Mamicky, ked ste po materskej isli do prace, ako ste zvladali 8 hodinovu pracovnu dobu? Ak teda bolo dieta casto chore zo skolky?
Ja by som chcela len polovicny uvazok ale dostala som zaujimavu prac.ponuku avsak na plny uvazok, co sa mi moc nepaci :/ chcela by som normalne zit, mat vyrovnany zivot, rodina/ praca/ hobby, aby som nemala nonstop stres ze dieta chore a co povedia v praci....chapete. plus mam aj ine moznosti ako zarobit €€. Financne to muz celkom zvlada utiahnut.
Ako ste to mali vy? Poradte.
Pripojím sa riešim to iste, dostala som výbornú ponuku taktiež fulltime ale mám možnosť HO 1-2x do týždňa to vsak stále nerieši situáciu tak aby sa to dalo bez stresu 😐
Podla mňa stres bude asi stále keď dieťa ochorie.
Vydržala som na plný úväzok mesiac.Prby týždeň som odrobila, druhý s dieťaťom v nemocnici, tretí po lekároch, štvrtý dostalo horúčky.Tak som sa vrátila k práci tri x do týždňa na 4h. Vtedy keď už je muž doma a ešte minimálne rok to takto bude
U nas v pohode. Bala som sa ako to bude ale naschval som si nasla pracu 5-10km od domu. Chodim domov pred 16 a vyzdvihujem deti v normalnom case. Mladsie chore nebyva, neviem preco 🙂 a starsi byva, no s manzelom sa striedame, aby ani jeden vela nechybal v praci a zase naposledy bol chory nejako v zime...
Polovičný úväzok je pre matku malého dieťaťa ideálny. Ja už mám síce 8 ročnú ale neviem si to vynachváliť. Žiadny stres, zhon. Doma si porobim v pohodičke všetko čo treba. Muž chodí často na služobky a mne to takto 100% vyhovuje. Samozrejme mínus je že nezarobim, ale tak všetko má svoje + aj -
Po materskej jedine 6h uvazok. Robila som chvilu 8 a bola to samovrazda. Deti z toho boli v strese,ja tiez.
V pohode das aj 8 hodinovy prac.cas. Ved tak robi po materskej 90%zien. Ja som mala susedku, 15rocnu, ktora mi chodila pre dcerku,ked som ja nestihala. Za 5€. A nie je pravidlom,ze vsetky deti,ktore nestupia do skolky,su casto chorlave. My sme mali daleko starych rodicov a na striedacku s partnerom sme to dali. S prehladom. Da sa to zvladnut. Len to chce optimizmus
Pomáhala celá rodina, síce starí rodičia pracovali, ale nejako sme to spoločne zvládli, každý sa zapojil svojou časťou...aj keď dnes by som si už zvolila možnosť kratšieho prac. času alebo HO...žiadne peniaze nestoja za tie nervy a deti potrebujú kľudných rodičov...
Nastúpila som v októbri po materskej. Dcéra je každú chvíľu chorá. Striedame sa s partnerom, občas príde babka ale keďže obe pracujú nemozeme sa na ne moc spoliehať. Je to veľmi stresujúce a náročné obdobie. Mám pocit že niekedy neriešime iba nič iné iba kto kedy môže zostať doma. Našťastie má šéf doma rovnaký problem tak asi mi to aj preto toleruje. Ale uvidíme dokedy že. 🤷♀️
Ono to "chcela by som normalne zit" sa s casto chorym dietatom velmi neda bez ohladu na uvazok. Ja mam velmi ustretoveho zamestnavatela, nikdy nie je problem s HO/dovolenkou, muz robi tam kde ja, takze sa prestriedame. Ale maly bol od septembra chory vyse 10x, nic vazne, ale vsetko minimalne na 2 tyzdne. "Chcela by som normalne zit" je moj kazdodenny tuzobny povzdych 😐
Nemusíš mať žiadny stres, s manželom ste na všetko dvaja a tiež sa dá platiť opatrovateľka.
@daja0760 ja nepoznám žiadnu takú ženu. Veď treba platiť účty, stravu a aj kebyže ti skrátia úväzok, musíš tu prácu urobiť.
hlavne by som nevymýšlala s novou prácou ak dieťa nastupuje do škôlky...bude toho veľa aj na teba aj na dieťa, stres, nervozita....ten 1/2úväzok je ideálny, lebo dieťa môžeš zo škôlky skôr vyzdvihnúť a máš čas aj na dieťa aj na domácnosť....
Kedze moje deti maju aj otca, tak som problem nemala, kebyze som slobodna matka, tak si skusim zabezpecit nejaku studetku/pani na dochodku kt by mi dieta poobede vyzdvihla zo skolky a priniesla domov.
Ja som dostala pracpvnu ponuku, ked mala dcera 1,5 roka, takze som nastupila full time do novej prace. Rano dceru vozil manzel a ja som isla skor do prace a poobede som pre nu chodila ja, pripadne sme to operativne vyriesili podla meetingov a obcas pomohla babina poobede.
U nas beru pol-uvazky len zeny, co maju tak 1-2rocne deti, niekedy ani to nie a docasne. Moc sa to neoplati, prace je stale vela. Ked su deti chore, robia z domu a samozrejme dorabaju v noci, inak sa to neda. Ale mame aj take, co maju deti v jaslickach, bez muza, full time. No musia to zvladnut.
ja by som si tiež chcela upraviť úväzok, no zase si vravím, že u nás je to úplne v plienkach - dajú ti na papieri 4/6-hodinový prac. čas, no reálne budú očakávať, že spravíš toľko práce, ako by si robila 8hod. 🤦a ešte aj za menej peňazí samozrejme 🤦
Zeny dakujem za nazory a skusenosti. Zatial som sa nerozhodla, no taha ma to viac k polovicnemu, ako som spominala, mam viac aktivit, ktore maju potencial zarabat ale popri 8h praci a dietati, bez sance :/ problem, ze tento zamestnavatel chce iba fulltime...
Ale pomohlo mi vidiet, ze niektore ste sa v klude rozhodli pre polovicny a mali ste sa dobre.
Po materskej som nastúpila na 1/2 úväzok. Veľmi nám to ako rodine vyhovovalo. Syn už ide v septembri do školy, tak som išla na plný.