ahoj baby zháňam biely sveter pre syna na 1. sv. prijmanie...nezohnala som sako tak mu chcem dať v pripade mrzkeho počasia sveter...myslite že to nebude trápne?????????
@majka826 - no bude. Isteze to nie je o satach, ale sveter je zvlastne, ved mu pod koselu daj tielko, tricko, keby bolo zima, ale urcite v juni mrznut nebude.... postaci..
@majka826 ako hovori @anjelicek26 , skus ho obliect pod koselu... a nebude mat ani vesticku? ci?
veď hej asi to tak urobim, bude mať vestičku a dam mu niečo pod košeľu 🙂
ja som z toho taká vyklepaná ako už dávno nie, ved sa vlastne nič nedeje 🙂 však
@majka826 v juni, keby aj hned prsalo, tak bude teplo, nad nejakym svetrom a ani tielkom nerozmyslaj!!!! a ano bolo by to cudne aj ked to fakt nie je o satach!!! daj mu koselu a vesticku a vobec sa nad tym nevzrusuj,,,,,a prosiim sveter nie!!!!
@maartinkaa 😀 si zlatá
@majka826 viem co je je to stres pred 1. sv. prijiimanim 😉 ,,uz mame za sebou dve 😉 aj ked nechces, tak sa vsetci divaju 😀 😀 len u nas je ta vyhoda, ze decka maju na sebe, akoby rucha a neriesime, co na seba,,,
podla mna je to uplne v pohode. moj syn bol krsteny v 8. mesiacoch a mal oblecene biele gate, svetlomodro-biely paskovany pulovrik s obrazkom 🙂 a flisovu pasikavku mikinku, na ktorej bol svetlohnedy a bledomodry pruzok. bol obleceny uplne civilne a vobec nikomu to netrhalo zily. vobec som neriesila, co bude mat oblecene, akurat tie gate som mu pozicala od kamosky, aby nebol v rifliach. ja sama som svoje oblecenie zacala riesit vecer pred krstom, ked som si isla od kamosky pozicat saty. podla mna, ked mu nedas tricko so spidermanom alebo ciapku s lebkou je to v uplnej pohode. knazovi je to jedno a tebe a tvojej rodine asi ide skor o to, aby ho pokrstili a aby pri tom neprechladol. utracat peniaze na oblecik alebo inu paradu, ktoru by obliekol na seba raz, mi prislo zbytocne
@maartinkaa tak toto sa aj mne pačilo, ale maminky, ktore idu obliesť dievkam šaty s kruhmi naspodu tuto variantu zavrhli tak farar rezignoval
lebo to počasie je hrozné , najskor odpadávame od tepla a na druhý deň fúka severák 😖
no v juni mu bude stacit asi ta kosela a v pripade zleho pocasia kludne ten sveter, aj na tom nic zleho nevidim, nechapem, to uz ako kto nema sako, tak co? to aj v kostole mame byt nastylovani tip top? Podstatou celej sviatosti je nieco ine a ja uz by som dala just ten sveter, co to amju co riesit ine mamicky, nech sa staraju o svoje deti.
@majka826 dievcatka samozrejme pod ruchom mali krasne princeznovske satocky a po omsi sa nam krasne popredvadzali 😉
@fialkaa aj moji chalani boli krsteni v obyc. veciach,,,,,,,starsi v bielych perinkach a dvojcata v dupackach a bielych dekach, ale krst bol u nas uplne nieco ine, ako prijimanie 😉 mali sme ho len v ramci rodiny a p. farara v dedinskom kostole 😉
@majka826 napisem ti ako by som to riesila ja
ja by som sako tiez nekupovala na jeden krat, radsej by som kupila sivy pleteny sveter, mali pred casom v HM s vystrihom do V a pod to by mohol mat koselu pripadne aj s kravatou, tie svetre stali okolo 15 eur a vynosil by to aj neskor, ja by som ani dievcatku nepoziciavala tie saty s kruhmi, nepacia sa mi, radsej by som jej usila, pripadne dala usit nejake jemne saty s cipkou , biele, pripadne vo farbe ivory, ci smotanovej, ktore by som potom len skratila a dali by sa bezne nosit.
@maartinkaa u nas boli rucha zavrhnute pri aktualnom prijimani, minuly rok im pri omsi odpadli hned 2 chlapci 🙄
chlapci mali rucha, dievcatkam nechali saticky...
@majka826 nedavaj ciernu kravatu ta sa dava na pohreb... skus pozriet ja som kupila za par eur v handm ale ako jednorazovka sa da aj u cinana pekna kupit...
@maznacik007 mhm pobehám všetky schopne číňaky 🙂 diky
@majka826 dievčatku by som svetrík dala,ale chlacovi 9 ročnému nie....ako ti radili,radšej obliecť pod košelu 😉
My sme mali včera PSP,ale tento problém sme našťastie nemali,mali všetci rovnaké,požičané z fary,bolo to super.... 😉
ale poviem vám,ľudia boli doobliekaní všeliak,chápem,že už nie je taká doba ako volakedy,že veci sa delili na nedeľné a pracovné,ale na takúto slávnosť prísť v rifliach ako rodič,ale obuť deťom doslova zodraté tenisky všetkých farieb.....no asi som staromodna 🙂 ,ale však u činanov dostať za babku fakt všetko 😉
@majka826 kravatu detsku maju u činana za 2€,rozne vzory, ja by som na košelu možno taketo niečo dala....
https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-mikiny-s...
dobry chcem sa opitat ake saty mam dat dcere na prijmane ked teraz maju tie rucha?
nie,nebude,prečo ?? je to o sviatosti,nie šatách