Ahojte, za tento rok už mám odpracovaných 40 dní na dohodu u jedného zamestnávateľa. Dočítala som sa, že už nemôžem pracovať znova na dohodu nakoľko už to mám vyčerpané, že už len opäť v novom roku. Moja otázka je... čiže teraz sa musím zamestnať len na TPP?... (stále som vedená na ÚP). Ďakujem za odpoveď
@melanta ok, takže ak by som sa nechala vyradiť čo by to pre mňa znamenalo?...a teda v tom prípade už budem môcť robiť na dohodu áno?.. a tá dohoda by už nebola 40 dní...som v tomto úplne mimo nakoľko som to nikdy nemusela riešiť
Ak sa necháš vyradiť, môžeš si potom robiť čo chceš. Mať TPP, dohodu, čo len chceš. Len pozor, ak nebudeš mať TPP a budeš mať iba dohodu, zisti si, či firma za teba platí odvody za celý mesiac, alebo iba za dni, ktoré odpracuješ. Ak iba dni, ktoré odpracuješ, tak tie zvyšné si budeš musieť sama doplatiť odvod do zdravotnej poisťovne, pretože ZP je povinné. Ak nebudeš mať TPP ani dohodu a budeš vyradená, musíš si sama platiť ZP (niečo cez 80 eur mesačne).
No dohoda je tiež myslím obmedzena na 350hod za rok, či? A áno zamestnávateľ môže do zdravotnej platiť len za dni kedy si tam,.čiže zvyšok si budeš možno doplácať
@melanta ďakujem pekne za vysvetlenie 😉
@michelle567 áno, za kalendárny rok maximálne 350 hodín podľa zákona je možné odpracovať na dohodu všeobecne.
Keby som bola na autorkinom mieste rozhodnem sa podľa tých hodín koľko ti ešte ostáva...či to nie je zbytočné vyradiť sa z úp
...a radšej sa zamestnať na tpp...
@michelle567 ako myslíte že ostáva?...tak určite najlepšie by bol TPP...
Ročne môžeš odpracovať na dohodu maximálne 350 hodín. Bez ohľadu či si alebo nie si na úrade práce. Čiže spočítaj si, koľko si už odrobila. Do konca roka môžeš odrobiť už iba toľko, aby dokopy to bolo maximálne 350 hodín.
@melanta lenže ja som mala dohodu o pracovnej činnosti tých 40 dní ale to som nechodila každý deň...čiže tam som mohla odrobiť 10 hod.za týždeň...to toto si mám zrátať? A odpočítať od tých 350 hod.?
Áno, reálny počet odpracovaných hodín.
@melanta ok, ďakujem, ste zlatá 😊
Ak si vedená na úrade práce v evidencii uchádzačov o zamestnanie, tak áno, už pracovať na dohodu tento rok nemôžeš. Môžeš sa nechať vyradiť z evidencie a zamestnať sa či na TPP alebo na dohodu.