Zavinovačka pre novorodenca

natalituchova
12. jan 2021

Ahojte zienky, 🙂
prosim Vas, aku velkost zavinovacky treba pre novorodenca?
Vdaka. 🙂

hipuska
12. jan 2021

Ja neviem, ale zmenšiť ju vieš, zväčšiť nie. A určite si kúp taku, ktorá má viac šnúrok , nie iba jednu cez stred

gabika4
12. jan 2021

@natalituchova ja som si kúpila tzv. "nemocničnú" ...niektoré stránky ju takto vedú...určite nie zavinovačku na suchý zips a podobne...ale ako píše hipuska, nech má čo najviac šnúrok...dieťatko ti z toho nevybehne a bude aj pokojnejšie...také niečo ako na obrázku, čo posielam...mala som i tie "moderné", ale sú nanič, akurát som nervy dostala a kúpila som si obyčajnú "nemocničnú"...ideálne bavlnenú...inak tá náplň do periniek sa dá kúpiť na leto a na zimu...a sú dva druhy klasickej perinky, buď máš veľký štvorec alebo dlhý obdĺžník, do ktorého vložíš a zabalíš dieťa a potom šnúrkami stiahneš...

gabika4
12. jan 2021

takéto druhy:

gabika4
12. jan 2021

@natalituchova inak zavinovačky sú väčšinou tej istej veľkosti, niekde sa dá zohnať aj väčšia, ale väčšinou sú robené pre novorodencov, keďže ich mamičky používajú len do pol roka, naša hviezda sa zavinovala do 8 mesiacov a to som musela nájsť špeciálnu veľkosť, keďže v tej novorodeneckej už mala nohy von 😀

s_a
12. jan 2021

tiež si myslím, že je to len jedna veľkosť.. my sme to používali asi tak dva týždne ale len :D

surdyova
15. feb 2021

Ahojte, ja by som sa este skusila spytat.. mozno sprostost ale tak rozdiel v tej stvorcovej a obdlznikovej zavinovacke? Nejaky okrem toho tvaru samozrejme 🙂 chcela by som rozhodne zavinovacku s klasickym zavezovanim na 3 stuzky, ale su v oboch prevedeniach tak ci to ma nejaky extra vyznam. Jedine co mna napadlo ze pri stvorcovej ma babeno zvrchu kvazi viac vrstiev lebo sa mu tam skladaju aj boky aj spodok...