Zimná výbava pre 20-mesačné dieťa

mon_ben
4. okt 2022

Vôbec neviem ako mam zrazu syna obliekať, keď raz sa vozí v kľude v kočíku, potom zrazu behá... Zaujíma ma, ako ich vrstvite, materiály, značky. Takisto na zimu aký fusak, keďže do elodie barancekom už dieťa v čižmách nedám:/ resp existujú nejaké návleky na topánky? Alebo nosili vaše deti skôr bundu a nohavice (aké?) alebo overaly? Vôbec sa v tom nevyznám 🙈
Vďaka za rady

patka06
4. okt 2022

V zime mala dcéra 14 mesiacov, fusak sme už nepoužívali.
Pri mínusových teplotách alebo fujavici mala buď oteplovačky /nohavice + vetrovka/ alebo zateplené nohavice, na nohách čižmy.
Ak bolo teplejšie mala len rifle a pančuchy, zhora vetrovka.

mon_ben
autor
4. okt 2022

@patka06 zateplene nohavice ci oteplovavky nájdem v detskom ci športovom obchode? Resp mate nejakú overenú značku?

evica17
4. okt 2022

Takému veľkému už netreba vôbec fusak. Môj malý mal 15 mesiacov a chodil puncosky a oteplovacky a navrch body, ak bolo zima tak svetrík a bundu este. Lebo ho jntak musíš obliecť tak aby mohol behať vonku a ak by si ho strčila do fusaka tak by sa zbytočne sporil ešte. Proste ho obleč tak ako seba.

patka06
4. okt 2022

@mon_ben oteplovačky som kupovala väčšinou v LIdli a zateplené nohavice v detských odevoch - boli podšívané bavlnou

zuziiiii
4. okt 2022

Moja ma teraz rok a pol a v zime len oteplovacky, zimná bunda, čiapka, rukavice nič viac

zuziiiii
4. okt 2022

Samozrejme pod oteplovackami bude mať pančušky...,

anjelicek26
4. okt 2022

Topanky dietatu proste vyzujes ked pojde do kocika a supnes pod kocik do kosika, urcite ho tam nedavaj v topankach...ak zaspi - este ten fusak a kocik rada vyuzijes ked bude zima a fukat... potrebujes oboje - zimna bunda, softshell nohavice a overal ked je sneh, mozno aj dva, lebo su dni, kedy mas dieta cele premocene pripadne blatove a toto funkcne oblecenie nemoze do susicky... decathlon ma fajne termo pradlo, aj niektore ine veci, skus pozriet, lidl tiez, my sice ideme skor - reima, didriksons, pompdelux co sa tyka oblecenia do snehu, ale to je uz otazka penazenky. Topanky mame - klasicke zateplene cizmy, zateplene gumaky a snehule... neda sa tomu moc vyhnut kupit viacej veci na tu polrocnu sezonu do marca...

mon_ben
autor
4. okt 2022

@anjelicek26 každý mi odporúča lidl na niečo, ale online nikdy nič není a čakať kedy to bude v obchode... No aj to je možnosť ho vyzut, ale či by mu nebola zima a zas obuvaju na teplú nohu studené topánky z kočíka 🤷‍♀️ resp. co sa "peňaženky" tyka, ide mi skôr o kvalitu a funkčnosť. Nechcem aby bol naobliekany a zároveň spotený. Zatiaľ mam len lindex overal, ale neviem ci je až taký "super".

anjelicek26
4. okt 2022

@mon_ben v zime dieta s kocika na nejake - vyleziem, vleziem, vyleziem nevyberam... ideme na ihrisko, dam topanky, pobeha, pohra sa, vyzujem a ideme domov... ziadne nastupovanie a vystupovanie sto krat... skutocne deti nie su s cukru a ten chvilkovy chlad topanok ho nezabije. Lindex je nahodou fajny, aj robustny 🙂

baluinka
4. okt 2022

@mon_ben naša má 20mes a plánujem využívať aj fusak v kočíku, veď aj mne by bola zima, keby sedím v zime bez pohybu (mne je zima aj v pohybe :D ). Fusaky máme od narodenia dva- ľahší Emitex (niečo takéto https://www.emitex-shop.sk/emitex-fusak-combi-p... , len starší model, bazárový, za pár korún, super je, že ten spodok je vnútri taký šuštiakový, čiže sa nezašpiní od topánok), druhý hrubší mám X lander, takisto má vnútri ten spodok šuštiakový, proti zašpineniu. Inak tie návleky, čo spomínaš, existujú 🙂 Nohavice má softshellové zateplené flisom, už od min. jesene, vydržia ešte aj túto sezónu, už jej ich obliekam teraz bez pančúch, v zime pod ne dám pančuchy/merino. Takisto softshell bundu. plus mám pripravený tiež lindex overal, počula som naň chvály, tak som zvedavá..príp. overal z minulého roka Ducksday nám skvelo poslúžil, tiež sa doňo ešte asi zmestí :D Ak sa bojíš naobliekania a následného spotenia, choď do funkčných materiálov - hlavne merino. S tým sme prežili aj minulú zimu, keď mala rok, na to nedám dopustiť. Merino spodky+body, na to nejaká flisová mikina a na to overal, resp. gate+bunda.

zorkahorka
5. okt 2022

@mon_ben lidl bude mat oteplovaky a overaly niekedy zaciatkom novembra.pripadne skus na bazare, su fakt dobre. Vela mamiciek ich predava.nekupuj velmi dopredu, dueta moze narast... ak ides na kratku prechadzku, nedavaj fusak,ak tak len spodok.ked tam dieta na chvilu posadis,neprechladne