Ahojte. Mám možnosť vykonávať absolventskú prax, lenže o 3 mesiace sa chystám odísť za prácou mimo mesta. Môžem si na úrade práce požiadať koľko chcem tú absolventskú prax vykonávať ? Chcela by som ju vykonávať tie 3 mesiace, čo je aj minimum. Ďakujem.
v pohode nastúpiš na abs.prax, dohoda o absolv. praxi môže byť kľudne podpísaná aj na 6 mesiacov a kedykoľvek ak sa zamestnáš, predložíš úradu pracovnú zmluvu a dňom nástupu do zamestnania končí tvoja absolventská prax. Ty dostávaš príspevok za vykonávanie absol. praxe 128,75 Eur, zamestnávateľ žiaden príspevok z úradu nedostáva - - - má pracovnú silu, ktorú platí úrad práce
@nikinka15 tie mesiace 3-6 to je len vseobecny udaj o dlzke praxy rozhoduje firma, kam ides pracova, jedine ze by si sa s nimi dohodla, inak je prax povacsine 6 mes. Je to priestor ako zamestnavatelia lepia diery, dostanu prispevok z up lebo ta beru ako absolventa a plati ta up...bola som na praxi a druhy raz by som nevolila...128,75 dostanes..a inak proces schvalovania praxe na up je cca mesiac..