Zvlhčovač vzduchu do izby k novorodencovi

stela_borkova
29. okt 2021

Ahojte, viete mi poradiť zo skúseností zvlhčovač vzduchu k novorodencovi? 🙂

dadis
29. okt 2021

Nemyslim, ze to je nutne. V dnesnej dobe, ked su zateplene budovy a plastove/euro okna. Malokedy je vzduch v byte suchy, prave naopak. Vlhkost sa zyvkne zrazat na oknach a tvoria sa plesne. Dobre je caste narazove vetranie a kurenie v izbe, kde babatko spi nastavit pod 21stupnov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
29. okt 2021

@viestta No zvlastne, ja som byvala aj v zateplenom panelaku a teraz v novostavbe. Suchy vzduch mam iba ked si vykurime na 24stupnov...ked sa snazime rozumne kurit - v izbe 23, v spali menej - tak mame opacny problem, zarosuju sa nam okna a pri tesneni okien obacas so savom odstranujem ciernu plesen.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
29. okt 2021

@viestta Nie, mokra stavba nie je. S vetranim moze byt problem. Snazime sa vela vetrat, narazovo aspon 5-10 min niekolkokrat denne, ale niekedy to proste clovek neustriehne, ked sme vsetci doma, varenie, sprchovane, pradlo... urcote to je tym kurenim...na kolko si vykurujete?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
29. okt 2021

tak ja neviem už 😅 , lebo my tak podobne a vidis

euka210
29. okt 2021

@stela_borkova no v bytovkach zvykne byt sucho, aj v novostavbach, tak su na zavesenie na rafiator kde sa leje voda...alebo staci dnu susit pradlo.

h2
29. okt 2021

@stela_borkova Nekupuj. Ja, keď som bývala v byte, kde som mala suchý vzduch, som si dala mokrý uterák na radiátor. Ak chceš silou mocou do niečoho investovať peniaze, kúp si vlhkomer. Nestojí veľa a aspoň budeš vedieť, či vôbec potrebuješ zvlhčovať vzduch.