Zakupila som si cimy 2 ks. Po roku sa mi pokazili. V predajni SPORTSIMO ZILINA mi reklamaciu zamietli.
Vypisali sme nejaky ruzovy reklamacny list kd enapisali reklamacia zamietnuta.A tam mi dali aj adresu kam mam poslat obuv
na posudenie. Obuv som zaslala znalcovi. Ale znalec svoje vyjadrenie poslal az po 30 dnovej lehote? terz ak preberiem a zaplatim
uhradu mi zaplati SPORTSIMO ale nie sumu ciziem. Len 38eur + posta co som posielala ja.
Ale pochybili udaje sportsimo nakolko ja nema co na vlastne naklady zasielat po roku znalcovi cimy.A este ked znalec posudok nespracoval do 30 dni ..ke dsom zalala 30.10 do 29 .11 som neobdrzala ziadne udaje nic. Az po tom ako som kontaktovala SPORTSIMO co sa deje nemam vyhodnotenie spracovane.Cize ked sa to nestihlo mam narok na vratenu sumu ale aj tak podla paragrafu to mali stihnut do 30dni. Znales sa ohana tym z eon nema stanoveny termin kedy to spracovat.
Otazka znalec mi mal poslad do 30 dni vyhotovenie posudku? alebo nie mohol to znalec urobit aj do 60 dni ci ako? Ministers.vnutra povedalo
ze obaja urobili chyby .A mam to podat na sud. A sud zase budem platit ja alebo ako...? dakujem...za hocijaku radu.Nemohla a nenasla som paragraf
do kedy ma znalec cas mi to spracovat. Ja zase mam narok 2 roky reklamovat. NIk ani predajna mi neche vyplatit sumu cizmy + postu. Mam vyplatit znalcu. a oni mi uhtadia iba jeho naklady co si vyziadal ciz eza svoju pracu. Ale ked sa urcite veci nestihli ci znalec tak je to ako pri 30 dnov. reklamacii a zu mam naork na vratenie cimy suma + posta. Ako mam dalej postupovat uz sama neviem.
Soi nema nic stym a nemizu lebo doba oesiahka 1 rok a jeden mesuac
Oporúčam si prečítať tento článok
https://www.sportisimo.sk/reklamacny-poriadok-s...
Hlavne odsek 4.11,4.12,4.13.
Pri zamietnutej reklamácii po roku od kúpy zasielate na odborné posúdie Vy ako kupujúca. Bez ohľadu na výsledok náklady vrátane poškotovného predávajpci preplatí. Odborné posúdenie nie je 30dňové reklamačné konanie.
Reklamacia u nas vacsinou je tak, ze je to tvrdenie proti tvrdeniu. Ja som zatial vyreklamovala vsetko, ale reklamacie bili opodstatnene. Cize v timto pripade ide o 2 pary ciziem, ktore sa reklamuju po roku. T.j. Po 12 tom mesiaci. Co konkretne je dovod reklamacie- co sa na nich pokazilo. Treba obhajit ze to nebolo z dovodubezneho nosenia. Reklamacia musi byt vybavena do 30 Dni. Bud uznaju, alebo zamietnu. Musia uviest dovody. Zabezpecit znalecky posudok musi v tej 30 dnovej lehote obchod. Potrebuju ho na posudenie opodstatnenosti reklamacie. Pokial neodpisali 39 dnivej lehote tak porusili zakon ti obchodna inspekcie moze presetrit. Domahat sa sudniu cestiu nahrady za cizmy , je zlozite a dlhave, okrem toho musite mat nieco v ruke , aby ste dokazali ze mate pravdu. Je to aj financne narocne. Napiste mi co ste konkretne reklamovali
Su tam preklepy, ale asi sa da tomu rizumiet
Dakujem popraskane premokaju olepuju ss
@margaretkanarocna mne reklam zamietli..dali na na posudok znalca..a teda fo akej doby to znakca mal stinut
.cize co robit..aj jed znakec mi to nepislal dp 30 to mam uhradit na to aky tam bude napisany znalecky rizbor..pisem cez mobil par don za chyby
Aku dobu vybavenia ma znalec na vybavenie lebo tito je ajo tahanie medzi nimi..
Dakujem za rady
Mozes na to upozornit SOI-ku a do kopie dat vsetkych, ktorych sa to tyka, nech vidia, ze si to nenechala len tak.