Ahojte. Nech počítam ako počítam, nevychádza mi to 😃
Keď mám v hrubom napríklad 1000€ plat a sľúbenú odmenu 10%/mesacne. Vypočíta sa to z hrubej mzdy? A potom sa zo sumy 1100 strhnú všetky odvody? Alebo?
@taynee kolega to ma tiež tak, a nech počítame všelijako, 10% to jednoducho nie je 🤔 mame to vyplacane po troch mesiacoch- teda za tri mesiace (pri plate 1000€) by som mala dostať 300€, ale bolo to len 100€
Povedané na pohovore bolo 10% každý mesiac. Ale vypláca sa to kvartálne. Nechcem sa pýtať na personálnom aby to potom nerozoberali 🙈
Baby ale nám to tých 10% nijak raz nevychádza
Ale odmena nie je narokovateľná zložka. Čiže môžeš ju dostať, nemusíš, môžeš dostať menej ako 10%, môžeš aj celý rok nedostať nič. Môžeš ju dostať napríklad iba ak odrobíš celý mesiac bez dovolenky, PN, OČR, paragrafu. Je množstvo možností, ktoré závisia od toho, ako si to zamestnávateľ nastaví. Ak si to nevieš sama pozrieť v pracovnej zmluve a interných dokumentoch, opýtaj sa na personálnom. Na to tam tí kolegovia sú. Prečo by to mali riešiť? Navyše, oni sú takí istí zamestnanci ako ty a riešia aj sami pre seba takéto záležitosti.
Ale vsak na vyplatnej paske ma odmena samastanu kolonku, tam je presna suma, ktoru ste dostali. A ci ste dostali 10% alebo nie, to zavisi od veduceho, kolko vam dal
Odmeny rozdeľuje vedúci. Odmena sa nevypláca každý mesiac, ale kvartálne.
normalne sa spytaj na personalnom na to tam su... mne tiez odmenu zle zapisali do tabuliek a isla som sa spytat ci to nie je chyba lebo mi odkomunikovanw bolo nieco ine a normalne mi to doplatili
Jednoznacne sa treba pytat ✌️
Ma to byt 10% mesačne alebo 10% z mesačného platu?
... povedat mohli, no co nie je na papieri a podpisane, neplati. odmena nie je narokvoatelna ciastka ... takze bud sa opytas, ako to bolo/je mysleen, s cim sa da pocitat, alebo sa zmieris a nebudes premyslat, ci 100 ci 300. lebo viac penazi si nevydobijes. niekde to maju tak, ze odmenu daju, pokial necerpas P, OCR, PN. niekde su kvartalne, my mame napr mesacne. ale nie fixna vyska, niekto nulu, iny ma. u kazdeho inac.
Ľudkovia, prisla odmena. A zase to nie je 10%, ale viac pre zmenu 😁😁😁😁😁
Ano, odvody a dane platis z hrubej mzdy+vsetky odmeny.