Ahojte chcela by som vediet ci ma niekto skusenost alebo vie poradit.. pracujem v gastro prevadzke kde mame 12hodinovy pracovny cas a chcela by som vediet ci mame narok mat na prevadzke stolicku..? Prevadzky okolo nas ju vsetky maju len my nie.. nie ze by som bola lenivec ale mam problem s krcnymi stavcami a nerobi mi dobre ked cely den stojim ocenila by som keby som si mohla na chvilku sadnut... za rady dakujem 🙂
@vikisofia a kde obedujes? Tiez postojacky?
@vikisofia autorka, vôbec v celej prevádzke nemáte žiadnu stoličku?
@vikisofia
inak autorka, ja len dodám, že ak máš problém so stavcami, tak ti pomôže len cvičiť. A pre stavce je paradoxne namáhavejšie sedenie ako státie...ale chápem, že chceš stoličku, aby si si mohla oddýchnuť lebo 12h na nohách nie je sranda
@majka16390 praca v gastre je uplne normalna praca ako kazda ina, velmi potrebna, a ak je robena kvalitne a s elanom, aj zarobky mozu byt zaujimave. Ze ty by si tam nerobila je tvoja vec. Problem ale nastava, ak su ludia ako v pripade zakladatelky brane ako stroje, ktore vydrzia vsetko, a to sa moze stat v hocijakom odvetvi.
@vikisofia samozrejme ze mas narok si pocas 12h sadnut. Ja si inak celkovo neviem predstavit robit 12h., ja som po 5-6 h. na nohach riadne unavena
Ja som si do práce musela doniesť vlastnú, aby som si mohla sadnúť🤦♀️
@simonka1304 obedovat na prevadzke alebo konzumovat akekolvek jedlo mame zakazane vraj mame opustit prevadku a jeat mimo nej pritom nemame zabezpeceny niaky priestor na oddych obed alebo satne a prevadzka je stanok v obchodnom centre
Nám tak chceli v jednom obchode zakázať sedieť, tiež 12. No bol to obchod s obuvou, takže sme si sadli na sedačku pre zákazníkov - jedna sedela, druhá pozerala. Keď nám to raz išla pani "menežérka" vyhubovať, tak som sa jej rovno opýtala, čo by na to IP (bola som brigadne a som papuľa). Odvtedy bol pokoj. Na brigáde v gastre sme normálne mohli sedieť, keď neboli ľudia, za barom. A obedovali sme v oddychovej za kuchyňou.
@petracandle nie vobec ziadnu
@majka16390 tebe šibe? 8 hodín má stáť?
@majka16390 moja, už Ťa nebaví zakladať nové témy? 😀Nejako málo ich máš...
@koniarova to je troll
@majka16390 jasné. 😂🤦
@vikisofia nevšímaj si ju, témy jej mazu, tak hľadá reakcie v inych
Toto má väčšina obchodov, musíš byť na ploche a sedieť nemôžeš, lebo na zákazníka vraj nepôsobí dobre, ak tam vojde a ty tam sedíš. Ale je to choré 12 hodín stáť, nech si to vyskúša vedenie tých firiem čo to vymýšľa.
@marsmykkok a z obednej ešte zvykli volať, že či neprídem skôr, lebo je plnka...nakupaky sú jednoducho sen.
@majka16390 chuderka
@majka16390 blbé komentáre🤪
@vikisofia myslim, ze je to predpis, ze ju musite mat tu stolicke. U nas na prevadzke nebola, ale pracujem v Rakusku v obchode a dostali 8 tyzdnov na to, aby tam bola. Nakolko inspektorat to vyhodnotil ako hruby priestupok. Tam naozaj kazdy detail na tej prevadzke je dolezity