Výber jedálenskej stoličky pre 1,5-ročné dieťa

jana35798
10. sep 2024

Zvažujem kúpu Stokke Tripp Trapp. Samozrejme má mnoho výhod ale dosť ma odrádza cena, keďže s príslušenstvom to ide do astronomických cien za stoličku. Zaujíma ma názor tých čo ju majú, či to teda stojí za to, alebo ak ste zvažovali ale kúpili lacnejšiu alternatívu, tak či ste spokojní. Ďakujem.

btus
10. sep 2024

naše malo ešte po manželovi tú drevenú. Za mňa super. Mohla byť vysoká ku stolu a mohla byť aj malá zo stolíkom , kde si vedelo kresliť, hrať sa. https://www.najnakup.sk/detske-stolicky-na-jede...

bozenas
10. sep 2024

Pri synovi som mala vyššie spomínanú stoličku, využívala ju aj mladšia dcéra, neskôr som im obom kúpila Hauck. podobný typ ako Stokke, ale cena pre mňa podstatne prijateľnejšia.

malaopicka
10. sep 2024

Nemám lacnejšiu alternatívu, ale som extrémne spokojná. Je to taktiež rastúca stolička a podľa mna výrazne krajšia a kvalitovo je perfektná. Máme Cybex lemo

really8
10. sep 2024

Mame stolicku z ikey. Boze ma sa v tom najest a dovi. Nechapem ake kriteria musi splnat stolicka a preco by mala stat 100e

minesasubu
10. sep 2024

Máme stokke , inú by som nekúpila je to investícia na niekolko rokov kedze sa dá posúvať stupienok na nohy a je vhodná aj pre dospelého a vyzerá omnoho lepsie ako tie lacné plastové stoličky
ak ta odrádza cena skús pozriet z druhej ruky

anicka176
10. sep 2024

@jana35798 my máme rastúcu stoličku Geuther, mne sa páči Stokke Nomi, len tá cena 😅 ale pravdepodobne budeme kupovať ďalšiu rastúcu stoličku za stôl je to praktické a využiteľné do vyššieho veku dieťaťa s tým , že si pohodlne sadne a aj položí nohy na stupienok a pekne zíde dole

domiklik
10. sep 2024

@jana35798 prvý krát som tripp trapp kúpila synovi keď mal 2 roky a vedel si na ňu sam vyliezt... Potom som kúpila druhu stoličku dcere a k nej som do kúpila všetky doplnky tiež z druhej ruky (akože nebolo to malo). V newborn sete bola asi 2 krát. Keď som začala s prikrmami do kúpila som ten setik z dvoch častí, popruhy a vankúš.najskor ôk, potom ako rástla som mala celkom problém ju tam dostať, lebo nespolupracovala. Hovorím si nevadí, dám pultik, nech skúša sama. Keď som videla co dokazuje s pultikom (nekresťanské peniaze stal), doniesla som od rodičov ikea stoličku. Stále si však myslím, ze je to perfektná stolička, sama na nej sedavam, len v určitom období života mojich detí mi jej bolo úprimne ľúto 😃

jana35798
autor
10. sep 2024

@btus tuto mam doma, co bola este moja 😁 vyborna vecicka. Zatial to vsak nevieme vyuzit, skor asi az na to kreslenie, lebo dcera zo stoliciek vyskakuje 😅 potrebujem aby stolicka mala popruhy.

malaopicka
10. sep 2024

@really8 tá stolička je rastúca, takze na nej môže sedieť aj dospelý. Používať ju môžeš od bábätka po školáka a dizajn ke inde ako nejaká ikea. Niekto si na tom proste potrpí a kúpi si drahšie.

jana35798
autor
10. sep 2024

@really8 ma byt urcite bezpecna a pohodlna, kedze tam dieta travi podstatnu cast dna. A pre mna je dolezity aj dizajn, nechcem si dat do peknej jedalne plastovu rarohu 🤷‍♀️

jana35798
autor
10. sep 2024

@bozenas na to sa pozriem, dakujem za tip 😊

btus
10. sep 2024

@jana35798 JááJ, tak ja som mala šťastie, že naša sedela pekne 🙂

banalu
10. sep 2024

Ja som tiez zvazovala trip trap, odradila ma cena. Sla som do Hauck Alpha a kupila som k tomu taku latkovo molitanovu sedacku (vlozku) a akokeby stolik k tomu. A nelutujem.
Tiez je rastuca, pevna, drevena a teda lacnejsia. Mala ma skoro 3 roky a parada.

zuzuliatko18
10. sep 2024

Mame my baby lou rastucu stolicku, vychytali sme nejake zlavy, takze vysla asi 40 EUR, kupovali sme dokedy v Januari, ked boli vypredaje. Je to klasicka rastuca, drevena. Dizajn maju podla mna vsetky aj tak na jedno kopyto.😉

banalu
10. sep 2024

Akurat mam ruzovu stolicku a sivy pultik

really8
10. sep 2024

@malaopicka ok. Pre mna je to docasna vec ktoru mi nebude luto vyhodit ked sa na veky neocistitelne zababre od niecoho paradajkoveho napr. Neviem na co by mi bola skolicka v ktorej mozr sediet skolak az dospelak (chapem ze je to zvelicene). Take dieta uz ma vediet sediet na normalnej stolicke. Ani v skole ani v restike sa mu uz nikto prisposobovat nebude. A nemyslim si ze ten ikea dizajn je otrasny. Je jednoduchy minimalisticky a prakticky. Postavim do sprchy a mam stolicku ako novu. Jasne ze drevrna je krajsia. Ale drevo pri detoch je peklo.
@jana35798 aj ta z ikey je bezpecna. Nie je napr tazka keby ju aj dieta prevratilo na seba (co sa mi este nestalo). A co je podstatna cast dna? Ved tam sedi tak hodinu max dve denne. Teda aspon to moje. Naje sa a odchadzame.

jajur88
10. sep 2024

Mame Stokke aj rastucu stolicku Roba z Lidlu. Ja kupu Stokke nelutujem. Kupovala som ju v akcii. Maly sa naucil vyliezt si na nu sam. Neskor i zliezt. V 2 rokoch ho uz len prisuniem. Ziadne prislusenstvo som nekupovala. Za mna nie je potrebne.

Podobne funguje, i ked sedi na tej Roba stolicke. Je tu ale jeden velky rozdiel. Na tuto si dospely sadnut nemoze. Hoci ma stolicka nosnost 70 kg, plati to len na podnozku, ktora sa pouziva ako sedatko, ked dieta podrastie. Aktualna nosnost sedatka 15 kg. U Stokke to riesim nemusim.

Samozrejme existuju i ine kvalitne alternativy za nizsiu cenu, napr. stolicky Jitro.

tinkavvv
10. sep 2024

@jana35798 mam doma dve, odporucam. Pouziva ju stale aj 9rocna dcera na pisanie uloh ;)

danyelia
10. sep 2024

My sme jedálenskú stoličku dostali ako darček, no pri 4 deťoch bola využitá tak 4x 😁...neviem, vôbec nám nechýbala

weleda123
10. sep 2024

Kinderkraft má dizajnovo podobnú stoličku Stokke. Už som na ňu tiež pozerala, keďže tá cena je oproti Stokke minimálna. Plus má ju aj bývalá kolegyňa a chváli si ju.

malaopicka
10. sep 2024

@really8 Nebudem ťa samozrejme presviedčať o názore, máš naň právo. Len myslím, že máš neúplne info a nikdy si tie stoličky nevidela, pretože sú to normálne stoličky. Treba si to pozrieť aby si pochopila. Za mňa je ikea otrasná a nie minimalistická, bohužiaľ.

malaopicka
10. sep 2024

@really8 a nie je to zveličene, stolička je vhodná aj pre dospelých, do 100kíl.