17 rokov som nikde nepracovala. Mám šancu sa zamestnať?

3. sep 2024

Myslíte, že si mám šancu nájsť prácu ak som od školy, uz 17 rokov nikde nepracovala.. Viac rokov som opatrovala rodinných príslušníkov a potom robila v zahraničí ale len ako brigádu.
Mám obchodnú akadémiu, proste to život tak zariadil. Mám aj vážnu chorobu.

evickuska
3. sep 2024

@autorka vzdy si najdes pracu, aj bez titulu a kde coho sa da slusne pracovat, ide o to aka si priebojna a sikovna 🙈

sisska96
3. sep 2024

Dá sa jasne, len či sa ti chce robiť, to je otázka

deti95060810
3. sep 2024

zamestnať sa zamestnáš len otázka je kde... 😉

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
3. sep 2024

Čo znamená "mám vážnu chorobu"? Ako môžeme odpovedať, keď nevieme akú chorobu máš? Mimo toho - čo ovládaš? Microsoft Office (word, excel, powerpoint, outlook), aké jazyky a na akej úrovni? Kurzy a certifikáty? Bez praxe môžeš ísť do obchodu, tam hlavne vo väčších mestách je vždy veľa voľných miest (Billa, Lidl, Tesco, Kaufland, Terno). Niečo kvalifikované závisí od toho, čo vieš. Ale základ je tá choroba.

luccija
3. sep 2024

Ak si opatrovala ľudí spravíš si kurz a do akéhokoľvek DSS, alebo do obchodu,

daniela1911
3. sep 2024

Veď to máš len nejakých 36-37 rokov, samozrejme, že sa zamestnáš, ak máš chorobu, máš aj ID pravdepodobne, popripade veľa podnikov má chránené dielne. Určite máš šancu sa normálne zamestnať. Držím palce.

autor
3. sep 2024

@daniela1911 áno 36, ID nemam. Ďakujem pekne.

liusa82
3. sep 2024

otvor si dačo svoje.Porob si nejaké kurzy ak k tomu treba a nemusíš nikde nikomu ani na pohovoroch nič vysvetlovať.Ale to záleží či si na to typ alebo chceš byť klasicky zamestnanec.Lebo podla mňa by sa na pohovoroch na to pýtali čo si robila doteraz tolko rokov

melanta
3. sep 2024

A teda aký zdravotný problém máš? Pretože al si ho spomenula, tak predpokladám, že môže ovplyvniť prácu. Takže skús napísať toto ale aj odpovedať na ostatné otázky, ktoré odzneli v diskusii, ak chceš radu.

luccija
3. sep 2024

Vieš teda jazyk?

victory7897
3. sep 2024

A keď ti tu ženy povedia že nie čo urobíš? Nezamestnaš sa ? Z čoho chceš žiť ?

alickapusinka
3. sep 2024

Píšeš že si opatrovala niekoľko rokov opatrovať je strašna drina.Robila si to cez úpsvr kde sa to započitava do dôchodku alebo len tak že si opatrovala bez penazí.Je rozdiel len opatrovať za peniaze cez urad a iné je opatrovať zadarmo niekoho.Ak by to išlo cez úrady tak to je aj SP aj ZP.

tiika
3. sep 2024

Veď i brigáda i opatrovanie je praca, takze nie je pravdou, že si nikde nerobila. Určite si ošetrovala, starala sa o osob.hygienu, varila, upratovala, nakupovala atď. Šikovných, zodpovedných, spoľahlivých, pracovitých, slušných ľudí firmy hľadajú stále.
Záleží, čo chceš robiť. Skúsila by som predavačku, upratovačku, chyznu, pomoc v kuchyni, poštárku, niekomu vyhovuje i pozícia operátora vo výrobe, skladníka..

lienka.7
3. sep 2024

@autorka prečo píšeš, že si nepracovala? Predsa si opatrovala... šancu mas hlavne v tom, čo si robila. Ľudí tam hľadajú stále. A potom čokoľvek co vieš robiť.

mimuska328
3. sep 2024

@sisska96 toto je úplne trefné. Ja odkedy robím v jednej prevádzke sa tam toľko žien vystriedalo a žiadnej sa robiť nechcelo ci mlada ci staršia proste len samé reči a práca žiadna. A je to smutné v dnešnej dobe ze tej roboty je veľa ale ľuďom sa robiť nechce.

rebellefleur
3. sep 2024

Skus odpovedat babam na ich relevantne otazky: co ovladas a aky druh choroby mas. Inak tu mozeme polemizovat donekonecna 🙈

iwesska
3. sep 2024

Nemas ID,ale mas vaznu chorobu,tak tomu celkom nerozumiem. Inak tento pribeh som tu uz citala,nepises to 1x. Ked si opatrovala rod.prislusnikov,tak si urob opatrovatelsky kurz a mozes v tom pokracovat.

autor
3. sep 2024

Ok, ďakujem vam

hopsas
3. sep 2024

Kamska je personalistika v obchodnom dome a furt narieka že.ma malo ludi na pultovy predaj a berie všetkých čo sa hlásia .

kluska
3. sep 2024

normalne si daj do zivotopisu, ze si opatrovala a co konkretne si robila a na to nadviazat skills, mas to na nete rozpisane, napr obycajna matka na rodicovskej moze napisat tiez toho vela + spomen aj tie brigady, kurzy ked mas, jazyk a podobne, najdi si ako pisat zivotopis

walentina7
3. sep 2024

A oplatí sa ti robiť? Keď si toľko rokov nerobila, tak už nezačínaj. Oddychuj. 😀