Zimný spací vak Emitex. Nebude v ňom horúco?

katrinka8
6. okt 2010

Ahojte, potrebovala by som poradit so spacim vakom. Mame 4-mesacnu dcerku a dost sa v noci v postielke "prehadzuje", pretaca a cestuje 🙂 Spava len zakryta deckou. Jednak sa pri tom odkope, ale dakedy sa aj zamota do deky a tak sa bojim, ze by sa do tej deky zamotala tak, ze si ju pretiahne cez hlavicku a moze sa pridusit 😢 Preto som sa rozhodla zakupit spaci vak. Nejako extra podrobne som ich sice nestudovala, ale tak zatial sa mi pozdava Emitex - zimny. Paci sa mi na nom to, ze sa da predlzovat az do 2 rokov veku dietatka a aj cena je celkom OK a trosku ma ovplyvnilo asi aj to, ze mame fusak tejto znacky a zda sa mi kvalitny. Mate niekto skusenost s tymto vakom? Alebo je lepsi nejaky iny? A este by som chcela poradit, ci nie je ako zimny velmi hruby, mame tu totiz teplotu okolo 22 - 23 stupnov (nekurime, mame zatepleny panelak a takato teplota sa tu drzi). Nebude malickej prilis horuco? Dakujem vopred za akekolvek postrehy a rady.

lucta05
6. okt 2010

@katrinka8 ahoj my mame obycajny 10 eurovy spaci vak jemne zatepleny jokom a spinkame v nom tiez asi od 4 mesiacov. Je to velmi dobra vec nemusi byt ani emitex spravy rovnaku sluzbu. Na leto mame len z dvoch latok kupenu v tescu. Maly mi bez spacieho vaku uz ani nezaspi a to ma 14 mesiacov.

katrinka8
autor
6. okt 2010

@lucta05 - no, ved mna na tom emitexe zaujalo to, ze sa da predlzovat jednak do dlzky dole a jednak tie "traciky" tiez (dufam, ze som to dobre popisala). Ine, co som videla, mali pevne stanovenu dlzku aj traciky, tak som to pochopila tak, ze z toho dietatko po par mesiacoch vyrastie a aj tak treba po case kupit dalsi. Ci? Mimochodom, nasa babula je na svoj vek dost dlha 😀

lucta05
6. okt 2010

Ja mam traky na pevno a fakt to pouzivam od 4 mesiacov len na zimu na leto mam tensi ale myslim si ze ten hrubsi budeme mat tak do 2 rokov a mala sa ti moc v 4 mesiacov si myslim moc neotaca tak ti moze byt jedno ci je dlhsi alebo kratsi.

luciferdik
7. okt 2010

@katrinka8 My používáme spací pytel od narození, na léto tenký, na zimu silnější. Já jsem si kupovala spací pytle kolem těch 10 EUR taky, jak píše lucta05, na začátku jsme měli jenom 50 cm dlouhý, byli jsme malé mimnko, malý se začal ale brzo otáčet, tak by se pak do delšího zamotával, teď máme 90 cm, který se dá zkrátit na 70 cm zavázáním tkaniček, pak se dělá ještě 110 jsem viděla a možná i větší a taky se dají takhle zkracovat. Takže já bych od Emitexu zimní nekupovala, koukala jsem na cenu u nás a je to kolem 900 Kč a na léto bude určitě moc teplý, takže letní taky 900 Kč. Naposledy jsem teď kupovala spací pytel takový teplejší na zimu v C+A za 12 EUR a je to ten 90 cm zkracovací na 70 cm a když si popošiješ tkaničku, tak se dá zkrátit i na míň. A okolo těch ručiček nám ty otvory nijak nevadily, nejsou zase tak veliké.

katrinka8
autor
8. okt 2010

Baby, dakujem za rady, skusim sa teda poobzerat po nejakom inom este. Nam asi bude stacit aj na leto aj na zimu len jeden, my mame v byte stale tych 22 - 24 stupnov, aj v zime aj v lete. Babulu mame vacsie babatko a dost pohyblive na svoj vek 😀