Tak čo hovoríte na túto tému. Moja malá má rok a má iba 2 zúbky. Kedy sa má začať s čistením zúbkov? Vždy keď si ja umývam je pri mne, pozerá čo robím. Kúpila som jej maličkú kefočku a vyčistím aj jej. Je z toho zábava. Je to priskoro?
Práveže ju do toho nenútim a samozrejme iba kefkou namočenou vo vode jej trošku zúbky pošúcham a dám jej ju do ruky a napodobňuje ma. O tom zubárovi by ma to tiež zaujímalo. Niekde som čítala že prvá návšteva by mala byť už v prvom roku ale to sa mi zdá priskoro. Veď moja malá má dva zuby tak čo by jej tam vyšetroval.
My sme absolvovali detskeho zubara v 2 rokoch. To uz mal plnu pusu zubkov.
Nasla som tu v BA sukromneho detskeho zubara. V cakarni hracky, kreslenie a v ambulancii video s rozpravkami. Bola to len prehliadka chrupu. Keby mu mali nieco robit, neviem ci by to video pomohlo.
no ja som o tom čitala tušim v dieťati a davali to aj v telerane,bol tam manžel,parik s dcerkou,oni boli stomatologovia a hovorili,ze uz aj ten jeden zubček sa ma umyvať a tiež že okolo dvoch rokov sa ma isť k zub.hm,ale to je rozne,kazdemu predsa inak rastu,ze ano 😉
ahojte ja som mojmu malemu zacala umyvat od 1 rocka tu v holandsku sa daju kupit zubne pasty pre deti od 1 rocka k zubarovi sme zacali od 4 rokoch a teraz chodime pravidelne dva krat do roka na prehliadky 🙂
najlepšie je začať čistiť zúbky hneď ako vyjdú. ja som začala keď sme mali 6 mesiacov. teraz si sama krpec pýta kefku a pastu. zúbky si umýva aj 5x denne.
macka tak to mas fajn naucene.
no my mame zatial len dva a tlaci sa nam vrchny treti hore a tiez sme jej aj zubnu kefku kupili a chystam sa aj ten gelik na cistenie.No zatial cistime len vodou...a bavý ju to... 😀 😀 😀
zubky sa maju zacat cistit hend ako prvy zubok pride von ,je to dobry zaciatok a hned by malo ist baby na prehliadku k zubarovi.zo zaciatku staci len vodou . Tu v UK je to strasne s detmi , zoberte si ze az 78% deti si ZACINA umyvat zuby az okolo 11 roku zivota , co je priserne , a ked vidim tie deti tak , uz najradsej by som zacala cistit zuky teraz (aj ked ziadne nema este 😅 ). myslim ze to sa sa nema podcenovat , a cim skor tym lepsie , ked uz teda zubky sa hlasia .
Ja mam vybornu zubarku a ta mi povedala, ze mame prist hned ako vyjdu prve zuby. boli sme a bolo to super. Jednak je to fajn preto, aby si babo zvyklo na "tetu zubarku" a nemalo ju za strasiaka a potom dala mi vela rad co a ako. Prve bolo, ze hned umyvat zuby ako vyjdu. Dala nam detsky Elmex a ze vobec nevadi, ak trosku zje ale moze sa aj vytierat, ak to mamam vadi.Praktizujeme to a Filip si hrdo kazdy vecer cicne z pasty a vytrieme tie dva tesaky. Este mi vravela, ze najhorsie, co moze byt je oblizovat dietatu cumel a lyzicky (kazy sa nededia ale takto ich dieta zarucene ziska este predtym ako mu vyjdu zuby), z toho istemo dovodu aj bozkavanie na usta. A horor su sirupove lieky - hned umyt zubky.
Aj ja malej umyvam zubky 2ks.Velmi sa z toho tesi a kuka sa do zrkadla pri tom.Zatial jej namacam kefku,len do vody.Neviem,kedy zacnem s pastou.
tomaslavka-aj ja napodobne,tiez len s vodou nech si na nu zvykne a potom asi na ten gelik prejdem.... 😀 😀 😀
Takze uz sme starsie a mame teraz 20mesiacov.zubky si umyvame s pastou,ale skor je vycuckame, nez si ich zacneme umyvat.Snaha je,no je to iba take hranie s kefkou. 🙂 🙂 🙂
AHOJTE,aj my umyvame zubky odkedy nam vysli,dole v 5 mesiacoch a hore v 7 mesiacoch,malej kefka dost chuti,taka gumena,na prste,radsej ju hryzie,ale citala som ze prve zubky staci aj utierat,napriklad vreckovkou,a hned od zaciatku
nasmu malemu sa vcera prerezali prve dva zubky a uz si pyta kefku a tak ich rano a vecer vodickou spolu posuchame, je to pre neho zabava.
ahojky, podla mna je to tak akurát, hlavne že sa tomu čisteniu nebráni, hlavne aby si zvykla na tú pravidelnosť. A Hlavne aby nepapala pastu. Malým detom sa maju zubky cistiť len vatickou, až potom kefka. Ja mám k tejto téme inú otázku, kedy ísť prvý krát k zubárovi? Sú aj detskí zubári?