Po 17 rokoch opäť príde bocian 😊🤭 za ten čas sa doba zmenila a chcela by som sa spýtať čo povazujete za super výdobytky tejto doby a čo je úplne zbytočné kupovať.
Ďakujem
Sterilizátor na fľašky a dudle je super vec, aj elektrická odsávačka (mne veľmi pomohla), monitor dychu, neskôr parný mixér od Aventu. Môžeš si zaobstarať aj ohrievač fľašiek, ja som ho využívala najme keď som ohrievala odsaté mlieko. Dosť zbytočný bol pre mňa nosič, moje dieťa v ňom vôbec nechcelo byť - takže odporúčam požičať a vyskúšať, či dieťa bude rado nosené. Absolútne zbytočné bolo vibračné kresielko, malý v ňom bol jak paragraf a iba tam grckal (pre novorodenca podľa mňa nevhodné) keď bol starší bolo mu hneď malé, cca v 5 mesiacoch som mu kúpila stabilné veľké húpacie a to sme využívali dosť dlho. Nechcel mi byť ani v spacom vaku, holdoval páperovej zavinovačke - mala som zimné dieťa a bolo zimomravé a v nej mu bolo teplo, odbalený mi modral od zimy a to sme dosť kúrili, tí novorodenci nemajú termoreguláciu a perie je dosť flexibilné. A čo veľmi oceňujem je veľká ohrada 2x2 metre so žinenkou, všetci sa mi smiali či mám 5 detí po skriniach schovaných, ale malý sa mi v nej naučil plaziť, sedieť, chodiť. Sám chodil a nemal ešte ani rok, ja to pripisujem tej ohrade
Tak podla mna sa sama za seba musis zariadit a vediet co je pre teba zvytocne co nie.
u niekoho je prebalovaci pult super zamna zbytocnost…ako sterilizator flasiek , elektricka hojdacka alebo avent na prikrmy🫣 alebo ta vec co um urobi😂zamna to vsetko zbytocnost je😊
vacsinu veci zistis az casom, ci bude treba - vela ludi ti odporuci veci ako odsavacka, ohrievacka, ...podla mna netreba, kym nezistis, ci budes/nebudes kojit, ja som to mala pozicane od kamosky a vratila som pekne, vobec som to nepotrebovala, rovnako nepouzivam ohradku, choditko, tlacitko za mna zbytocnosti, nauci/l sa plazit, stvornozkovat a chodit aj sam
my sme mali okrem standardnych veci, ktore sa pouzivali urcite aj pred tymi 17timi rokmi - monitor dychu, kameru xiaomi (namiesto chuvicky, za mna cena vykon podstatne lepsi), mame rastucu stolicku Stokke ale na trhu je ich niekolko, prebalovaci pult som nemala, za mna zbytocnost a po par mesiacoch aj tak prebalujeme, kde ho "chytime", cestovnu postielku sme kupili a pouzili asi 2x, lebo u svokry ma svoju postielku a ked niekam ideme na vylet/dovolenku, tak tam vsade maju ale zasa napr. Avent 2v1 pre mna zbytocnost nebol a este stale v nom malemu robim napr. omacky, ja som maximalne vyuzila ale to ti staci tak v 5. mesiaci a pod rukou, nosic sme vela vyuzivali ale ako pise kocka vyssie, ktovie ci tam bude chciet byt
vidis sama, ze to co je pre jedneho zbytocnost, iny povazuje za dobru vec 🙂 asi nekupovat na zaciatku a potom casom uvidis
@viki120 napr my sme hojdacie kresielko dosť využívali prvého pol roka, malý ho mal rád, takže pre nás to určite zbytočnosť nebola. Takisto ergo nosič dosť využívame. Odsávačku som mala len požičanú a využila som ju asi prvé dva týždne, kým sa mi plne rozbehla laktácia. U nás je zbytočnosť postielka, vôbec v nej nechce spať 😅 je v podstate len na ozdobu, spí s nami v posteli.
Čiže všetko to zalezi od konkrétneho bábätka, to, čo pre niekoho bola úplná zbytočnosť, môže byť pre teba super vec - a naopak.
@viki120 ahoj zavisi...dobra vec je nemocnicna zavinovacka, latkove plienky Xkko stare casy, rybi kremik na ritku, zinkovy krem a bambucke maslo pre teba od purity vision, kremik waleda nechtikovy ak by bola dajaka reakcia na pokozke, inak uzijes ty, hracky (kontrastne), oblecko, lekaren si zadovazit, na prdy espumisan L + Baby calm, odsavacku na susne, malu sklenenu flasu avent (na cajik)...hraciu podlozku pre babo.
Toto je na nezaplatenie, dieta to vidi a rolnicku pocuje od zaciatku...najoblubenejsia hracka:
https://www.baby-babatko.sk/Edukacna-chobotnick...
Ak planujes kojit tak podprdy, tricka na kojenie, mozno po porode uvidis ci aj odsavacka (mam, posluzila na rozbehnutie mlieka a viac netreba). Poporodne vlozky a take gatky pratelne.
Prebalovaci pult aj postielka za nas zbytocna haraburda, po 3 mesiacoch prebalujeme kde momentalne lezka a spi s nami v posteli....od zaciatku prespi celu noc...my praktizujeme spolocne spinkanie.
Na kupanie vanicka so stojanom a nalepkou:teplomerom a tento vankusik je za nas top:
https://m.alza.sk/maxi/simply-good-vankusik-na-...
Plienky za nas top: lidl, DM, baby baby soft.
Ak sa chystas kojit, tak flase, ohrievacka, sterilizator ti budu stat v skrini a vela penazi v tom. Prebalujeme na posteli, sedacke. Mala ma 5mes a uz sa pretaca, tak by som sa aj bala na pult ju polozit, ona sa hned snazi tocit, este ani nie je polozena. Stred postele je super. Kamery, monitory nemame, dieta je stale s nami a ked sa zobudi vo vedlajsej izbe, tak sa ozve.
Za mna co vyuzivame: latkove plienky doma, na cesty a noc jednorazovky, hojdacka/lehatko-hlavne rano tam vydrzi pozerat kym pripravime ranajky a najeme sa, nosic/satka, kocik, postielka+hniezdo (dobre sa v tom polohuje dieta), fit lopta (nemali sme pri starsich, ulahcuje a skracuje uspavanie).
Ak nieco bude treba, vzdy sa da dokupit, je toho strasne vela na trhu.
Za mna- sterilizatory a ohrievace zbytocne. Fukla som veci do hrnca a vyvarila. Vodu som mala teplu v termoske a ked nestacilo moje mlieko, raz dva bolo hotove umele. Prebalovaci pult som nemala, a za mna zbytocnost. Ako pisu baby, vyuzijes chvilu a potom uz len prebalujes, kde chytis. Ergo nosic (nastuduj si co to je, aby si nekupila somarinu)- najprv skus. Moje deti boli kocikove nastastie, ale vuzili sme po vyletoch. Kadejaka kozmetika pre deti- blud. Mala som 1 gel na umytie a 1 mlieko, koniec. Plus sudocrem a puder na prdelku. Oftalmoframykoin vyuzivame vela- maly bol expert, aaj je 😂 ze sa mu dari lamat nechtiky az do krvi a neraz sa zapalili. Oftalmo je lepsi, lebo klasicky nemoze ist do oci. Za nas pri oboch super vec bola hracia podlozka s kolotocom- hralo to, blikalo, plno hraciek sa na to dalo zavesit. Obe deti boli z toho paf. A ja som mala 10 minut minimalne na kavu 😁 vibracne kresielko u nas nemalo uspech, zato obe deti ficali na adamo hojdacke. Dllllho v tom spali a neskor z toho mali len hojdacku. Ja som vyuzila aj kameru, klasicku, nie ja wifi, kedze sme v RD. A kym dietko spalo, pokosila som, porobila na zahrade co trebalo... Vyuzili sme aj monitor dychu- ja som velmi zle spavala kym nebol. Nevyuzili sme napr cestovnu postielku, len raz za cely cas.
Dakujem vsetkým už mám aspon aký taký prehlad,i keď ako tak citam ozaj je to velmi individuálne 🙂
@viki120 rýchlovarná kanvica a auto
@viki120 tepla voda
@viki120 prebaľovaci pult úplne zbytočná vec
Ja má 9 ročnú a 1,5 ročnú a nemám nič také ako prebalovaci pult, vysielačku atď,,, takže ja som taka stara klasika
Určite prebalovaci pult je na nezaplatenie. Ja som si objednala ohrievacku a sterilizovacku v 1. Monitor dychu. Postieľka a sluzi aj ako ohradka pre malého. Teplomer do kúpeľa. Látkové plienky na odgrovanie a nie len na to. Zbytočnosť baldachýn keď ma niečo napadne doplním.