Ahojte. Poradili by ste mi s ktorou značkou cumlíka a fľašky pre novorodenca ste boli spokojné? A či si to mám kúpiť už pred pôrodom, alebo až potom ak nebudem kojiť. Ďakujem.
Ak chces kojit tak podla mna netreba vopred. Nas maly ma rok, kojim, flasu sme nikdy nemali. V 3 mesiacoch som zohnala cumlik, znacku NUK (ine neprijal, skusala som klasicky tvar a nechcel).
Za mňa na fľaše cumlík Philips Avent Natural a cumlík ortodontický od MAM supreme.
Ja som mala kupenu 1 flasu - pre istotu Avent natural a ked prechadzala na flasu nechcela ju, vyskusali sme potom asi dalsie 3 znacky.
A cumel ma MAM, ale na zaciatku len DMkove chcela, tiez sme skusali kadeco. Dizajnovo sa mi samozrejme pacili bibs, ale tie jednak nechcela a ani niesu moc vhodne (tvarovo). 🤷♀️
Flaska Avent za mna sklenena naj nenapachne od UM ako plastove. A cumlik ako pisu baby ortodonicky MAM
@banalu by som veru neverila, kym sme to nemuseli riesit, par mesiacov dozadu som si vsimla, ze sa malemu zacal robit obluk na hornych zuboch, ze zuby ustupuju cumlu a ked som kupila tie Bibs 3 akoze otras obrovsky bol, kedze dudla sa nam nedari zbavit, tak som ho ukecala aspon ma MAM ale teda zuby sa asi do mesiaca vratili spat a su pekne rovno ale teda on to mal len v zaciatkoch
Moja osobná skúsenosť je že cumlík by som si zobrala už do pôrodnice a uvidíš ako sa ti rozbehne dojčenie. Môj problém s dojčením trval 3 týždne, kým sa naučila prisat a cumel bol jediné riešenie keď som nechcela v noci budiť plačom môjho dieťaťa celé šestonedelie 🤷. Odporúčam cumlík curaprox. Čo sa týka fliaš prvú som si kúpila na ceste z pôrodnice značky MAM. Za mňa spokojnosť lebo celá sa dá rozobrať takže netreba tu kefu na fľašu 🙂
vies co ja som kupovala a zbytocne, dnes fakt nie je problem kupit cokolvek za par minut 🙂 kazdopadne neskor som pouzivala MAM flasu a cumel Bibs (iny nechcel) ale radila by som ak cumel skusit radsej ortodonticky od zaciatku, napr. MAM supreme alebo Curaprox, Avent