Xiaomi kamera ako pestúnka

fion22
10. júl 2024

Ahojte, viackrát som tu čítala, že namiesto klasických babyphonov má niekto kameru, konkrétne xiaomi spárovanú s App v telefóne cez WiFi. Na internete je ich kopa, vedeli by ste mi odporučiť konkrétne jednu, s ktorou ste naozaj spokojné? Prenáša aj zvuk? Má nočné videnie dobrú kvalitu? Ďakujem za každú info

babovka2321
10. júl 2024

@fion22 my mame Xiaomi 360 2k pro a je super, nocne videnie ma hadam kazda pestunka/kamera, zvuk prenasa (jednym smerom urcite, druhym neviem), ma detekciu pohybu/osoby/detskeho placu, otaca sa sama za pohybom, ma 3m kabel, stala okolo 60€. Mala som aj truelife pestunku za cca 140, ale ta xiaomi kamera je jednoznacne lepsia.

fion22
autor
10. júl 2024

@babovka2321 ďakujem, idem ju pogoogliť 😉 máme Philips Avent pestúnku pri staršej, ale nechceme kupovať ďalšiu takúto, aj keď sme spokojní s ňou...skôr asi 2 kamery, že by sme na 1 tablet mali

kate_cs
10. júl 2024

Ako neznalá prvorodička som kúpila drahú Philiphs Avent vysielačku. už by som ju nekupovala. Potom sme kúpili Xiaomi 360 a super.
Využívam ju aj teraz, keď sú deti väčšie, mám ju v detskej a keď varím, pozriem na nich a neraz som vedela vyriešiť konflikt, kto si prvý začal a podobne, lebo som to videla 😀 alebo idem k susedom a na kamere sledujem, či spia, dokonca pri pohybe zasiela hlásenia. Nosíme ju aj keď ideme mimo domov, sme na chate, lyžovačke a viem si ustriehnuť spiace deti v izbe. Z temu alebo tak by som nekupovala kvôli tomu, že bývajú problémy so súkromím.

fion22
autor
11. júl 2024

@kate_cs tak super takto. Budem za blbú, ale keď sú 2 deti tak sa otáča za nimi alebo ako to funguje? Narodili sa nám dvojičky a keď budú 1,5r tak budú asi všade po izbe...
no my sme tiež nakoniec avent pri prvej kúpili, ale až po nejakej "úžasnej" z Amazonu, mala skvelé recenzie, tak sme objednali a keď prišla, tak v balení bolo, že keď im dáme 5 hviezdičiek, tak nám pošlú 15 eur naspäť 😅🫣 mala hrozné nočné videnie a nepočuli sme naše, ale susedove dieťa+ chrápanie niekoho, bolo to ako z hororu😅 teraz by sme už tú xiaomi chceli, do obidvoch detských izieb...

gab1sol
11. júl 2024

@fion22 my máme tiež 360 2k - tri - obe dievčatá majú v izbách a tretia je v obývačke (máme psa). Predtým sme mali Avent a to sa nedá porovnať. Ani cenou, ani kvalitou.
Kamera sa sama neotáča, treba ju dať niekam do rohu, aby snímala celú izbu. Otočiť ju vieš pomocou appky tam, kde potrebuješ. Vieš cez kameru počúvať zvuk v izbe, ako sa aj prihovoriť, vieš to nahrávať, zapnúť notifikácie, aby ti chodili… Nočné videnie je dobré. Ja ju môžem len odporúčiť.
A čo je super - boli sme na svadbe, deti spali u naších a kedykoľvek cez noc som si ich takto na diaľku vedela čeknúť. Tiež, keď sa nám počas našej dovolenky v Chorvátsku zapol alarm, tak sme cez kamery pozreli, či nie je nejaký pohyb v byte. Takže, kým je kamera na wifi, vieš si pozrieť z celého sveta, čo sa deje v izbe.

kate_cs
11. júl 2024

@fion22 neotáča sa sama, ale ja ju viem cez aplikáciu v mobile otáčať ako je potrebné. Chlapci majú spolu izbu, v rohu mám kameru a vidím tak celú izbu a aj do spálne ak mám otvorené dvere a tým, že je na wifi, viem ju pozrieť kedykoľvek. Aj keď chlapcov strážila babka, vedela som počas dňa pozrieť, čo sa doma deje.

babovka2321
11. júl 2024

@fion22 otaca sa iba 360 2k pro, tie nizsie modely nie

gab1sol
11. júl 2024

@babovka2321 otáča sa sama za pohybom, alebo ju otáčaš ty cez appku?

babovka2321
11. júl 2024

@gab1sol otaca sa sama za pohybom + ju viem otacat aj ja cez appku, ako chcem

anonymgirl16
13. júl 2024

Ja síce xiaomi nemám ale mám zo sheinu za 20€ a tiež ju môžem otáčať cez appku má dosť dobre nočné videnie aj malého počujem a mu aj cez telefon môžem niečo povedať a môžem naňho aj svietiť svetlom a ľahko sa používa