Ahojte, viete mi prosim poradit? Mam moznost zamestnat sa k 1.1.2015 na 0,5 uvazok u svojho zamestnavatela. Momentalne som na RD, ktora mi trva az do 9/2016. Ide o to, ze ten polovicny uvazok je novovytvorene miesto na nasom oddeleni. Cize by som robila tu istu pracu, ale na 0,5 uvazok. Ale moje sucasne miesto je pokryte ako zastup pocas materskej dovolenky. Preto ma zaujima, ako je to, ak by som pocas RD pracovala vlastne na tej iste pozicii, hoci na novovytvorenom mieste na 0,5 uvazok. Znamena to, ze by som stratila narok na navrat na plny uvazok po ukonceni RD? Cize povedzme, ze ta osoba, ktora je teraz vedena ako zastupovanie pocas MD by automaticky ziskala moju pracu? Ospravedlnujem sa, ak som to napisala nejasne, pokojne sa popytajte, dovysvetlim. A vopred dakujem za rady.
@sandri presne tak, pretoze ak na poluvazok dostanes novu zmluvu , napr doteraz si bola "sekretarka" teraz budes "asistentka veduceho" a v case od 1.1 - do konca tvojej RD by ste tam boli 2, tak po 3 r sa ti moze stat ze tvoje miesto uz nebude pre teba, lebo si musis uvedomit ze ty sa pravne vratis z RD ihned nie az po 3r, na hodinach uvazku nezalezi.
neviem co je to z apraca ale ak mas teraz zmluvu na neurcito, minimalne trvaj aby aj na novej zmluve hoc na 0,5uvazku si bola na neurcito, aj ked ja by som to nebrala a trvala by som , ked tak na zdielanej pracovnej pozicii. ty 1/2uvazku tvoj zaskok 1/2 uvazku
@eeffka tak to si ma vobec nepotesila... 😒 no nic, skusim poziadat o ten zdielany uvazok, uvidime co mi povedia... cele je to na figu, baba co ma zastupuje si dala podmienku ze sa mam do augusta vyjadrit ci sa k 1.1. vratim, aby si ona stihla najst inu pracu. Na jednej strane ju chapem, na druhu stranu 5 mesiacov vopred je mi fakt tazko povedat ☹
ahoj - teda nie som si stopercentne ista ale podla mna stara zmluva by ti mala ostať v platnosti, a na toho pol uväzku by mal s tebou podpisať inu zmluvu - ina pracovná pozícia, opýtaj sa na personálnom, mzdárky...
@sandri ja si myslim, ze nie.. normalne by si poziadala svojho zamestnavatela, ze docasne napr. na pol roka chces pracovat na pol uvazku s tym, ze od datumu....., prejdes na plny... podla toho co si napisala, zamestnavatel vytvara nove miesto