Prosím Vás viete mi niekto poradiť ako postupovať ked som si našla novú prácu chcela som ukončiť pracovnú zmluvu dohodou a vedúca ma nechce uvolniť skôr ako treba teda o 2 týždne. Čo by sa stalo ak neprídem do práce? ake následky z toho sú? alebo viete mi poradiť čo urobiť? nepracujem tam ani rok a potrebujem súrne k 15.temu odísť. Ďakujem za odpoveď.
@matinka258 ja som tak pred dvoma rokmi odišla z práce, kvôli novej práci. Môj postih bol stiahnutie dovolenky a jedno 'A' nezaplatenie do VŠZP. Výplatu mi dal normálne.
@mata1906 cize zo dna na den si nesla do prace ano? a nastupila do inej...ukoncenie prac.pomeru mam 31.3. a potrebujem odist o 2 tyzdne skor...cize postih sa ako rata? na tie 2 tyzdne? ci ten jeden den?
@matinka258 to záleží na tvojom zamestnávateľovi, napr. Ti nemusí zaplatiť tých 15 dní,
@matinka258 nieje to moja skúsenosť ale kolegyne, dostala 3x A nasledne výpoveď, kratili jej dovolenku za tie áčka tym ze nemala narok na toklo dni dovolenky kolko jej vyslo za tie acka tak jej kratili vyplatu 🤷♀️
@matinka258 mne nechcel dať výpoveď dohodou a tak som si odrobila do konca mesiaca a nenastúpila tak ako som ich informovala. Za absenciu mi dal Áčko = dva dni dovolenky za jeden deň + nezaplatenie zdravotnej poisťovne. Bola som aj toho vedomá a potom mu iná možnosť ako ukončiť PP som nou neostalo. Je to také zvláštne riešenie, no človek keď ide za lepším musí ísť aj za túto cenu. Nemáš sa čoho báť, ak máš prácu, budeš mať aj zmluvu a tam budeš mať odvody. Len pozor či nemajú v pracovnej zmluve nejakú 'nebezpečnú' kolónu... Môj bývalý zamestnávateľ to po mojom odchode hneď dal, aby odvahu nenabrali viacerí zamestnanci. 🤔🙃
@mata1906 ...mate spravu 🙂
Je smutne, ze ludom pride normalne sa takto spravat ale keby spravil to iste zamestnavatel je ohen na streche
@matinka258 ja som napr v jednej prac.zmluve mala napísané, že ak okamžite skoncím prac.pomer,som povinná vrátiť sumu vo výske priemernej 1mesacnej mzdy ako naáhradu pre zamestnávateľa.
@matinka258 nemusia ti vyplatiť mzdu za posledný mesiac