Základná výbava - poraďte

klarss
6. júl 2016

Zdravím dámy. momentálne sme s priateľom v očakávaní takže ešte nič nieje isté no rada by som sa opýtala aký kočík, respektíve čo všetko na kočíkovanie je potrebné zohnať pre prvé mimčo. Rada by som kúpila z druhej ruky lebo vraj sa neoplatí kupovať všetko čisto nové keď človek nemá peňazí ako pliev.
Tak by som sa rada opýtala tých čo už mimčo mali, že čo ste kupovali ako prvé a čo nesmie chýbať.
Vopred ďakujem. 🙂

zanta3
6. júl 2016

@klarss v prvom rade dufam ze ocakavanie dopadne dobre a vy sa budete moct tesit s mimca. V druhom rade mas pravdu ze nove sa neoplati ale pokial by ste planovali viacej deticiek tak podla mna sa to aj oplati kupit nove. Neviem ja osobne by som moje dietatko nedala do kocika po niekom cudzom aj ked viem ze sa to tak robi

candii
6. júl 2016

Myslim si ze vanicku kludne kupte z druhej ruky na tom nemace co pokazit. Len by som vybarala nejaku vacsiu aby sa nestalo ze babatko sa v 3m do nej nezmesti. A potom by som investovala do poriadneho sportoveho kocika.. myslim si ze otocne kolieska su lepsie ako tie retro co teraz leti. S kocikom je lepsia manipilacia. Mali by byt podla mna urcite nafukovacie.. kocil by mal mat podla mna aj tlmice.. ako prve som kupovala vecicky ale male velkosti naozaj len minimalne, vela z toho mi nevynosil.. babatko rychlo rastie. Investuj do poriadneho fusaku, neviem kedy mas presne termin, a taky co rastie s babom .. predlzovaci. Kozmetiky tiez nie vela. Ja som mala z biodermy gelik pre novorodencou .. s nim som cistila len zahyby a krk. Zvysok len cista voda..

siska53
6. júl 2016

@klarss ja som mala len vyhliadnute,ale take nakupy sa zacali az po 6.m.
Mne vyhovuje prave klasika, mala som tu cest este predtym si vyskusat rozne kociky,ale prosto,mne tie moderne absolutne nevyhovuju a uz vobec nie s otocnymi kolesami.
Ja som planovala deti dve,podla toho som aj kupovala - kvalitny kocik,pri ktorom vsetko neskladujem,takze moja vanicka bola zaroven aj sporrovou castou. K tomu ako doplnok na neskor,ked uz dietatko je vacsie a nejdem akurat na velke nakupy,mi stacila lahucka bugina.
Kupivala som postielku a prebalivaciu podlozku - nakoniec som zistila,ze ta za 5€ vydrzala tolko,ak nie viac ako tie o dost drahsie.
Do postielky matrac, vanicku na kupel som mala od kamosky.

Teraz by som este investovama do kvalitneho nosic a ci satky. Pri prvom mi to az tak nechybalo bolo to pokojne babo,ale pri druhom to bola nevyhnutnost.
Odsavacka na mlieko -ale elektricka.
Oblecko a hygiena,to je jasne a plienky latkove ako u nas hlavne pri odgrgavani.
Perinky, deky.
Fusak - ja som ho mala nastavitelny pasujuci na kocik aj s dierami na remence.

klarss
autor
6. júl 2016

@zanta3
Ďakujem 🙂 ..Áno tiež som zmýšľala presne ako ty. Chcela som všetko nové no neplánovala som mimčo v takom veku v akom som. Nedávno som mala 18 rokov a môj priateľ má 20 čiže aj keď by sme moc chceli nemôžeme si dovoliť všetko úplne nové :/ A tak som skôr myslela, že hlavná investícia bude skôr kvalitný matrac a také tie iné veci. 🙂 Preto kočík z druhej ruky.

klarss
autor
6. júl 2016

@candii @siska53
Môj priateľ by chcel trojkombináciu - Hlboký kočík, vajíčko a buginka/športový... Aký máte na také niečo názor???

klarss
autor
6. júl 2016

http://deti.bazar.sk/19928618-trojkombinacia-cleo
Našla som niečo takéto ale neviem či je to dobré.
Všetko tie vecičky pre mimčo mi prídu ako španielska dedina a to som pri tom vždy chcela deti aspoň tri. :D

maminkasisa
6. júl 2016

@klarss ja som za.... super su inglesina... skus popozerat na bazarikoch alebo na bazosovi.... vanicka je velka aj na babo s fusakom v zime, vajicko budete isto potrebovat do auta... za mna ano...

klarss
autor
6. júl 2016

@maminkasisa
A to čo som tu pridala? To by mohlo byť?
Do auta máme autosedačku, teda aspoň drahý hovoril, že jeho rodičia ešte kdesi majú aj keď asi pre úplne maličké je lepšie najskôr do vajíčka.

siska53
6. júl 2016

@klarss ako mne by to nevyhovovalo.. Ja som mala inglesinu magnum,na nu nedam dopustit. No mizno tebe vyhovuje nieco ine..skus si otestovat-pozicat na pokocikovanie.

lillien11
6. júl 2016

@klarss Ja si zas myslím po svojich skúsenostiach,že ojazdený kočík by som nekúpila vzhľadom na to,že viem po akých terénoch sme chodili my ... Ja som si na značku kočíka nepotrpela,rovnako ako u teba aj u mňa to bola španielska dedina (a aj je 😀 ) .
Za dobrý peniaz kúpiš aj nový kočík - trojkombináciu ,napr. tu http://www.e-kociky.sk/4baby-atomic-combi-2015/ . Stačí si popozerať a máš to nevyhegané,nové a v záruke ;)

maminkasisa
6. júl 2016

@klarss neviem, co by Ti vyhovovalo, skus ist pozriet do obchodu, co sa Ti zapaci a potom to skus popozerat na bazarikoch... ja som mala tiez inglesinu magnum ako siska53 a super velka vanicka pre babo na zimu, vmestilo sa aj s fusakom aj dekou, neviem, tie superhyper moderne, kde sa babo ledva vmesti po narodeni sa mi nepacia.... mas aj lacne kociky uplne nove ako pisala lilien11..... ja by som skor kupila novy matrac do postielky a vanicku, vajicko do auta aj starsie....

klarss
autor
6. júl 2016

Ach kiežby to celé bolo jednoduchšie. Dnes je tých kočíkov tak veľa. Skúsim popozerať čo ste mi poradili. Určite by som nechcela taký kde sa bábo nevojde. Ja sama som bola veľké bábo. :D

hvolkovamirka
6. júl 2016

@klarss neoplati sa nove kupovat 🙂 ja som pri prvom kupovala a hlavku som si potom buchala kolko penazi to stalo a ako rychlo dieta vyrastlo ;)

janickacrazy
7. júl 2016

@klarss Ja mám Cam dinamico, kupovala som používaný a som spokojná, je to trojkombinácia, vajíčko určite budeš potrebovať do auta, autosedačky sú už pre vačšie deti. Postieľku takisto kúpiš peknú na bazari, len matrac by som kúpila nový. Vecičky pre bábatko tiež kúpiš krásne ako nové na bazariku, lebo maličké bábo ich nejako nezničí, tiež zavinovačku som kúpila použitú za pár eur, bola úplne krásna ako nová. Ja som si kúpila aj prebaľovací pult použitý, lebo nový stojí dosť veľa. Využívam ho dosť, ale niekto prebaľuje aj na stole alebo na posteli, ja mám problémy s chrbticou a bola som po cisárskom, takže mne sa ozaj zišiel. Fusak som kupovala nový.

1radula1
7. júl 2016

Ja som kupovala nové, ale už by som to nerobila. Veľké peniaze som do výbavičky dala a pritom keby som si to od niekoho kúpila používané tak by ma to stálo polovicu možno aj menej. Samozrejme prvé dieťa tak som jej chcela dať všetko 🙂 vôbec som si neuvedomila ako rýchlo vyrastie a bude jej kočiar malý ☹

siska53
7. júl 2016

@1radula1 vidis,ja zas nelutujem,ze som nove kupila. Vyuzilo sa pri druhom dietati, kocik paradny velky..,v postielke si nasa doteraz,este sa zmesti..
Kocik som uz predala,kedze tretie nie je v plane a segra zatial nic. Vecicky som si vymienala aj s kamoskou,kedze ona ma prve dievca,ja chlapca a druhe kolo zas opacne. A vela oblecka som mala neutralneho.

@klarss jedine co by som uz nekupila,ale to nam aj tak svokra kupila,bola ohrievacka flias. Vyuzita minimalne,lebo nebolo treba a aj tak nefungovala..asi 2xsa anm podarilo v tom ohriat a to sme testovali len ze ci to ide...
A nam boli zbytocne aj dudle. Maly ich vypluval a malu z nich napinalo.

paulinoocka
7. júl 2016

@siska53 ja tiez som pokupovala nove. Stalo to nemale peniaze ako aj baby vyssie pisali, ale taku radost aku mam pri kupovani veciciek pre male, taku radost som naozaj nemala uz daavno 🙂 je to pre mna skvely relax.

sardinka335
7. júl 2016

@janickacrazy ja mam CAM DINAMICO ale aj ked som absolutne nenaročna tak ma nenadchol - ako vanička moze byt ale šporťak je na figu - madlo ma krpata daleko od ručičiek takze sa chudatko zošuchava, pada...musim to davat často trošku na ležato aby sa nožky dvihli, nedaju sa dvihat samostatne. ten ,,košík,, či čo to je utiera kazdy obrubnik tak je nizko, strecha tiez pevne nedrzí a nema to vlozku do športaka - dala som si šiť taku vlozku do toho lebo sa mi nechce po kazdom väčšom zašpinení od noh alebo jedla to cele sťahovat dole a prať. Našťastie bol z 2 ruky takze uz mi to je jedno dokočikujeme aj na nom. A ta sedačka - vajco z tej trojkombinácie je uplne na ,,cajlu,, tie kovove uchytky na kazdej strane akurat som sa tym udierala do noh ked som to niesla a ten uchyt vzadu to koliesko no tam narvat ten pás tak to bolo utrpenie. Cele od veci...

Za mna....nepotrebuješ vaničku - je to na nič. Už pri 2 dieťati som zistila ze bábätko oplachnem aj v umyvadle, okakanu riťku a inak som davala na take lehatko do vane - predavaju v Tescu. Ušetrila som si ,,chystanie,, vaničky, vylievanie vody atd...Matrac novy samozrejme, postielku maju aj v Ikea za ,,pár eur,, a veci k tomu. Bodynka, oblečko kupiš za par eur kde kade, prebalovak som nikdy nemala a ani mi nechybal, ostatne veci uvidiš aj tak situačne čo budeš potrebovat. Hlavne nič nekupuj zbytočne dopredu nejake vankuše na kojenie alebo nejake polohovacie valce či čo to tu nejaka mamička sa raz pytala či potrebuej...nie nepotrebuje len to stoji 30 eur...Potom je človek zarárožený a nevie čo s tým, preda to ledva hlboko pod cenu. Ani šatky ani manduky si nekupuj dopredu ak to vyslovene neplanuješ pouzivat, mne tam mala ani nechcela byt. Dnes sa uz netreba pripravovat ako na ,,velku vodu,,. Obchody su stale otvorene.

siska53
7. júl 2016

@paulinoocka ved to..pri malej to uz nebolo take..lebo vel veci sme mali..tak aspon dupacky a cyklamenovu deku som kupila. Nech ma daco nove dievcenske..
Ale neboj..aj tak smz pokupivali aj neskor navyse volaco,prosto sme neodolali a moja segra tiez, dufala,ze raz bude mat zdedene po mojich detoch,no zatial nic,ale bavilo a bavi ju nakupovat pre mojich aj teraz,ked su uz skolkari 🙂

paulinoocka
7. júl 2016

@siska53 presne ako pises 🙂 teraz su mnohokrat detske veci krajsie ako na dospelakov, ze.. mna to stale taha medzi detske. Ja uz v podstate dlhsiu dobu som si na seba nic take obliect nekupila, zakazdym len nasmu buducemu prirastku 🙂

janickacrazy
7. júl 2016

@sardinka335 tak každému vyhovuje iný kočík, ja som mala 7 kočíkov, takže viem porovnať a poviem ti, žiadny nebol úplne ideálny, každý má niečo, ja som využila vaničku do 7 mesiacov mi tam malý spával, vajíčko na cestovanie som využila tiež často, teraz ho ešte používam na krmenie malého, lebo ešte nesedí sám, športovú časť používam doma na denné spanie, na von mám malú buginu na leto, ale na jesen a v zime plánujem využiť Cam, mojmu malému napr. to madlo vyhovuje, že je daleko, má tam vyložené nohy ako gróf, s košíkom ja problém vobec nemám, no strecha mi spadla vonku raz, takže to tiež nepovažujem za niečo hrozné, vložku do športiaka nemajú mnohé kočíky a dá sa naozaj za lacný peniaz kúpiť, takže v tom nevidím nejaký problém, no každá mamička ocení iné veci na kočíku a tak je to so všetkým, pre mna je prebaľovák absolútna nutnosť a každý den si ho pochvaľujem, pre teba je zbytočný, atd.

1radula1
26. júl 2016

@siska53 tak mňa to mrzelo najmä z hľadiska financií. Z iného hľadiska určite nie. 🙂

siska53
26. júl 2016

@1radula1 tak tym.ze vacsinu veci,okrem tych,co som pisala,sme dost vyuzili..aj oblecko..akurat som.dufala ze kocik ostane v rodine..kedze nic,tak,tak je uz fuc a dufam,ze sluzi dobre.
Mna mrzi jedine to,ze si uz nemozem pokocikovat... Dufam,ze na vnucata nebudem.ja cakat tak dlho ako moja mama.
A dudle neboli drahe,niekolko ich bolo v tych boxoch takze ma to nic nestalo.. Ohrievacka,no co uz,svokra to myslela dobre.
A aha.. Jedine odsavacka sla pod cenu,bola 3.v poradi,kupena len kvoli par dnom v nemocke,myslela som,ze este ju vyuzijem doma,no mala nacucnicka jej nedala sancu. A kedze segra nic stale,tak aj ked pod cenu,ale sla fuc. Radsej nech sa vyuzije inde.

1radula1
28. júl 2016

@siska53 na jednej strane môžeš byť veľmi rada, že malá nedala odsávačke šancu. Predsa len je lepšie keď papá sama a nemusíš sa trápiť s odsávaním 🙂

girlie_konik
28. júl 2016

@klarss Ja ako uz mamina a s druhym babom na ceste som uplne PROTI trojkombinaciam. Samozrejme, tiez som ju pri prvom babu mala, aj ked z druhej ruky, a samozrejme, som potom kupovala samostatny poriadny sportak.
Vanicka aj vajicko boli ok, ale sprtak z tej trojkombinacie bol proste prilis velky, masivny a bolo vidiet, ze to nie je samostatny len a len sportak presne na to vyrobeny a urceny.
Vsetky moje kamosky, ktore mali trojkombinaciu, to tak nakoniec riesili, a bolo uplne jedno, aky mali povodne kocik, aka znacka a ci bol novy alebo z druhej ruky 🙂

siska53
28. júl 2016

@girlie_konik a ja zas ako matka dvoch deti na moju 3kombinaciu nedam dopustit. Kazdy ma inu skusenost.

janickacrazy
29. júl 2016

@girlie_konik Pozri sa, ja som vždy kombinovala 3kombináciu aj malý športiak, tak je to ideálne podľa mna. Do 6mes. vanička, potom na jar, leto malý športiak a na jesen a zimu zase vyťahujem veľký športiak z 3kombinácie. Samozrejme prisposobujem podľa počasia. Ked má bábo rok a je zima, tak malý športiak s malými kolieskami je ti nanič. Ja to tak robím už pri treťom dieťatku a je to pohodička.

07022007
29. júl 2016

Kazdy mame inu predstavu o kociku.... pre mna top kocik roan marita prestige.... mam ho v bazariku,bez jedineho skrabanceka,ako novy 🙂 bol uzasny moj syn je veeeelmi velky a vozili sme sa vo vanicke 8 mesiacov a to bol ako rocny velkostou. Treba vyberat velku vanicku

07022007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz