Maminky mozte prosim poradit?
Ako dlho spava babatko v zavinovacke (staci mi 1 kus?) resp kedy je dobre davat ho do spacieho vaku??? DAKUJEM 😀 .
@branodominika mi sme davali do perinky pokial sa zmestil cize tak do 3 mesiacov aj to tie posledne tyzdne mu uz nohy trcali🙂
potom uz len na noc vak a ten mu este pri nozickach zakryjeme poskladanou dekou.
mala som 2 perinky a striedala 4 navlecky- maly mal reflux takze som menila niekedy aj 2x denne, niekedy aj po tyzdni... a prala stale v kuse vsetko az mi z toho prechadzalo aj perinky aj navlecky..
zalezi ci bude v zavinovacke aj cez den alebo len v noci. nas bol v nej skoro stale iba ked bolo teplo sme rozviazali. lepsie sa mi s tym manipuluje aj sa lepsie polohuje na niektory bok.
takto po znamych a rodine to bolo tiez tak ze perinka do 2-3 mesiacov
@branodominika u nas to bolo uplne rovnako ako u JANICKACRAZY. ja som tiez zastanca klasickej perinky, jednak je lahsie manipulovat s dietatom a podla knihy "Nezna naruc rodicov" je lepsia pre vyvoj dietata a vraj su tam babatka spokojnejsie do 3 mesiacov, ako by vyrastali bez perinky. moja dcera v zavinovacke spat nevedela a stale sa z nej vykopala. spaci vak zboznovala, dokonca som musela dat usit uplne tenucke letne vaky, lebo ani v lete nechcela spat bez vaku, sama si ich pytala, lebo vo vaku spala skoro do nastupu do skolky (bola velmi malicka na svoj vek, takze najvacsi spaci vak nam sytacil)
@branodominika a urcite Ti nestaci jeden kus, lebo ked sa babo pogrcka, alebo prekaka-precika plienku, tak kym nevyperies nemas ho do coho zabalit. su deti co nezabalene nechcu spat ( vsak aj v brusku su obkolesene niecim a to im pomaha k vyvoju)...v knihe, ktoru uvadzam vyzsie je opisany pribeh detskej sestry, ze v nejakej porodnici zrusili viazanie do periniek a mali uplne nekludne a uplakane deticky, preto sa vratili naspat k perinkam ....a mozno preto sa v porodniciach perinky aj dodnes pouzivaju...
dakujem velmi pekne za rady 🤐
Baby, asi sa spýtam hlúpo, ale vysvetlite mi prosím niekto rozdiel medzi perinkou a zavinovačkou?
Naša malá zavinovačku vôbec nechcela, bola jej akoby pritesná. Riešili sme to vecou, na ktorú nedám dopustiť - hniezdom, ktoré dieťa jednak obklopilo a dávalo mu pocit bezpečia a jednak odstránilo reflux: http://www.coolberry.sk/128/hniezdo-pre-babatka...
Navyše je super, ze po 5 mesiacoch dennodenneho pouziovania som ho predala za takmer takú istú cenu 🙂 V hniezde sme malú len normálne zakryli dekou.
Zavinovacka do cca 2 mesiacov, spaci vak vôbec nechceli, používali sme deky.
@jarmilka83 🙂 tiež to beriem za jedno🙂
perinka do 3-4 mesiacov, minimálne deti spinkali na perinke a potom spací vak, skoro až do 3 rokov, aj teraz by brali ale sa už nepomestia... teraz čakáme tretie bábo a dúfam, že aj teraz to bude takto fungovať
@branodominika No záleží od bábatka, moj starší syn najradšej spával v perinke, zavinovačku nemal rád. V perinke spal asi do 4.mesiaca, potom spal v spacom vaku asi až do roka. Mladší spal v perinke, potom na perinke, ked bol vačší, spací vak a zavinovačku odmietal s velkým plačom. Takže ja som zástanca klasickej bielej perinky, aspon u nás to fungovalo. 😉