedy niekde robila?

lenotazka
autor
4. júl 2024

@oliolijanka áno robila. V prvom zamestnaní, keď som ešte nemala skúsenosti, boli ochotní ma zaučiť a ja som sa bola ochotná chodiť sa zaucať zadarmo pred nástupom.

V každom zamestnaní mi bol prvé dni pridelený niekto, kto ovládal tu prácu a vysvetlil mi čo a ako mám robiť a mohla som sa na neho obrátiť, keď som niečo nevedela.

lakebabe
4. júl 2024

@lenotazka bohužiaľ realita veľa malých firiem

monikkatt
4. júl 2024

@lenotazka dobre si spravila, ta pizda si asi myslela ze je neviem ako dolezita :D

oliolijanka
4. júl 2024

@lenotazka Kolko mas rokov a kolko zamestnani si uz vystriedala?

lenotazka
autor
4. júl 2024

@oliolijanka 31 toto bolo moje 4. zamestnanie

lenotazka
autor
4. júl 2024

@oliolijanka ak to chceš zvaliť na mňa, tak takýmto spôsobom som odišla prvýkrát

minka201
4. júl 2024

@lenotazka Tak to je sila 😅 Zažila som niečo veľmi podobné. Dali mi telefón, ktorý dobre nefungoval - druhá strana ma počula, ale ja ju nie. Mala som tlačiareň, ktorá tiež nefungovala a poslali ma otvoriť sklad, ktorý sa dal otvoriť len presnou kombináciou kopancov, trhnutí a buchnutí, čo mi prezradila kolegyňa asi po 15 minútach neúspešných pokusov 😀. Samozrejme, nefunkčnosť zariadení, ktoré som mala používať, mal každý na háku... Odišla som odtiaľ, lebo toto bola iba špička obrovského ľadovca... Keď som tam o pár mesiacov po odchode šla ešte niečo doriešiť, na mojom mieste sedela nová pracovná sila, ktorá zúfalo opakovala do toho nefunkčného telefónu: "Haló, haló... Ja vás nepočujem.
Počujete ma?" 😅

liusa82
4. júl 2024

no ja som rada ked takéto dačo čítam,že robím sama na seba a iba s pár pacientami počas dňa🙂 ale mi to pripomenulo moju dávnu povinnú prax ešte počas strednej čo mi dohodila teta ked som bola v kancli u nás v zm na okresnom úrade a mala ma zaúčať tiež taká fiflena a presne mi dala bokom stoličku,stolík a nezájem🙂 praxovala som vtedy na katastri a bolo jej jedno kde to odošlem,komu,či to bude zle.Nejaké dokumenty to boli ohladne dialnice no katastrofa.Ale ju tam nikto bohvieko nemusel.Ked odišla z kanclu všetci len prevrátili očami,stále viedla reči ako má ona doma ružovú izbu ako barbina no to by sa človek chytal za hlavu a žena pred 40 vtedy😀

zobaka
4. júl 2024

len by si tam trpela, dobre si urobila

oli18
4. júl 2024

@lenotazka kto bola ta tvoja nadriadena? Riaditelka skoly, alebo ekonomka? Dedukujem podla toho, co pises, ze si isla namiesto, ktore sa uvolnilo. Kde bola predchadzajuca pracovnicka?

purple_wolf
4. júl 2024

bohuzial toto je realita sucasnej spolocnosti.... ja som mala na starosti projekt za 100 milionov a brala som vsetky zodpovednost akurat som nemala na nic kompetencie a ked som sa veduceho spytala ako si tot predstavuje ved to nema logiku tak som dostala vypoved asi do 2-3 dni s odovodnenim ze som nadbytocna - zaroven vyhodili 3 inzeraty s inym nazvom
ale s mojim popisom prace a potom som sa este dozvedela ze kolega ltory po mne "prebral agendu" ( nikomu som nic nepredavala) dodrbal co mohol a aj po vyse pol roka po mojom odchode sa na mna vyhovaraju hoci su to nove projekty ktore zacali po mojom odchode 🤦

hopsas
4. júl 2024

@lenotazka neuveriteľné. Ale sama.nie si tiež som to zažila. Pred časom ma vzali do jednej slovenskej firmy na fakt dobrú pozíciu celý týždeň si ma tam nikto nevšimol ani mi nepridelil pracu an i som nedostala počítač ani mobil skrátka nič. Po týždni som si povedala že ako fajne keď mi ide plat za nič. Potom prišiel druhý týždeň stále to isté stále nič. To už som bola nasratá a išla som za šéfom že chcem počítač. A on že sa naozaj snaží aby som ho mala. Keď počítač nedošiel ani po mesiaci odišla som. Zarobok za popíjanie kávy a kukanie do mobilu bol skvelý ale takto tráviť čas skrátka neviem

dancingqueen321
8. júl 2024

@lenotazka hadam je ti jasne, ze na skolach robia protekcne, co vlastne nic nerobia, lebo ani nemusia, ked za sebou niekoho maju.

lenotazka
autor
9. júl 2024

@muchotrafka298 vždy je takéto správanie o nejakej krivde danej osoby a veľa to o nej vypovedá. Nič si z toho nerobím, len sa mi naozaj nechcelo naťahovať sa s ňou dlhšie a kaziť si dni. :D Ak by to bola pozícia , kde viem získať cenné skúsenosti a plat je viac ako pár drobných, možno by som o tom uvažovala ale takto nie.

lenotazka
autor
9. júl 2024

@lenka.25 ja napríklad aj rozumiem, že ak do firmy príde niekto kto od začiatku vyzerá schopnejší, tak sa nadriadený prirodzene bojí. Ale mal by byť natoľko zrelý aby pochopil, že aj schopný musí niekde začať a nedajú mu nikde funkciu bez skúsenosti.
A ďakujem pekne. Beriem to trochu ako randenie - málokedy pravého človek nájde hneď prvýkrát. :D

lenotazka
autor
9. júl 2024

@minka201 :D tiež si dobre urobila, že si odišla. Smutné je, že sa vždy nájde niekto, kto si zvykne. :/

konikmodry111
9. júl 2024

Joj ja by som knihu mohla napísať 🙈 už som zažila cez krik, nadavanie atd všeličo 🙈 ale naj bol strop keď som nastúpila do novej roboty (novootvorena restika) kde som mala prisľúbený team. Prišla som prvý den a ten Team nikde 😂 tu prišli samé výhovorky ako je jeden chorý, druhý mal úraz 🤦🏼‍♀️ a ja som bola sama v kuchyni prvé 2 dni cez 16 hodím úplne bez pauzy, vyflusnuta už jak hovado. Tak som sa nasr@la, zbalila a odišla domov 😂

lenotazka
autor
9. júl 2024

@liusa82 v dobrom závidím, že robíš sama pre seba. 🙂 Dúfam, že aj mne sa to niekedy podarí. A barbie teta pobavila :DD

lenotazka
autor
9. júl 2024

@oli18 Moja nadriadená bola zastupkyňa riaditeľky. “Viedla” ekonomické oddelenie. Bola chaotická, nevedela komunikovať a na stole mala nenormálny neporiadok. Každá z ostatných žien, ktoré na tom oddelení boli, mi pripadali schopnejšie vedenia ako ona.

No a dozvedela som sa, že pani predo mnou náhle odišla v decembri 23 na PN a už sa nevrátila. Prekecla sa nadriadená, že každý náhle odíde. To už bol pre mňa veľký red flag. Väčšinou takto zamestnanec neodíde keď sú vzťahy dobre a predá svoju prácu ďalšiemu.

lenotazka
autor
9. júl 2024

@konikmodry111 paneboze 😀🥹 mňa inak fascinujú tie inzeráty na profesii. Všetko krásne ako keby sme žili v utopickom svete a potom realita taká, že by človek zaplakal.

muchotrafka298
9. júl 2024

@lenotazka ja som takto isla do prace na miesto po osobe, ktora bola dlhodobo PN. Nic tam nebolo spravene, latali veci ako vedeli. Zo skrin sa sypali papiere, na stole hromady veci, co boli pol roka stare a nevybavene.....lebo dotycna sa urazila a hodila sa na PN. Predchadzalo tomu to, ze jej slubili ked tam dosla, ze pojde na inu poziciu. Ona dosla a jej kamarata co jej to slubil za par mesiacov vyrazili. Ona to nevedela prekusnut, ze by mala iba iba na tom mieste co mala, ze jej bolo slubene ine, vyssia pozicia a dost velky postup. Ked sa nic nedialo, tak sa hodila neustale na PN, potom dosla, zas PN a toto robila dokolecka asi rok. Nasledne otehotnela a v momente oznamenia tehotenstva zaroven doniesla PN. Cize realne rok a pol tam nikto nebol. Ked som si jej dovolila zavolat, ze surne hladame veci, ktore boli dolezite, hrozili tam pokuty vo velkym sumach tak ma vysmiala. BOla som prijata na dobu neurcitu, krasne som si poriadok urobila, vsetko bolo OK. Po 3 rokoch tam dosla ako nic, splechla mi arogantne do tvare "No mozes si toto debilne miesto nechat, pretoze ja sa sem nevratim". Ja som ostala v soku, ze ved ja som nebola prijata na zastupovanie pocas MD.