Zavinovačka s pevným chrbtom

3. apr 2023

Ahojte čakám letné dieťa a chcem sa poradiť, či je vhodnejšia zavinovačka s pevným chrbtom (tvrdou vystužou) alebo bez.( či je vhodné používať takú s pevným chrbtom alebo ci to nie je ok z hľadiska vývoja chrbtice)- vela názorov a som z toho jeleň.

Máte konkrétne nejakú s ktorou ste spokojne?? Link poteší.

Pérovú zavinovačku od Kiedroňovej síce mám, ale v nej sa mi potilo aj prvé (zimné) dieťatko...potom som mala požičanú.

Alebo ulitku?

Ďakujem

kikulienkadd
3. apr 2023

Ahoj,mám októbrového syna a júlového. Pri druhom v lete žiadna zavinovačka, len ulitka a veľmi krátku dobu. Októbrový zase zavinovačky ľúbil, ale len mäkké. Kokosová výstuž išla do naspäť do sáčika a malý bol nesmierne spokojný. Z hľadiska vývoja chrbtice neviem posúdiť, jednala som inštinktívne, snáď som nič nepokazila...

lenkakravcova
3. apr 2023

To záleží od dieťaťa. Pri dvoch som používala zavinovačky. Boli takí nejakí mäkkí, krehki. Pri tretej vôbec. Držala hlavičku pekne už po 2 týždňoch, takže zbytočne som ju neviazala. Pre istotu si kúp jednu. Keď budeš potrebovať dokupis. Ak je to prvé bábätko, tak si myslím ze ju využiješ minimálne pri dojčení (dokiaľ sa naučíš ako bábätko v rukách otáčať a prikladať). 🙂

tosomja
3. apr 2023

Manipuloval som s deťmi bez perinky. Len na spanie a do kočíka som ich balila. Za mňa také ako v pôrodnici mali. Mám všetky tri deti narodené marec, máj, júl. Mali len tenké zavinovačky. Bez zadnej dosky.

riskoh
3. apr 2023

Mám 2julove deti, obe boli v klasických perinkach ,najmä počas nočných spánkov…

gvenduska
3. apr 2023

Mi sme majovi a ziadnu perinku som nepoužívala
Iba v pôrodnici doma ziadnu
Spal v hniezde polohovaný
Na ruky bez perinky alebo na vankusi

euka210
3. apr 2023

Dostali sme zavinovacku s tvrdym spodkom...za mna somarina. Neviem ci pre letne dieta zavinovacka nie je zbytocna...skor ulitku.

zuzinka888
3. apr 2023

A neda sa ti vybrat? A neviem, v brusku bolo babo schulene, aj v autosedackach aj nase babky nosili deti zaviazane na chrbte, aj v satke ci nosici je tuosku schulene. Tak asi ak sa to neprehana a babo sa lolohuje nie je potrebna vystuz v perinke. Ja som balila len prve 2-3 tyzdne majove, a ostatne len na spanie.

taktotedanie
3. apr 2023

Vystuz sme museli vybrat , mala sa v perinke po nej ked sme ju drzali normalne smykala smerom dole, za mna blbost, neprakticke

gabika128
3. apr 2023

Ja som mala takú 30 ročnú, niečo ako v nemocnici majú, používala som ju pár týždňov vždy, tie s pevným vnútrom boli strašné, išli rovno preč z domu.

ankare
3. apr 2023

Ja som mala takú hrubšiu, lepšie sa mi s ňou manipulovalo so synom, keď bol úplne malinky. Keby som si teraz mala kúpiť zavinovačku, kúpim paperovu,babo je v nej ako v božom koši.
No a druhý syn bol nezavinovačkovany, on všade len na brušku chcel byt, aj na hrudi, aj spinkať tak, pri ňom som zavinovačku vôbec nevyužila.

nataliik
3. apr 2023

Druhu dcéru mam augustovu a v perinke doma nebola, iba na noc, ale nezabalena. Bolo horuco a hneď sa jej potila hlavička a ona bola radšej na rukách a hrudi.
Isto nie z vystuzou, bábätko nemá byť ako na doske, ale skôr do klbka.

autor
4. apr 2023

Ďakujem za odpovede 🙂