Využili ste lehátko Babybjorn?

6. nov 2024

Ahojte, čakáme prvé bábätko a pomaly riešime výbavičku. Kamoška mi dosť ospevuje Babybjorn lehátko. Je to naozaj taký zázrak? Využili ste ak ste to mali? A čo iné lacnejšie alternatívy - sú porovnateľé s babybjorn alebo sa naozaj oplatí zainvestovať? 🙂 ďakujem za rady.

blaazi
6. nov 2024

Kamaratka ma pravdu.pre mna s dvoma mini detmi najlepsi pomocnik.

btus
6. nov 2024

nie

lauriik
6. nov 2024

Za mna najlepsia vec 👍 Do pol roka sme vyuzivali denne

lucia13022023
6. nov 2024

My sme moc nevyužili, možno tak do štyroch/piatich mesiacov a začal tam byt keď mal tak tri... Čiže sme ho využili krátko. Ale sesternica ho ma, a jej 2,5r tam stále pije mlieko 🤣

autor
6. nov 2024

@lauriik @blaazi dávali ste tam bábätko od narodenia alebo ako? 😀 ja si to nedokážem nejako predstaviť, príde mi že z toho vypadne alebo neviem. Ešte som videla aj ergobaby značku, tá má navyše aj tú novorodeneckú vložku, ale našla som oveľa menej recenzií na tú značku ako na babybjorn.. Aj celkovo pozerám že sa babybjorn asi lepšie predá potom keby náhodou.

snazilka_bio_mamka
6. nov 2024

máme take iste lehatko ale petite and mars spod ruky za 50 eur a je peckové. babybjorn nové stojí nekrestnanske prachy

colsami
6. nov 2024

U nas najhorsia a najzbytocnejsia investicia. Dieta tam nechcelo byt a iba revalo.

blaazi
6. nov 2024

Ja som babybjorn dostala od svagrinej po jej detoch. Ziadne ine lehatko/kresielko sme nemali, len toto a pouzivala som ho pri prvom babatku od cca 5m na prve prikrmy a na upokojenie kym som sa najedla, urobila co som musela_ jednoducho sa da hojdat. Pri druhom babatku som ho do tej najnizsej pozicie skoro lezmo davala od prveho dna prichodu z porodnice, samozrejme na limitovany cas, pocas sprchy, mojho rychleho jedla, starostlivost o starsie dcerku, odbehnutie ma wc, pretoze mi nechcel lezat v postielke ani kociku do 2,5 m, chcel byt len v satke alebo lezat na mne inak plakal. Muz ho tam vedel aj uspat hojdanim, ked sa mne nedalo a potom prelozil do hniezda v posteli. Teraz ma syn 7m a pouzivame ho kazdy den od narodenia na upokojenie, ako bezpecne miesto, ked potrebujem.robit nieco ine dolezite, aj prve prikrmy tam.absolvuje, kym nebude sediet sam, potom pojde do ikea stolicky. Ja si neviem bez toho predstavit zivot. Bezpecnost je tam riesenia takymi pripinacimi "nohavickami", nevie sa odtial dostat/vypadnut, ma to 3 polohy, pre novorodenca samozrejme iba lezmo pouzivat.

autor
6. nov 2024

@snazilka_bio_mamka od petite and mars má lehátko zas druhá kamoška, ale malému sa tam vôbec nepáči, nevie sa v tom tak "pohojdat" ako v babybjorn. Všade vidim dosť ospevovanu tu značku + aj kamoška mi to riadne vychvalila, preto to zvažujem.. čo pozeram tak aj používané si dobre držia svoju cenu, čiže toto nejako neriešim. Dá sa potom pekne predať.

autor
6. nov 2024

@blaazi ďakujem za skúsenosť 🙏 nič no, idem asi presondovať bazare že či niekde nenajdem hoci z druhej ruky v super stave 😀

lauriik
6. nov 2024

Ja uz si ani nepamatam kedy som ju tam dala prvy krat ale asi od narodenia. Ono to ma viacero poloh a je to take "prepadnute" To babo nema sancu sa odtial dostat 🤷🏼‍♀️

malaopicka
6. nov 2024

Za nás ergobaby tisíckrát lepšie ako babybjorn. Je to rovnaký princíp, ale vo všetkom nám vyhovovalo viac. Mali sme aj jedno elektrické, to sa napríklad vôbec neujalo.

autor
6. nov 2024

@malaopicka konečne niekto kto má skúsenosť s ergobaby 😀 mne sa na ňom páči práve tá novorodenecká vložka, len tiež som na zahraničných fórach videla že sa v tom vraj bábo nevie tak ľahko "rozhojdať" ako v babybjorn tak teraz neviem. V čom vám ešte viac vyhovovalo? Majú ho teraz na ofiko stránke za super cenu aj s tou vložkou. A ako dlho je využiteľné prosím? Vôbec neviem či je veľkostne porovnateľné s babybjorn alebo nie.

pinkmink
6. nov 2024

Mame Nuna leaf a je naozaj super,unas bol vyber jasny lebo nosnost aby to starsia nezdemolovala keby sa chcela tiez pohojdat🤣

malaopicka
6. nov 2024

My sme používali od narodenia do cca 8 mesiacov, potom ho to už nezaujímalo. Ale novorodenecka vložka super, sedenie super a omnoho lepšie zapínanie na “klik”, nie ako tie sprosté gombíky na bjorne 🫣 máme odskúšaný aj ten a synovi sa omnoho lepšie sedelo v ergobaby, aj za mňa stabilnejšie a lepšie polohovanie, proste všetko je lepšie na ergobaby, bjorn je len hype z môjho pohladu. A opakujem, mám odskúšané oboje. Inak je do cca 13 kul myslím, videla som tam aj veľké deti, ale ja som to už Potôň predala ďalej, keď syn vedel krásne sedieť v jedálenskej stoličke. Zo začiatku som ho kŕmila v lehátku. Alebo som ho dala úplne ležať a dala som nad neho hrazdu.

autor
6. nov 2024

@malaopicka dali ste mi chrobaka do hlavy teraz 😂 nič no, musím sa nad tým poriadne zamyslieť.. ďakujem

gulicka277
6. nov 2024

Nemám skúsenosť ale ja osobne používam lionelo a je to super malý tam je strašne rád

malaopicka
6. nov 2024

Ako neriešila by som extra, vyber čo sa ti pozdáva viac a keď dowta nebude spokojne, predáš. Taketo veci idu ako teple rožky. Ja som svoje predala za viac ako som ho kúpila (ale bolo v top stave ako nové).

amelianka
6. nov 2024

Ja len a len odporucam. Samozrejme s mierou, dieťatko si potom môže navyknut na ten pohyb ktorý robí aby sa hojdalo a robí to aj na podložke. Inac moj ma 13m a doteraz mu v ňom obcas davam jesť. 😃

luciaruz
6. nov 2024

Presne toto lehatko mam. Uzasna vec. A ak môžem poradit, ja som tam davala malu po jedle na pol hodinku. Vdaka vertikalnej polohe vobec nezvracala.