Využili ste detský paplón a lôžkovinu?

kaselka
16. máj 2012

Poprosím o váš názor, či sa mi vôbec skoro v 2 r. veku dieťaťa oplatí ešte kupovať detskú lôžkovinu. Malá spí stále v postieľke a v spacích vakoch, no rozmýšľam nad kúpou detskej lôžkoviny s rozmerom okolo 90 x 135 cm. Akú máte skúsenosť s vašimi drobcami? Vopred ďakujem za odpovede 🙂

anjelicek26
16. máj 2012

Maly ma postielku - uz normalnu, nie z mrezami - 140*70 - a samozrejme aj maly paplonik. Velkacsku postel planujeme kupovat tak v 4 rokoch... takze zavisi, aku velku ma dieta postel... do velkej postele by som kupila automaticky velky paplon.

annalena
16. máj 2012

mala ma detsku postel 70/160 cm + dokupenu zabranu. pouzivame iba vankus, paplon nepotrebujeme, od narodenia spi v spacom vaku a zatial nam to tak uplne vyhovuje 🙂
druhykrat by som uz ale bola mudrejsia a kupila priamo velku postel a zabranu (mame to tak na chalupe), lebo tuto detsku vyuzijeme mozno tak maximalne do 5-6 rokov, a velka postel by nam bola splnila ten isty ucel, cize zbytocna investicia 😠

katren
16. máj 2012

Dominika spava v posteli 80x200 a paplon sme dali normalny 140x200 😉 Misko este v postielke a tam ma maly paplon....no mame aj taky rozmer ako pises, no pekne zapada v skrini....ale onedlho vyuzijeme, kedze tretie mimi bude v postielke a Misko v posteli 😉
a pokym spava vo vakoch, tak je to zbytocnost podla mna...

babulina
17. máj 2012

ja som dcere menila mensi paplon (90x130) za vacsi ked mala cca asi 2,5roka, syn je dlhsi nez dcera v jeho veku takze jemu uz mam akurat v plane kupit vacsi,ja na tvojom mieste uz by som kupila normalnu velkost (140x200)

exupery
17. máj 2012

mala mala postielku do cca dvoch rokov-vyuzivali sme paplonik aj podusku malych rozmerv,teraz spinka v postielke z Ikea tej roztahovacej,zatial ma najmensi rozmer a stale ich vyuzivame...staci jej.Takze podla toho aku ma postielku 😉

prasiatko30
17. máj 2012

nevyuzili - starsia presla na normalnu dospelacku postel (1,90x0,8alebo0,9m neviem presne) v roku a pol a mladsia asi v 2r a od tej doby pozivali a pouzivaju standardne rozmery paplonov - sestra mi darovala zo dvojo obliecok na detske rozmery a ani som ich nerozbalila absolutne som ich nevyuzila

ikke
17. máj 2012

vyuzili, ale moj spava pod perinou (110x135), bez spacieho vaku asi od roku. mam pocit, ze pod velkou perinou by sa stratil (a to on nie je ziadne drobatko...) 😅
ale sestrine deti spavali v spacich vakoch + obyc. fleecova deka az do skolskeho veku. takze ak ti dobre spava v spacom vaku, zrejme ju nevyuzijes, urcite nie teraz na leto 😉

xenia23
17. máj 2012

no mne spinkava od malicka len pod paplonom, ma taky akurat do postielky, a teraz mu chceme uz dat velku postel a aj vacsi paplon kedze bude druhe babo.
mne spinkaval v pohode, ale ak ti mala spi v spacom vaku a stale je jej dobre tak asi nemusis menit

hori
17. máj 2012

ja som skoro dvojrocnej dcerke menila spaci vak za paplon a vankus asi pred dvomi mesiacmi... bala som sa , ze si nezvykne, ale paci sa jej to... kupila som malinky 120x90, lebo este stale postielkujeme a este dlho aj budeme, nenahanam ju do velkej postele, hoci ju uz mame... no a poviem ti, ze v tej malej postielke sa mi aj tento najmensi rozmer zda az-az... dcerka ho pomaly ani nema kam odkopnut... 😉

tea333
17. máj 2012

my sme uz objednali velku postel so zabranou, ale maly asi ostane v spacom vaku.je to pohodlne, neodope sa, vaky sa vyrabaju aj velke. kupili sme aj perinu, ale myslim, ze este min rok pocka 🙂

katarina_k11
17. máj 2012

Ja som pri starsom zvazovala v dvoch rokoch ci kupit: kupili sme a paplonik (120x60cm) sme vobec nevyuzili - neustale bol odkopany, paplonik bol uzky, nakoniec sme kupili paplon pre dospeleho, ale taky tensi, lebo mu je stale horuco a ak mu dam hruby, aj tak je stale odkopany...🙂

xenicka13
17. máj 2012

moji spali do 3 rokov v ohradke a potom sup do dospelackej postele paplony nepoznaju spia v spacich vakoch a spacakoch 🙂

sonka345
22. máj 2015
Používateľ sonka345 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka345.

My sme paplónik do postieľky kupovali hneď s postieľkou ale začali sme ho používať až keď mal drobček rok. Keď mal dva a pol, tak sme ho dali do veľkej postele ale stále mal svoj malý paplónik. Veľký paplón dostal až v troch rokoch

moje123
11. jún 2015
Používateľ moje123 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moje123.

My sme tiež mali detský paplónik už v detskej postieľke. Keď sme synčekovi urobili detskú izbu, dostal do novej postele už dospelácky paplón

karolinka789
11. jún 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Moje deti nezniesli spacie vaky, takže keď prestali spávať v zavinovačke, potrebovali hneď paplónik. V zime mali paplónik, v lete tenkú deku. myslím, že papklónik do postieľky je super věci, deti sa s ním radi aj maznalia a lepšie sa im zaspávalo, keď sa k nemu túlili. Vobec nelutujem, že sme ho kupovali hneď s postieľkou

mojong
11. jún 2015

myslim ze uz maly paplon sa vam uz neoplati kupovat, radsej investujte do kvalitneho velkeho

lucinkab
5. aug 2015

Áhojte baby v jasliach maju paploniky 140x90 cm a vraj to su v postielke 120x60. Nie je to daka kravina? Ved to tam nevojde,ci?

liebling98
6. aug 2015

@lucinkab veď ten paplónik nie je z vlniteho plechu, aby sa tam nezmestil. Dá sa poskladať, založiť dieťatku za chrbát, pod nožičky...

oskvarka
6. aug 2015

osobne mala postel je podla mna nanic.. s postielky kludne moze dieta do postele normalnej velkosti prave ze aspon nespi celu noc nalepene na jednom kraji... ale len polku :D:D... nas spi tiez vo vaku ale su deti co ho nemaju radi alebo sa zmeni sposob uspavania / alebo zaspavania a vak moze byt vtedy prekazkou... ako u nas ked ho mm uspava niekedy v manduke... a potom ho este nakladat do vaku by mohla byt dost prekazka... ja planujem aj tak vak max. do 3 rokov a je to urcite velmi prakticke v tom ze nemusis sa bat ci sa v noci dieta neodkopalo... mi teda pouzivame paplonik malo ale som rada ze ho mam... vankus moc nie od mala som nedavala a neviem este kedy je ten vek ze uz sa ma, resp. moze ale tak malemu nechyba.. niekedy sa na neho dogula v noci alebo si vecer nan lahne.. ale mi sme napriklad stale v stadiu uspavania... mi ako deti so sestrami sme chodili spinkat "same" ze sme zaspavali.. tak asi bolo praktickejsie dat nas pod perinku alebo ze sme si aj same zasli ... co mam oblieckz podedene moje vlastne co som mala ako dieta tak su pekne zodrate a aj vankus vidno ze boli pozivane dost.... @lucinkab vojde tak to ma byt aj tvoja perina je vecia ako rozmer postele... 😉
inak som perinu pouzivala skoro lebo mali paplonik ten ako perinak mu bol mali a chcel spavat zavinuty v perinke ale nohy mu trcavali ale mu to odstavalo dala som velky paplon a bolo... moc sa vtedynehybaval v postielke koli zavinutiu... ale niekde som citala ze zase pod velkou perinou sa tak dieta nevie zababusit ked je moc male .. ale mozno su to bludy neviem... mi sme perinu dostali tak pouzivame... 🙂

vikinka202
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikinka202
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikinka202
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikinka202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patricia_k2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oskvarka
13. mar 2018

zavsi to aj od dietata niektore sa vie prikrit penkeniektore sa rado kutri do vlkej periny niektore spi len v spacom vaku nasi su kazdy iny malu perinu vyuzivame ale az tolko ako som planovala zase nie... ale tak dvojrocnmu este upln v pohode vyuzijes.. teda ak si bude vediet bez spacaku zvyknut nas prvy bol v spacom vaku skoro do 4