Ahojte. Firma,kde pracujem končí 31.12. do novej nastupujem od 2.1.2025. budem si musieť doplatiť zdravotku za ten jeden deň? Alebo platí 7 dňová ochranná lehota? Bohužiaľ firma nám nedá zmluvu od 1.1. 😀 nechápem ale okej.
@patrikx555 musíš si zaplatiť sama za jeden den alebo ísť na UP a zaplatí ti to štát.
Zaplatíš, žiadny problém.
@patrikx555 nedajú ti zmluvu od prvého,lebo je sviatok a museli by ho asi zaplatiť
@zeldia a to ako na UP to by kedy stihla?
@patrikx555 a treba este ratat s tym, ze za januar tym padom nebudes mat narok na dovolenku, lebo kvoli tomu jednemu dnu neodrobis cely mesiac
@valikasikulova veď 31.12. môže ísť na ÚP sa zaregistrovať,či?
@rozculena ja neviem preto sa pýtam 😃...ale asi teda v pohode keď je to utorok a je to normálny pracovný deň, tak asi by som to tak riešila
Tiez som v podobnej situacii, koniec PP 31.10 a novy zacal 4.11.
V appke som oznamila, ze som za tie dni samoplatitel a cakam na vymer, az to doplatim. U mna to bol aj vikend, ale nevadi.
no to je teda blbé s tou dovolenkou
Ďakujem za odpovede. Jasne doplatím si to veď sa svet nezrúti,len som si nebol istý. Lebo viem, že po skončení PP je 7 dňová ochranná lehota na PN,tak či to náhodou neplatí aj na toto ale nevadí veď to je zanedbateľná suma. A ohľadom tej dovolenky to myslíte, tak že sa mi bude krátiť akoby som robil 11 mesiacov, takže budem mať cca 18 dní namiesto 20? Alebo iba že si nemôžem žiadnu čerpať v januári?
Prečo nedajú zmluvu od 1.1.
Dvakrát som nastupovala do novej práce, a to 1.1. a 1.9. Zmluvy mam od 1. v mesiaci.
@lusyc no to zalezi od zamestnavatela
@patrikx555 ano, bude sa kratit akoby za 11 mesiacov
@patrikx555 vznikne ti nárok na 18 dni dovolenky za rok 2025.
Ďakujem krásne za vysvetlenie. Nič príjemného teda...
@lusyc pretože nám sa mení vlastne agentúra v práci a ideme ku konkurencii a prechádza dosť ľudí tak ušetria. Nemusia platiť jeden sviatok plus 2 dovolenky tiež ušetria na zamestnancovi to je cca minimálne 300€ superhrubej mzdy +- x70-100 zamestnancov a to je 30 000 hneď jak lusk ušetrených 😀 podľa toho koľko ľudí prejde. Je to iba orientačne ale už tomu rozumiem bohužiaľ....
Musis si zaplatit..ja som koncila v jednej praci piatok a nastupovala do novej pondelok, takze som si za tie 2 dni poistne uhradila. Nic hrozne, otvorila som si appku poistovne a tam som mala vsetky udaje k uhrade 🙂 bolo to okolo 6eur cca
Doplatis si to.ZP na jeden deň vychádza asi 2,3 € .
Do troch €.