Ahojte žienky, čo dávate na zmäkčenie detského oblečenia ? Čitala som že ocot ale ako ho dať ? A môžem ho dať na oblečenie 2-mesačnému bábätku ? Použivam tekutý prášok Bupi sensitive a aj po ožehlení mi príde oblečenie tvrdé
domácí prací gel a prádlo je měkké
Susicka
já dávám nebo toho je dost i na tři měsíce půl mýdla v kostce nastrouhat na struhadle jelena atd.... 150 g sody pro vůni 25 kapek esenciálního oleje ale nemusí být a 5 litrů horké vody , vše se smíchá až se mýdlo rozustí - nejsou tam ani alergeny . před praním protřepat flašku . Dávám vychladlý gel do flaš od aviváže nebo pracích gelů.
vše kupuji v drogerii esencialní olejíček v kvetinářství
@malymyis
@judycel
ahojte, žienky tento domáci gél "varieva" moja svokra, používam ho aj ja, ale na manželove ponožky, monterky atď, dobre vyperie od potu, špiny a zápachu, fľaky zostávajú, ale kryštálová soľ je žieravina, ja by som 2-mesačnému bábätku prádlo v tom neprala a ocot je na dezinfekciu prádla a udržuje jeho farbu, podľa mňa, nie je vhodný na prádlo pre bábätko, možno skús prať v prášku na detské prádlo, gél na pranie nie je žiadny zázrak a opravár práčok mi povedal, že zanáša práčky, čiže "špina" zostáva nalepená vo vnútri a na hadici, čo mi však nevidíme, všetko dobré 😉
@lericenkam no ja to používám i pro deti nebo soda je sůl a desinfikuje prádlo a to mám malou dceru, nemáme s tím problém třeba asi vyzkoušet komu co sedí .
@judycel áno, máš pravdu, ale ja by som sa bála prať v ňom detské veci, keď som ho dávala rukou do práčky (do bubna), popálil mi prsty (mala som červené brušká a potom mi koža popraskala), prádlo sa však tri-krát pláka, tak asi to stačí, ja ho budem ďalej používať, ale len na vrchné oblečenie, alebo .... možno sa odhodlám a operiem aj napr. spodné prádlo, keď u vás s tým nemáte problém 🙂
ja malej periem s avivazou ..zase ideme zit v bublinke? nechces jej aj filtrovat vzduch?
@malymyis podla mna je to len tvoj pocit, po ozehleni je makkost pradla postacujuca..
moja mala sa narodila predcasne a bola na jiske mesiac... detske mini bodyčka od velkosti 44, co tam deti maju, ked uz nie su v inkubatore su ani neni ozehlene... su len vyprane, peru si ich tam oni na oddeleni a nezehlia to, nema kto asi :D.... a cuduj sa svete, aj tie citlive detske predcasne narodene kože to zvladaju...
Takze ked doma ozehlis, je to uplne luxusne pre to dieta a netreba nic viac... Avivaz by som nedavala.....
jo a co sa tyka susicky, ani ja som nemala, kupila som ju pred 3 mesiiacmi a bola to skvela investicia, roky som sa jej branila, ze je to blbost a nepotrebujeme to a tak... ale teraz nelutujem, neznasala som zehlenie a teraz zehlim za mesiac asi 5 veci.. a vsetko je krasne makucke... o uterakoch a napr. aj detskych body ani nehovorim .makke ako vata.. jedna basen...
@sissy27 nechapem tiez v com je problem dokonca sa da kupit aj avivaz ecover ked jej radsej vyhovuje eko a bio....keby je dieta silny alergik tak to sa da chapat
@sissy27
@sykorkauhliarka
To, ze o niecom nemate ani tusenie neznamena, ze to neexistuje 😉.
davala som ocot na latkove plienky pod ritku. pouzivala som prasok lovela. ocot som dala do toho oddielu na avivaz. nejaky ucinok to urcite malo, ziadny problem s kozou nebol. ved to ta pracka este premyje. na oblecenie som davala iba prasok, ziadnu nahradu avivaze. je pravda ze pradlo nebolo jemne ako s avivazou. ani som nezehlila. neskor som pouzivala avivaz lovela- strasne krasne voni🙂 a teraz mam lenor co sme dostali, tiez pre deticky.
@judycel 150g sody? Ja mam recept ze na 1 mydlo ide 3kg sody teda na polku 1500g.
@lorela ano je tam bordel ktory ide cez kozu..ale kde nieje v dnesnej dobe?a potom sa dostaneme k tomu ze je bordel aj v pracom prasku vsak nech si pere v com chce aj v mydlovych orechoch....su aj take fajnšmekerky ktore si daju avivaz do vonnej lampy tak to je uz iny level blbosti ;)
@lorela nejako mi unikla pointa tvojho príspevku... lepšie povedané tebe môjho 😅 ja viem, že sa dá prať bez klasickej aviváže, ale netreba to preháňať, ak dieťa nemá problém, tak si ho nebudeme vyrábať, že?
a teda len pre pripomenutie - otázka znela: čo používate na zmäkčenie detského oblečenia? moja odpoveď: aviváž.
1) Avivaz sensitive, prach sensitive tekuty aj bio a eko predavaju. Alebo neriesit. 2) Skusit este raz vyplachat. Pridat k cyklu.
Plienky celkovo su tvrdsie, to je uplne normalne, zalezi aj od typu a znacky, niektore su draplave hned a ine hrubsie makkucke a aj bez avivaze. Ostatne bavlnene oblecenie ostane makke aj po ozehleni naparovacou zehlickou, neverim ze nie ;) Vzdy som to vytriasla, dala ususit a bolo... Ja som do vody na zehlenie pridala vôňu.
Inak avivaze sa nemusi pouzivat pol flase, staci troska a citit velky rozdiel. A ked sa to dobre preplacha, nemoze byt problem ak dieta nie je vyslovene atopik. Ja so struhancami, miesancami a orechmi a pod nechcem mat nic spolocne :D Cize vzdy hladam inu cestu, v bio obchodoch predavaju tie prachy z orechov a kadecoho uz hotove ready to use :D Cize urcite sa najde aj pohodlnejsie riesenie ako to doma miesat. Ocot si do pracky zasadne nelejem. Kedysi som si s tym pracku cistila, teraz uz nie, nakolko to neprospieva gumenym castiam
@sykorkauhliarka u nas avivazou umyvaju podlahy :D inak riadne to cisti... všetko.. chodby su ako vyleštené :D
@divozienka26 FUHA TAK TO NÉ....VŽDYT SODU CO JSEM OFOTILA VÁŽÍ 1 KILO A OPRAVDU 150 GRAMU SE DÁVÁ KDYŽ SE DĚLÁ POLOVINA TAKŽE PULKA I MÝDLA ZAGOOGLUJTE SI NA RECEPTY DOMÁCÍ PRACÍ GEL - TAM JSOU TAKY GRAMÁŽE 1500 G BY BYLO PRAVDU NESKUTEČNĚ HODNĚ ALE 100 LIDÍ 100 RECEPTŮ
@judycel Ja to poznam tak, my to robime do velkeho kybla 🙂
@malymyis zehlenim pradlo zmakčiš..... alebo susička...