Začíname chodiť. Aké papučky sú vhodné?

157misicka
22. aug 2011

Dobry poprosim Vas o nejaku radu..syncek sa nam uz zacal stavat..obcas ho dam aj nachvilu do choditka a zaujima ma ake su vhodne papucky alebo ho mam nechavt len v ponozkach???A ake tenisky su vhodne na prve krocky???bojim sa aby nemal ploche nozky ...

zajaciq
22. aug 2011

papuce, ktore budu mat vzadu vystuzenu cast az po kotnik, pripadne s klenbou, ale pokial nie su nejake ortopedicke problemy, klenbu v principe netreba, detska nozka je este makka, tvaruje sa. "choditko" resp " chodak" je nevhodne pre akekolvek dieta (zle navyky chodenia, riziko urazu, zle postavenie chrbtice, atd..) tzv papuce zo sociku z tvrdej latky a zelez. sponou sa daju kupit bezne vo velkych obchodnych retazcoch. kupovat o 1m az 1,5cm vacsiu vnutornu dlzku topanok ako je dlzka chodidla ( meria sa v stoji od paty po palec ) 😎

ichbinich
22. aug 2011

Suhlasim s @zajaciq.
Ja som mala pre maleho aj celokozene papucky capacky a abs-ponozky, davala som podla teploty. Teraz chodi bosy, som zvedava, ako si v jasliach zvykne zase mat nieco na nohach 😀
V tychto horkach by som na tvojom mieste nechala maleho behat boseho, je to to najlepsie pre vyvin detskych noh.
A pavuka-choditko vyhod, kup si radsej ohradku.
Tenisky byvaju vascinou sama umelina. Kup radsej kozene s makkou a ohybnou(!) podrazkou.

kdezee
22. aug 2011

napr aj liliputi sa odporucaju...

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavao
22. aug 2011

http://www.rak-obuv.sk/?g=1
nozicka je v nich pevna, podrazka super, klenba.

ikke
23. aug 2011

na prve krocky netreba vobec ziadne papucky, topanky su na to, aby nohu ochranovali, nie na to, aby ju "podopierali", ci dokonca formovali 😝 takze pri prvych krochoch bohate stacia topanky na chodenie po vonku. ak mate doma tvrdu, chladnu alebo smyklavu podlahu (parkety, laminat a pod.), treba hlavne dbat na to, aby mali papucky co najmaksiu podrazku a pevnu patu (teda nie remienok ako na dospelackych sandalach).
ploche nozky vobec teraz neries, detom sa klenba vyvija az do asi 3-4 rokov, topanky s klenbou treba az ked to odporuci ortoped. 😉
pozri pripadne https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ikke/clanok/...

zuzana581
23. aug 2011

protišmykové ponožky 🙂

montinka
23. aug 2011

pevne papucky a aj na vonok topanocky ( zo sanitasu,alebo aj v lekarnach uz predavaju topanocky) to nám kazali neurologicka a vraj by taká obuv mala byť až do troch rokov. a ako som ju posluchla,maly naozaj lepsie chodi, predtym daval nožky do boku. 🙂

lenka311
23. aug 2011

Minule o tom bola diskusia v telke a hovoril ortopéd, že pokiaľ je v byte teplo, najlepšie vykurovaná podlaha - teraz to ani nepotrebuješ, tak sa má dieťa učiť chodiť úplne bez ponožiek i papučiek - bosé nožičky, vraj tak najlepšie chytí citlivosť ako stúpať...
Mne začala chodiť na sklonku zimy, takže som jej kúpila vysoké papučky - do tých som zainvestovala, majú takú vysokú zadnú časť - vystuženú až po kotník s pevnou podrážkou. Kúpila som ich u nás u jedného súkromníka, číňanom som sa vyhýbala... radšej... Značku neviem.
A kým chodila v pavúku, tak protišmyskové ponožky, lebo tie papučky sa jej tam zachytávali.

beaska
26. aug 2011

ja davam malej protismikove ponozky aj v choditku,malej sa v choditku velmi paci, moj syn bol v choditku a ma klenbu v poriadku, kamratka deti nedavala do choditka a chodia po lekaroch..............

pimpulienka
29. aug 2011

my máme papučky superfit su vynikajuce.Striedam to s chodenim naboso, či v ponožtičkách. Von mame ciciban topanočky na prve krôčky uplne stabilne.Chodi nam krasne a púšťala sa, až keď mala pevno pod nôžkami, v ponožkach zo začiatku taku istotu nemala, radšej si sadla a preštvornožkovala, kde potrebovala, alebo pytala rúčku

oskorusa
29. aug 2011

najzdravsie je naboso, maximalne ponozky. choditko zahod - ohradka je idealna, alebo mu doma vytvorte priestor, kde moze chodit popri nabytku. Topanky by som zatial ziadne neriesila - az ked spravi prvy samostatny krok - to moze trvat aj niekolko mesiacov, je to individualne, a to potom urcite topanka s klenbou, plna pata aj spicka a to aj na doma. Drzim palce a zelam vela stastnych krokov 🙂

lvka
29. aug 2011

Ahoj, maly sa tiez zacina pustat... Citala som ze najzdravsie je naboso, pripadne v "protismykovych" ponozkach.. Choditko sme ani nekupovali, ortoped mi hned hovoril ze nech to ani nepouzivam- nech sa nauci sam.... Deti vraj potom behaju "po spickach". Takze my zatial tak... Jedine co este musim porobit je zabezpecit vsetky rohy na nabytku, rozmyslam ze to normalne oblepim nejakym molitanom a navstevy proste nebudem pustat dovnutra 🙂)))))) vela stastia prajem ;)

rosienka
29. aug 2011

v choditku sa nenauci chodit, je to nie len uplna, ale dokonca skodliva vec veduca k zlym navykom. takze vyhodenim tejto zbytocnosti by som zacala. deti aby sa naucili spravne chodit potrebuju co najmenej tzv. "pomôcok", najlepsie im je bosym, pripadne v ponozkach. na prve krôcky dat maximalne kozene capacky, alebo ine topanocky s mäkkou podrazkou bez tvarovanej klenby, ktora sa este len formuje. rozhodne nie tvrde umeliny akoze za zafixovanie a podporenie nozicky, pretoze take ju akurat dobre zabetonuju.
je kopec kvalitnych znaciek topanok pre deti, na tom netreba setrit. my mame pediped a mala krasne sama chodi od 12 mesiacov. najradsej je bosa 😀

brisilda
29. aug 2011

moje dieta beha po byte bose 😀 na von som mu kupila sandalky protetika no tak ci tak klemba sa formuje az od 2 r. takze nemaj strach, ze budete mat plochu nozicku 😉 jedine,ze mate niekoho v rodine kto ma ploche nohy 😒